Pytanie...-(pigułki-okres)

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Pytanie...-(pigułki-okres)

Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 17:26

mam takie pytanie..od 6 miesiecy biore pigułki..krwawienie zawsze wystąpowało w ten sam dzien i tej samej porze..a teraz nie ma;/ czy jest sie czym denerwowac?
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Re: Pytanie...

Postautor: foxy_lady » 30 sty 2005, 17:30

madziaaaa pisze:mam takie pytanie..od 6 miesiecy biore pigułki..krwawienie zawsze wystąpowało w ten sam dzien i tej samej porze..a teraz nie ma;/ czy jest sie czym denerwowac?

nie ma sie czym przejmowac. czasem tak jest, ze kazdy mechanizm sie przestawia ;)
Dlugo nie masz krawawienia ? Zmienialas klimat ostatnio ? moze zmienialas tryb zycia lub odzywiania ? powodow moze byc mase.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 17:39

własnie nie wiem jaka jest tego przyczyna..nie zmienilam ani diety..ani klimatu..martwie sie bo szybko łapie chore filmy:)
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 30 sty 2005, 17:40

kiedy powinno wystapic krwawienie ?
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 17:44

własciwie to wczoraj wieczorem..Czy to jest normalne?jest możliwosc ciąży w takim przypadku?
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 19:19

nie martw sie na zapas,nie zawsze musi wystapic tego samego dnia ani o tej samej porze.Jak sama piszesz spoznienie jeszcze nie jest zbyt duze wiec na razie sie nie pzrejmuj.
karol

Postautor: karol » 30 sty 2005, 20:21

madziaaaa pisze:własciwie to wczoraj wieczorem..Czy to jest normalne?jest możliwosc ciąży w takim przypadku?

Jak zwykle mało informacji a odpowiedzi chciało by sie dosadnej i to takiej która by Cie satysfakcjonowała ! ;) jakie to tabletki brałaś
ps. wszystko jest moizliwe ! :D
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 21:11

jakie ma znaczenie to jakie pigulki brala?Jak nam to pomoze w odpowiedzi?
madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 21:24

Karol tym ps mnie nie pocieszasz...jaka widzisz różnice w tabletkach?
jakis miesiac temu robilam sobie test..tak dla pewnosci..wszystko było ok..a tu taka niespodzianka..zastanawiam sie jak ja przespie kolejna noc..nie widze zadnych objawów..ale zawsze lepiej zapytac..
karol

Postautor: karol » 30 sty 2005, 21:28

bardzo duzą widze róznice w tabletkach antykoncepcyjnych ! po prostu są lepsze i gorsze ! ot tyle ! (to oczywiscie w wielkim skrucie ) Ale skoro Lady Jesika wie lepiej to niech udziela Ci odpowiedzi dalej , ja sie nie znam wszak ich nie zazywam ! :564:
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 21:38

Karolu,wierz mi ze nie potrafisz ocenic czy tabletki sa lepsze czy gorsze.Moga byc jedynie zle dobrane do konkretnego organizmu.
madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 21:46

hmm..są raczej dobrze dobrane..skoro przez 5 miesiecy wszystko było ok..
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 21:50

wyglada na to ze sa dobrze dobrane,dlatego wlasnie zdziwili mnie to pytanie.

:) pozdrawiam :)
karol

Postautor: karol » 30 sty 2005, 21:50

madziaaaa pisze:hmm..są raczej dobrze dobrane..skoro przez 5 miesiecy wszystko było ok..

No wiec napisz w koncu jakie to , i co to znaczy ze przez 5 m wszystko było okej !
Coi do tego ze nie potrafie ocenic które dobre a które zle , nie musze , robia to za mnie kobiety !! które je stosują , stosowały , zmieniały je itd, pewnie ze kazda jest inna , ale jest tez tak ze co zaszkodzi 10 , nie zaszkodzi 90 -ciu i te co nie zaszkodza beda własnie dobre !
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 21:53

to ze pzrez 5 miesiecy bylo okej to znaczy ze bylo okej,ja nie wiem po co potrzebujesz tu wyjasnien,pzrciez oczywiste jest to ze nie bylo skutkow ubocznych.

A poza tym Karolu,chyba jednak nie rozumiesz.Piszesz ze to kobiety moga ocenic ktore tabletki sa dobre a ktore zle.....to nie jest tak.Moga one jedynie ocenic ktore tabletki sa dobre lub zle dla ich organizmu.
madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 21:54

biore Rigevidon..hmm..co to znaczy, ze było ok..krwawienie występowało zaawsze tego samego dnia i o tej samej porze..dlatego tak sie denerwuje..
madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 21:55

biore Rigevidon..hmm..co to znaczy, ze było ok..krwawienie występowało zaawsze tego samego dnia i o tej samej porze..czułam sie dobrze..i nie zauważyłam, zeby coś ze mna było nie tak..teraz krawienia nie ma dlatego tak sie denerwuje..
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 21:57

nie masz na razie powodu :)
karol

Postautor: karol » 30 sty 2005, 22:09

Lady_Jesika pisze:to ze pzrez 5 miesiecy bylo okej to znaczy ze bylo okej,ja nie wiem po co potrzebujesz tu wyjasnien,pzrciez oczywiste jest to ze nie bylo skutkow ubocznych.

