zabezpieczenie

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 27 wrz 2006, 18:14

3in1 to tylko kupa stresu :>
wystarczy guma , byle dobrze uzyta :>
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
beatless
Początkujący
Początkujący
Postautor: beatless » 23 wrz 2007, 23:20

Wydaje mi się to trochę głupie, że stosowanie 2 środków antykoncepcyjnych nie zmniejsza tego prawdopodobieństwa...logicznie rzecz ujmując to stosując 2( np prezerwatywę a potem tabletki) to rzadziej sperma przedostaje się do pochwy, przez co ma rzadziej możliwośc zapłodnienia zwalczaną przez tabletki... teoretycznie rzecz biorąc w takim razie stosowanie 2 środków ma sens...bez sensu byłoby stosowanie 2 prezerwatyw jednej na drugiej, albo dwóch rodzajów pigułek naraz żeby było bezpieczniej:P

przyznaje, że nigdy nie ma 100% prawdopodobieństwa, ale pozostaje też kwestia komfortu psychicznego u obojga partnerów, jeżeli są bardziej wyluzowani kiedy mają troszeczkę więcej pewności, że jeszcze nie zajdą w ciążę to w takim razie niech stosują co chcą. To, że ktoś może nie chcieć zajść w ciąże np na początku studiów jest zupełnie oczywistą rzeczą bo to nie czas i miejsce na to...Nie znaczy to też, że ta osoba nie powinna uprawiać seksu bo w razie "wpadki" jest już na tyle dorosła, że sobie ułoży życie i wychowa to dziecko...Ale jest ono też pewnym utrudnieniem więc jest całkowicie zrozumiałe, że ktoś może nie chcieć.

A teraz gwoli uczciwości:

Ja osobiście nie mam za częstych stosunków( nie mam gdzie:( ), ale jak juz są to chronią nas dni bliskie okresowi+ prezerwatywa, a prawd. od przyszłego tyg pigułki+ prezerwatywa( wtedy rezygnujemy z okolic okresu:P)...nie uważam, żeby coś w tym było nie tak, wręcz przeciwnie-dzięki temu mamy zapewnione psychiczne bezpieczeństwo i możemy czerpać całą masę przyjemności z naszego seksu, który notabene też się dzieki tej prezerwatywie rozwinął:)

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”