doświadczona z usterką...
Moderator: modTeam
doświadczona z usterką...
witam wszystkich forumowiczów... szukałam tematu mi bliskiemu, ale niestey nic nie znalazłam... wiec jak już gdzieś zostalą opisama taka sama sprawa to prosze podać link a nie odpowiadać... Opisze najpierw swoją sytuacje... a z moim M* jestem od roku i też nei cały rok uprawiamy sex... To była prawdziwa miłosc i prawdziwa explozja uczucia... Jednak jeden problem nie pozwala mi żyć... Nasz sex jest wspaniały po za jednym wyjątkiem.. oboje uwielbiam ustry sex, którego niesteyt nie jest nam dane uprawić ze wzgledu (chyba) na moją budowę anatomiczną... tzn boli... zawsze kiedy wchodzi boli... na początku nie przejmowałam się tym w ogóle bo przeicerz poczatkujący tak właśnie maja musi sie wszytko zagoić i przyzwyczaić... Ale ile moze to trwać? Nie było chyba stosunku przy którym nie odczóła bym bólu... zawsze w obrębie jednogo miesca w pochwie, tak jakby piersciń który pozostał po błonie dziwiczej był takei wrażliwy... podczas stosunku ból zanika pewnie dzięki cudownym pieszczotą itd itp, a po znowy szczypi piecze, szczególe kiedy nasienie zostaje we mnie... Piecze do tego stopnia że (o zgrozo!) nie mozemy tego robić 2 i 3 i 4 raz! Doprawadza mnie to do szału!bo przeierz nie moge się do końca cieszyć tymi zblizenaimi keidyz awsze przychodz ten moment! keidyś myslałam ze to sprawa nawilrzenia z który porblem pojawił się stosunkowo niedawno... ale nawet po urzuyciu dużej ilości lubrykantu odczówam ten dyskomfort... Dodam że przyrodzenie mojego meżczyzny nie jest znowu az tak olbrzymie nie grube! Czy ktoś keidys spodkał się z podobnym beznadziejnym przypadkiem? Prosze o pomoca i konkretne odpowiedzi a nie głupie docinki... Jeśli problem wyda Ci się ebz sensu to porostu nie odpisuj!
Pozdrawiam i z góry dziękuję...
p.s.przepraszam za błędy, mam dysortografię!
Pozdrawiam i z góry dziękuję...
p.s.przepraszam za błędy, mam dysortografię!
Nie szkodzi ja też mam dysortografie.
Powinnać pujść do lekarza, o to może być np grzybica, drożdzyć, zapalenie lub cos inne. Jeśli uzywacie prezerwatyw , to uczulenie na nią. Moze też być tak,ze wejście do pochwy masz jeszcze "nie wyrobione"( sorry za określenie) i to powoduje ze iodczówasz dyskomfort.
Powinnać pujść do lekarza, o to może być np grzybica, drożdzyć, zapalenie lub cos inne. Jeśli uzywacie prezerwatyw , to uczulenie na nią. Moze też być tak,ze wejście do pochwy masz jeszcze "nie wyrobione"( sorry za określenie) i to powoduje ze iodczówasz dyskomfort.
-
- Weteran
Tez tak mam, a kocham sie dluzej niz rok. Mysle, ze trzeba czekac. Z czasem sie wszystko ustatkuje. Ja sie nie martwie, tylko planuje kuracje: sex, sex i jeszcze raz sex. 
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
u gina byłam stosunkowo niedawno nie jestem na nic chora zapalenia miała raz w życiu brałąm wtedy gynalgin i przeszło wszytsko... prezerwatym nie używamy zabezpieczamy się hormonalnie...
taka kuracje to bardzo chętnie ale jak tak ekdiuy za drugim razem już szczypi i piecze a za pirwsz raze boli na poczatku...
chayb sobie tam termos zaaplikuję moze się poszerzy ...
ale kanał... w sumie fajnie ze sama nie jestem... thx...
ale penwie jak przywykne to bd już stara i brzydka i nie będę miałą ochoty a on też...

taka kuracje to bardzo chętnie ale jak tak ekdiuy za drugim razem już szczypi i piecze a za pirwsz raze boli na poczatku...