A poza tym Karolu,chyba jednak nie rozumiesz.Piszesz ze to kobiety moga ocenic ktore tabletki sa dobre a ktore zle.....to nie jest tak.Moga one jedynie ocenic ktore tabletki sa dobre lub zle dla ich organizmu.

5 miesiecy i chcesz skutki uboczne ???

rozumiem doskonale Ty nie zrozumialaś (dla ich organizmu ) no wlasnie !! 90 kobiet na 100 uwaza ze dany lek jest dla nich dobry , ten sam lek !!
ale w poscie wyzej było napisane ! tyle ze coś nie załapałaś :564:
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 22:16

oj Karol,jesli piguly sa zle dobrane to najczesciej skutki uboczne sa widoczne od razu (silne bole,omdlenia,mocne krwawienia z drog rodnych,zaburzenia mowy....)
napisales ze na 100 kobier,99 dane tabletki nie zaszkodza i beda to wtedy dobre tabletki.

a to nie prawda.te tabletki wcale nie beda ani dobre ani zle.Ty rozgraniczac ktore tabletki sa dobre a ktore zle : "bardzo duzą widze róznice w tabletkach antykoncepcyjnych ! po prostu są lepsze i gorsze !".

nie widzialam zebys wspomnial cos aby zalezalo to od organizmu wiec powiedz mi czego nie zalapalam.
karol

Postautor: karol » 30 sty 2005, 22:24

Napisalem wyraznie "Kazda jest inna " tudziez chodzi o kobiete !
Mówisz o tabletkach drastycznie zle dobranych tu bowiem wystepuja takowe skutki uboczne ! jak opisujesz , a raczej tak gwałtowna reakcja organizmu na nie , skutki uboczne to jednak całkiem cos innego !
madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 30 sty 2005, 22:44

gwałtowna reakcja?po 5 miesiacach?to czemu do tej pory wszystko było jak w zegrku?
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 30 sty 2005, 23:09

Karolu,na parwde mam pojecie o tabletkach wiec daruj sobie.

Nie potrafiles mi powiedziecw jakim celu spytales jakie tabletki bierze.jak to sie ma do tego ze okres spoznia sie 24 godziny w stosunku do tego jak wystepowal wczesniej.

Madzia,a w Twoim przypadku nie ma mowy o gwaltownej reakcji,na razie wszystko jest ok :)
karol

Postautor: karol » 31 sty 2005, 08:34

Rigevidon .. to lek starej generacji Dlatego zadalem pytanie jakie bierze , pewnie znow była u kobiety ginekologa !! a to znowu błąd !! przypominam iż przy lekach starszej generacji mozliwosc zajscia w ciazę była znacznie wieksza od współczesnych znam osobiscie przypadki gdzie przed 18 laty kobieta zaszła w ciążę mimo ich stosowania ! wiec dlatego zapytalem jakie bierze , by miec pełen obraz tego co sie dziac moze ! gdyby brała bowiem nowoczesne laki bym był spokojniejszy w tym co chce jej napisać , i w prawdzie nie ma sie co jeszcze martwic , to jednak bardzo znikomy powtarzam znikomy !! procent jest mozliwoscia iz moze coś byc ! :547: póki co jednak bym sie nie martwił , a jak najszybciej zmienił leki
MADZIA , zle zrozumialas mego posta o gwałtownej reakcji !!
Lady ?? skoro masz pojecie jak piszesz powinnaś to wiedzieć , znaczy sie o malej skutecznosci leków starej generacji ! (mniejszej !! od nowoczesnych ) itd. ale to też w skrócie :564: :564: :564:

"Rigevidion - Zaszłąm w ciążę, biorąc je (ale to było 14 lat temu). Nie wiedziałam, że jeszcze są!"

~Iza, 2004-02-25 13:14"
To wypowiedz z innego forum , dlatego zapytałem jakie bierze ! wszystko jasne !? :D :D
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 31 sty 2005, 09:29

zajsc w ciaze mozna rowniez stosujac leki najnowszej generacji.Pamietajmy ze nie daja one 100% pewnosci.Wiec nie wiem czy Iza zaszla w ciaze dlatego ze lek byl starej generacji (troche dziwne stwierdznie,sklad lekow zmienia sie,ulepsza,ale ok,nie zawsze...)czy moze po prostu miala pecha.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 31 sty 2005, 14:52

a moza autorka topicu po prostu powinna zmienic lekarza ?
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

madziaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: madziaaaa » 31 sty 2005, 15:28

ok, jest..:) co do tabletek..wiem, ze są starszej daty..ale po badaniach moj lekarz stwierdził, ze są odpowiednie..odpukac wszystko jest ok..też czytalam o nich sporo negatywnych opinii..ale tak samo sporo tych dobrych..chciałam je zmienic..ale moj ginegolog powiedział, ze da mi droższe 3 razy, które będą działały to samo, wiec do przerwy, którą chce niedługo zrobić bede używała własnie te...
P.S Mój lekarz to facet
karol

Postautor: karol » 31 sty 2005, 15:42

Skoro zrobił badania wiec wszystko oki ! :564:
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 31 sty 2005, 17:08

akurat o kazdych tabletkach jest duzo zlych i dobrych opinii.Tym sie raczej nie sugerujmy :)
karol

Postautor: karol » 01 lut 2005, 08:35

Jednak o jednych jest wiecej a o innych mniej , :564:

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”