SEX A EROTYKA, NAMIETNOSC
Moderator: modTeam
SEX A EROTYKA, NAMIETNOSC
Jaka roznice dostrzegacie miedzy sexem a erotyka i namietnoscia?
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Tak jakbym ja zapytalam jaka roznice dostrzegacie miedzy spacerem drzewem i samolotem?
Coś nie tak z tym porównaniem

Nie ma sexu bez namiętności, a potem sex z reguły przeradza się w erotykę - zazwyczaj wtedy, gdy zauroczenie mija. Erotyka rodzi się z miłości - jest to taki duchowy rodzaj seksu, kiedy nie myślimy już tylko o zaspokojeniu, ale mamy potrzebę samego dotyku ukochanej osoby. Jednak namiętność pozostaje, bo bez tego nie będzie ani sexu ani też erotyki
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"
Joe Cocker
Joe Cocker
- ksiezycowka
- Weteran
Bywa.Mona pisze:Nie ma sexu bez namiętności
Sex moze sie laczyc z namietnoscia. Sex moze miec zabarwienie erotyczne [albo np perwersyjne, samomasochistyczne itp. ].
W erotyce zazwyczaj pokazywany jest sex i/lub namietnosc.
Namietnosc jest stanem niekoniecznie z sexem zwiazanym i erotykla ale czesto przy nich wystepujacym.
Tyle co to ma wspolnego.
moon...
W/g moich badań ( ;DD ) namiętność, jest jak najbardziej związana z sexem, czy z erotyką.
Obojętne czego ta namiętność będzie dotyczyła - perwersji, sado-maso, pieniędzy, czy miłości, to zawsze jest, bo namiętność, to jest bodziec. KPW?
Ps. Moje badania nie dotyczyły sado-maso i pieniędzy
W/g moich badań ( ;DD ) namiętność, jest jak najbardziej związana z sexem, czy z erotyką.
Obojętne czego ta namiętność będzie dotyczyła - perwersji, sado-maso, pieniędzy, czy miłości, to zawsze jest, bo namiętność, to jest bodziec. KPW?

Ps. Moje badania nie dotyczyły sado-maso i pieniędzy

Joe Cocker
Joe Cocker
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:Dobrze drugi wobec tego - z przymuszenia.
Odbiegłaś od tematu. Obowiązek i przymuszenie może być bodźcem, ale tylko dla jednej strony. Myślę, że w temacie chodzi o zdrową relację pomiędzy partnerami, a w tym, o czym piszesz, nie ma żadnego partnerstwa.
Joe Cocker
Joe Cocker
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Suche pojecia iwec pisze gdzie sie lacza a gdzie nie.
Właśnie chodzi o to, że one łączą się i jak najbardziej zachodzi pomiędzy nimi relacja.
Jeśli Alchemia miałaby na myśli coś innego, niż relacje między ludźmi, to nie zamieściłaby tego wątku w dziale "Sex, kontakt fizyczny"
Joe Cocker
Joe Cocker
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Mona, miedzy nimi tak ale niekoniecznie mowimy o relacjach partnerskich.
To znaczy, że sex, erotyka i namiętność, nie kojarzy się Tobie z partnerami? Gdyby chodziło o filmy, książki, czy też prasę o takowej tematyce, to ten temat byłby w dziale "Wszystkie inne tematy".
Nawet para ze skłonnościami sado-maso, to partnerzy... Widzę, że jakoś nie łapiesz

Joe Cocker
Joe Cocker
- ksiezycowka
- Weteran
Kojarzy ale nie tylko.Mona pisze:o znaczy, że sex, erotyka i namiętność, nie kojarzy się Tobie z partnerami?
Niekoniecznie. Wiesz jak duzo tematow sie przenosi bo sie myla ludzie?Mona pisze:dyby chodziło o filmy, książki, czy też prasę o takowej tematyce, to ten temat byłby w dziale "Wszystkie inne tematy".
moon pisze:Wiesz jak duzo tematow sie przenosi bo sie myla ludzie?
Ok, to czekamy na Alchemię i niech Ona napisze o tym, co Autorka miała na myśli
Jednak, nie sądzę, aby miała na myśli coś innego, niż relacje pomiędzy partnerami.
EDIT: Aha, i niekoniecznie muszą to być partnerzy, którzy żyją w stałym związku, bo oczywiście, że temat jest potraktowany ogólnikowo, ale jednak zawsze jest namiętność
Joe Cocker
Joe Cocker
- kot_schrodingera
- Weteran
założyasz sięMona pisze:Nie ma sexu bez namiętności,

niezawsze,ale myślę że jestem tylko wyjątkiem potwierdzającym regułęMona pisze: Erotyka rodzi się z miłości

to czynnośćAlchemia pisze: sexem
to otoczka seksu aAlchemia pisze: erotyka
to cość co dzieje sie czasami między ludźmiAlchemia pisze:namietnosc
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Blazej30 pisze:założyasz się
Noo, bo ja zawsze zakładam się

Blazej30 pisze:jest
Nie ma
Poza tym, napisałam też: w/g moich badań. To, co wyżej, to Twoje badania, Błażeju

Joe Cocker
Joe Cocker
- kot_schrodingera
- Weteran
widocznie prowadzę wykopaliska w szerszym zakresieMona pisze: w/g moich badań. To, co wyżej, to Twoje badania, Błażeju

porządanie jest powyższym bodźcem. Z niego może rozwinąć się namiętnośćMona pisze: namiętność, to bodziec, nawet do tego, abyś spędził, choć jedną noc z kobietą.
Blazej30 pisze:widocznie prowadzę wykopaliska w szerszym zakresie
Baa, wszak jesteś Samcem

Blazej30 pisze:porządanie jest powyższym bodźcem. Z niego może rozwinąć się namiętność
Tu przyznaję Tobie rację (wygrałeś toster ;DD ), bo ja za bardzo skupiłam się na głównym wątku, jak i na tym, że te relacje mają zachodzić w stałym związku
Joe Cocker
Joe Cocker
sexy lady pisze:Sex jest to katakt fizyczny kobiety i mezczyzny polegajacy na wprowadzeniu meskiego narzadu rozrodczego do pochwy kobiety. Erotyka jest to fascynacja dotyczaca wszystkiego co wiaze sie z sexem, z kolei namietnosc sa to uczucia targajace osoba podczas milych chwil...
czyli pedalki nie uprawiaja seksu i nie epatuja zgnila erotyka mlodych umyslow dzieciaczkow
masz ci los - wytracilas bron z reki papie podgrzybkowi

ale taki brooktree mountain cy cos - film o namietnych kowbojach hehehe - namietni inaczej
Edit 4 Mona
terozki spojnie Mon Cheri ?

Ostatnio zmieniony 21 sie 2006, 19:46 przez Bender, łącznie zmieniany 1 raz.
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
- kot_schrodingera
- Weteran
to nazywa się prokreacją,rżnię... lub pieprz...sexy lady pisze:Sex jest to katakt fizyczny kobiety i mezczyzny polegajacy na wprowadzeniu meskiego narzadu rozrodczego do pochwy kobiety

piszesz raczej o erotomani. Erotyka to przejaw uzewnętrznienia seksualności człowiekasexy lady pisze: Erotyka jest to fascynacja dotyczaca wszystkiego co wiaze sie z sexem,

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”