-
- Weteran
To juz jakos tak boli po prostu. Ale wyrobi sie. Mi z kazdym razem jest minimalnie lepiej. Jeszcze troche, a bedzie OK.
To juz jakos tak boli po prostu. Ale wyrobi sie. Mi z kazdym razem jest minimalnie lepiej. Jeszcze troche, a bedzie OK.
A co powiedzial ginekolog? Bol przy stosunku nie jest oznaka normalnosci i nalezy znalezc jego przyczyne.
A "wyrobienie" pochwy to jakies kuriozum
Polecam zmiane lekarza. Ginekolog powinien zrobic badania, a jak niczego nie wykryje, rowniez w anatomii, to skierowac do seksuologa.
Jak seks moze byc wspanialy i bolec? Nie mowie oczywiscie o bolu celowym i tego typu zabawach... .
A "wyrobienie" pochwy to jakies kuriozum

Polecam zmiane lekarza. Ginekolog powinien zrobic badania, a jak niczego nie wykryje, rowniez w anatomii, to skierowac do seksuologa.
Jak seks moze byc wspanialy i bolec? Nie mowie oczywiscie o bolu celowym i tego typu zabawach... .
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
-
- Weteran
Ja mam dokladnie taki sam problem jak zadurzona, wiec sie moge wypowiedziec.
Bylam jak dobrze licze u 5 roznych ginekologow, plci obojga. Zaden nic zlego nie wykryl. Zmiana pozycji tez w niczym nie pomaga.
A szczerze mowiac nie wiem do czego mialby byc tu sexuolog?
Tak juz jest i tyle. Mi to akurat jakos koszmarnie zycia nie zaburza.
Normalnie. Tak jest i juz
Bylam jak dobrze licze u 5 roznych ginekologow, plci obojga. Zaden nic zlego nie wykryl. Zmiana pozycji tez w niczym nie pomaga.
Tak juz jest i tyle. Mi to akurat jakos koszmarnie zycia nie zaburza.
Miltonia pisze:Jak seks moze byc wspanialy i bolec?
Powiedzcie mi wiec jakiego rodzaju ten ból jest , bo to , ze szczypi to juz wiem , chodzi mi o coś innego , o to czy ....? jak wkłada Wasz partner wam penisa to ból jest spowodowany przechodzenien jego członka przez scianki pochwy ?
Bo moze porostu mimo iż partner ma jak piszecie normalnego członaka , to jednak Wy macie po prostu malutkie cipki , i stad sie to bierze .
Jak jest z waszym sluzem ? i ile trwa ten sex czy nap gdyby to był szybki numerek powiedzmy 5 minutowy to ból jest taki sam ? a czy jak godzinny to też ?
To co opisujesz -zadurzona zdaza sie u mnie np. tylko po długim sexie , gdzie partnerka miala juz orgazm a sex dalej trwa , i to ostry , wtedy w pewnym momencie sluzu zaczyna brakowac a sex dalej trwa , oczywiscie za chwile ten sluz sie pojawia ale intensywnosc sexu powoduje wlasnie takie szczypanie w miejscu gdzie miesnie "kegla" sciskają penisa , tak sie czasami dzieje , ale bółu przy samaym stosunku brak .Cos sprawia ze to miejsce jest u ciebie draznione , moze to i tu na to stawiam (prezerwatywa) wywal ja i spróbujcie .
Czy partner Twój robi głebokie długie pchniecia ? mysle ze tak , tzn. zawsze wychodzi i w chodzi pzrez najwezsze miejsce w pochwie ?, Moze niech pozostaje członkiem za najciasniejszym tym miejscem (chodzi mi o główkę penisa , by za nim pozostawała ) czyli robił krótsze pchniecia , moze to pomoze ? <browar>
Bo moze porostu mimo iż partner ma jak piszecie normalnego członaka , to jednak Wy macie po prostu malutkie cipki , i stad sie to bierze .
Jak jest z waszym sluzem ? i ile trwa ten sex czy nap gdyby to był szybki numerek powiedzmy 5 minutowy to ból jest taki sam ? a czy jak godzinny to też ?
To co opisujesz -zadurzona zdaza sie u mnie np. tylko po długim sexie , gdzie partnerka miala juz orgazm a sex dalej trwa , i to ostry , wtedy w pewnym momencie sluzu zaczyna brakowac a sex dalej trwa , oczywiscie za chwile ten sluz sie pojawia ale intensywnosc sexu powoduje wlasnie takie szczypanie w miejscu gdzie miesnie "kegla" sciskają penisa , tak sie czasami dzieje , ale bółu przy samaym stosunku brak .Cos sprawia ze to miejsce jest u ciebie draznione , moze to i tu na to stawiam (prezerwatywa) wywal ja i spróbujcie .
Czy partner Twój robi głebokie długie pchniecia ? mysle ze tak , tzn. zawsze wychodzi i w chodzi pzrez najwezsze miejsce w pochwie ?, Moze niech pozostaje członkiem za najciasniejszym tym miejscem (chodzi mi o główkę penisa , by za nim pozostawała ) czyli robił krótsze pchniecia , moze to pomoze ? <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
moim dordzy, wszystko jest dokałdnie napisen w mojej wypowiedzi jaki to rodzaj bólu gdzie wystepuje keidy i jak...
sex jest dla mnie przyjemny, ale porostu się neichęcam jak wiem że będzie mnie boleć na poczatujak zwykle, a przy ostrym sexie po równierz... nie mamy pełnej swobody rozumiecie...!?
jak napisała jedna z koleżanek zmiana pozycji nic nie daje! i najlepszą pozycją do rozpocecie jak oczywiście misjonarska, bo jak wchdoiz w innej to jest jeszcze większy problem... jako że jestem osobą która nie da sobie krzywdy zrobić:P zawwsze staram się aby było jaknajmnije bólu, mój partner też o to dba... staram się zawsze maksymalnie rozluźnić i odpreżyć ale jak widać nie ma skutku... tzn jest napenwo lepij niz jak bym byla spięta...
jeśli chdozi o nawilrzenie to równierz już o tym pisalam, że to nie jest jego kwestia bo nawet po użyciu lubrykantu mnie boli ale na pewno mniej niż bez niego...
wierzcie mi próbowalam już wszystkiego... prezerwatyw z nawilrzaczami i bez pudrowe i inne... z tego wynika mój wstret do gumek dlatego zabezpieczamy się inaczej...
jeśli chdozi o budowe anatomiczna to to moze byc własnie ten problem... tylko (jak już pisałam) wydej mi się że aż tak wielkich różnić między nami nie ma...
co do gólu który powstaje keidy za głęboko wkłada sie. czlonka, to kolega ma na mysli drażnienie porpostu punktu G!! nic nadzwyczajnego ból który przeradza się w przyjemnosc a potem orgazm (którego przypominam nie osoągam w czasie stosunku)
jeśli chdozi o ginekologa tonie odwiedzam go zbyt czesto bo faceta nie trawie i zmienilam go neidawno na inna panie u ktore jeszcze neistety nie miaął okazji być(teraz jest na urlopie) wiec penwie niedługo z nią o tym porozmawiam... aha co do źle dobranych tabletek, to chyab nie o bo od poczatku je biore a na poczatku nie bylo aż tak źle...
eh jakby się mój facet dowiedział ze takie intymne sprawy tutaj wywlekam to by mi noge urwal...
oh dziękuje wam i pozdrawiam... cieszę się, bo myślałam ze jestem znowu jakims ewenementem jeśli chdoiz o te sprawę...
sex jest dla mnie przyjemny, ale porostu się neichęcam jak wiem że będzie mnie boleć na poczatujak zwykle, a przy ostrym sexie po równierz... nie mamy pełnej swobody rozumiecie...!?
jak napisała jedna z koleżanek zmiana pozycji nic nie daje! i najlepszą pozycją do rozpocecie jak oczywiście misjonarska, bo jak wchdoiz w innej to jest jeszcze większy problem... jako że jestem osobą która nie da sobie krzywdy zrobić:P zawwsze staram się aby było jaknajmnije bólu, mój partner też o to dba... staram się zawsze maksymalnie rozluźnić i odpreżyć ale jak widać nie ma skutku... tzn jest napenwo lepij niz jak bym byla spięta...
jeśli chdozi o nawilrzenie to równierz już o tym pisalam, że to nie jest jego kwestia bo nawet po użyciu lubrykantu mnie boli ale na pewno mniej niż bez niego...
wierzcie mi próbowalam już wszystkiego... prezerwatyw z nawilrzaczami i bez pudrowe i inne... z tego wynika mój wstret do gumek dlatego zabezpieczamy się inaczej...
jeśli chdozi o budowe anatomiczna to to moze byc własnie ten problem... tylko (jak już pisałam) wydej mi się że aż tak wielkich różnić między nami nie ma...

co do gólu który powstaje keidy za głęboko wkłada sie. czlonka, to kolega ma na mysli drażnienie porpostu punktu G!! nic nadzwyczajnego ból który przeradza się w przyjemnosc a potem orgazm (którego przypominam nie osoągam w czasie stosunku)
jeśli chdozi o ginekologa tonie odwiedzam go zbyt czesto bo faceta nie trawie i zmienilam go neidawno na inna panie u ktore jeszcze neistety nie miaął okazji być(teraz jest na urlopie) wiec penwie niedługo z nią o tym porozmawiam... aha co do źle dobranych tabletek, to chyab nie o bo od poczatku je biore a na poczatku nie bylo aż tak źle...
eh jakby się mój facet dowiedział ze takie intymne sprawy tutaj wywlekam to by mi noge urwal...
oh dziękuje wam i pozdrawiam... cieszę się, bo myślałam ze jestem znowu jakims ewenementem jeśli chdoiz o te sprawę...
złotooka kotka pisze:Ja mam dokladnie taki sam problem jak zadurzona, wiec sie moge wypowiedziec.
Tak juz jest i tyle. Mi to akurat jakos koszmarnie zycia nie zaburza.Miltonia pisze:Jak seks moze byc wspanialy i bolec?
To, ze 5 lekarzy powiedzialo, ze nie widzi problemu, nie znaczy, ze go nie ma....
A seksolog moze pomoc np dobrac odpowiednia pozycje, pieszczoty itd.
Dziewczyny, nie moze ot tak sobie bolec. Trzeba zrobic badanie wymazu, usg to wewnatrzpochwowe itd. Bez tego to sobie mozna gadac i gadac.
Rowniez bardzo liczy sie technika partnera. Czy przy kazdym ruchu wyjmuje prawie calego czlonka, czy robi tylko ruch dopychajacy. To wszystko trzeba sobie wyprobowac, przerywac w trakcie, probowac nawilzac.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
a jednam moze od tak boleć wyobraź sobie! usg już miałąm podobnie cytologię! i nic nie wykazała prócz tego zapalenia które przechdoziałam w marcu potem było już wszytsko ok z wynikami moich badań...
a jeśli chdoiz o sexulologa... to pwoiedz mi moja droga jakim cudem on może dobrać mi (nam) odpowiedznie pieszczoty, jeśli w ogóle mnie nie zna, nie wie co lubie i jak lubie!? moim zdanime to obsurd aby sexuolog mówil mi jak mam to robić zeby meni nie bolalo! ja nie chce robić tego tak jak on mi każe aby nie bolało ja chce to robić tak jak sama chce spontanicznie i bez bólu... sexuolog rozwiązuje problemy sexualne ziwazen z podlozem psychicznym (gwałty molestowanie w dzieciństwie) jeśli chdoiz o praktyke to penwie też dużo wie, ale nie pozwoliła bym aby mówił mi jak...
ewentualnie moze doradzić jak się odpowiedni rozluźnić... z czym ja raczej nie mam problemu... sex jest dla mnei w pełni satsfkcjonujacy, bo nie potrzebuue stosunku aby osiągnac orgazm, ale mojemu chłopakowi chayb też coś się nalezy odemnie co nie...
taka moja gadka szmatka a prob lmenie znika..,. już niedłogo nast,epny wspólny weekend...
aha a co do techniki to niezlaeżnie od tego jaki ruchy wię wykonuje odczówa się ból...
a jeśli chdoiz o sexulologa... to pwoiedz mi moja droga jakim cudem on może dobrać mi (nam) odpowiedznie pieszczoty, jeśli w ogóle mnie nie zna, nie wie co lubie i jak lubie!? moim zdanime to obsurd aby sexuolog mówil mi jak mam to robić zeby meni nie bolalo! ja nie chce robić tego tak jak on mi każe aby nie bolało ja chce to robić tak jak sama chce spontanicznie i bez bólu... sexuolog rozwiązuje problemy sexualne ziwazen z podlozem psychicznym (gwałty molestowanie w dzieciństwie) jeśli chdoiz o praktyke to penwie też dużo wie, ale nie pozwoliła bym aby mówił mi jak...
taka moja gadka szmatka a prob lmenie znika..,. już niedłogo nast,epny wspólny weekend...

-
- Weteran
Miltonia pisze:Trzeba zrobic badanie wymazu, usg to wewnatrzpochwowe itd.
Rozne dziwne rzeczy mialam robione. Wszystko OK.
Miltonia pisze:A seksolog moze pomoc np dobrac odpowiednia pozycje, pieszczoty itd.
Problem wystepuje w kazdej pozycji. A juz calkiem sporo udalo nam sie wyprobowac.
Miltonia pisze:Rowniez bardzo liczy sie technika partnera. Czy przy kazdym ruchu wyjmuje prawie calego czlonka, czy robi tylko ruch dopychajacy. To wszystko trzeba sobie wyprobowac, przerywac w trakcie, probowac nawilzac.
Nie ograniczamy sie do jednej techniki. I przy kazdej boli.
Z nawilzeniem stanowczo nie mam problemu. No, czasem na poczatku, ale jesli jest tylko taka potrzeba to uzywamy zelu.
Ja po prostu jestem jakas nadwrazliwa. Ostatnio juz opisywalam jakie problemy miewam z tamponami.
Jeden z ginekologow kiedys mi cos powiedzial, co wtedy mnie oburzylo, a teraz widze w tym sporo racji... Powiedzial, ze niektore kobiety juz tak po prostu maja, ze je boli. I, ze z tym nic sie nie da zrobic, tylko trzeba czekac az sie wlasnie "wyrobi". No to czekam.

endruł pisze:Czy partner Twój robi głebokie długie pchniecia ? mysle ze tak , tzn. zawsze wychodzi i w chodzi pzrez najwezsze miejsce w pochwie ?, Moze niech pozostaje członkiem za najciasniejszym tym miejscem (chodzi mi o główkę penisa , by za nim pozostawała ) czyli robił krótsze pchniecia , moze to pomoze ?
tego ...?
i...
Miltonia pisze:Czy przy kazdym ruchu wyjmuje prawie calego czlonka, czy robi tylko ruch dopychajacy. To wszystko trzeba sobie wyprobowac, przerywac w trakcie, probowac nawilzac.
nie skomentowałas , jak by nie ustosunkowalas sie , chyba , ze ja nie widzę ? <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
[quote="złotooka kotka"] Jeden z ginekologow kiedys mi cos powiedzial, co wtedy mnie oburzylo, a teraz widze w tym sporo racji... Powiedzial, ze niektore kobiety juz tak po prostu maja, ze je boli. I, ze z tym nic sie nie da zrobic, tylko trzeba czekac az sie wlasnie "wyrobi". No to czekam.
I staram sie jak najwiecej cwiczyc
[/quote]
widzę że w tej kwesti mamy dużo wspólnego... nie zebym się cieszyła z Twojego nieszcześcia... mam nadzieje zę bedzie mnie informowac na bierząco czy widać jakąś poprawę...
może i mi to "cholersto" kiedyś przejdzie...
jeśli chdoiz o tampony to nie mam z nimi porblemó choć czas urzywam największych rozmiarów...
Dodano: 2006-07-14, 09:21
wiem ze to nie na temat ale niech mi ktoś powie czemu ja nie umiem cytowac...
(

widzę że w tej kwesti mamy dużo wspólnego... nie zebym się cieszyła z Twojego nieszcześcia... mam nadzieje zę bedzie mnie informowac na bierząco czy widać jakąś poprawę...
jeśli chdoiz o tampony to nie mam z nimi porblemó choć czas urzywam największych rozmiarów...
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dodano: 2006-07-14, 09:21
wiem ze to nie na temat ale niech mi ktoś powie czemu ja nie umiem cytowac...

Podejrzewam, że przyczyną tego może być uczulenie na spermę... Ale to takie tylko moje przypuszczenia, ponieważ sama takową przypadłość posiadam...
Nic jednak nie zastapi wizyty u ginekologa i ewentualnie potem alergologa...
[shadow=orange][/shadow][shadow=orange][/shadow]
Nic jednak nie zastapi wizyty u ginekologa i ewentualnie potem alergologa...

Skseruj swoje życie - jeżeli je stracisz zostanie Ci chociaż kopia..
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”