NIEMORALNA PROPOZYCJA

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
NIEMORALNA PROPOZYCJA

Postautor: misiucha22 » 20 cze 2006, 23:28

Wyobraźcie sobie taką sytauację:
Jesteście już jakiś czas ze swoim partnerem / partnerką. Nagle pojawia się w waszym życiu osoba, która proponuje np. 1.000.000 zł za noc z waszym ukochanym / ukochaną. Idziecie na taki układ? Jedna noc, perspektywa dostatniego życia. Ja od razu mówię, że nie zgodziłabym się. Ale chcę poznać wasze opinie - przekonac się czy zdołalibyście zaprzedać się, zapomnieć o uczuciu.
Nie wiem, mam nadzieję, że nie było takiego tematu <aniolek> inaczej pewnie dostanę warna
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 20 cze 2006, 23:31

W zyciu bym sie nie zgodzila... od mojego kochania to precz z lapami..bo powybijam <evilbat>
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 20 cze 2006, 23:37

Mi proponuje? A z jakiej racji mi? Niech się do mojego Kochania zgłasza, przecież to nie rower, który wynajmę na godzinę, mózg ma to niech sam decyduje.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 cze 2006, 23:38

misiucha22 pisze:Nie wiem, mam nadzieję, że nie było takiego tematu
Tym razem nie bylo :D
misiucha22 pisze:Jesteście już jakiś czas ze swoim partnerem / partnerką. Nagle pojawia się w waszym życiu osoba, która proponuje np. 1.000.000 zł za noc z waszym ukochanym / ukochaną. Idziecie na taki układ?
To motyw z jakiegos kiepskiego filmu - cos mi sie tak kojarzy :/

No ale do rzeczy. Na nic bym nie pozwalala ani nie zabraniala - to bylaby decyzja mojego nie moja. A znajac mojego by w zyciu na to nie poszedl. :]
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 20 cze 2006, 23:43

moon pisze:Tym razem nie bylo :D

Ufff :P
To motyw z jakiegos kiepskiego filmu - cos mi sie tak kojarzy :/

Dobrze Ci się kojarzy :) To był chyba film z Demi Moore i Robertem Redfordem ( sama go nie oglądałam - znam tylko mniej więcej treść ) pod tym samym tytułem - "Niemoralna propozycja". Ale motyw dość ciekawy, pozwala wiknąc w głą ludzkiej psychiki. Bo wierzę, ze sa ludzie, którzy poszliby na taki układ usprawiedliwiając się - "Przecież to tylko jedna noc, potem będziemy sobie dostatnio żyć." Może i kuszące dla niektórych, ale jak dla mnie wysoce niemoralne i ogólnie nie do przyjęcia. Kur.ewstwo w najgorszym wydaniu - bo niektóre prostytutki "zarabiają tak na życie", ale co skłania "normalnych" ludzi do tego typu praktyk? To mnie ciekawi...

Terencjusz
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 cze 2006, 23:47

misiucha22 pisze:o był chyba film z Demi Moore i Robertem Redfordem ( sama go nie oglądałam - znam tylko mniej więcej treść ) pod tym samym tytułem - "Niemoralna propozycja"
Mi si ekojarzy z Nicolasem Cagem jakos bardziej.
misiucha22 pisze:co skłania "normalnych" ludzi do tego typu praktyk?
Chec lepszego zycia niz od piwerwszego do pierwszego? :?
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 20 cze 2006, 23:48

moon pisze:Mi si ekojarzy z Nicolasem Cagem jakos bardziej.

To na bank byl Robert Redford :)

moon pisze:Chec lepszego zycia niz od piwerwszego do pierwszego? :?

Otoz to..zwlaszcza, ze niektorzy bardzo wysoko stawiaja pieniadze..znam kilka osob u ktorych kasa jest na 1 miejscu :D
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 cze 2006, 23:51

silence pisze:znam kilka osob u ktorych kasa jest na 1 miejscu
U mnie na 2 :D
silence pisze:To na bank byl Robert Redford
NIe na pewno nie. On swoja druga ale byl drugi film jeszcze co gral z taka blondyna z falowanymi wlosami, bo wzial i w kasynie przegral kupe kasy i tamten chcial na jedna bez sexu naoc jego kobiete. Cos takiego.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 20 cze 2006, 23:55

moon pisze:Chec lepszego zycia niz od piwerwszego do pierwszego? :?
- jak dla mnie marne usprawiedliwienie. Dla mnie tez ważne są pieniądze NIE CZYTAĆ - najważniejsze ), bo jednak taka jest rzeczywistość - musisz mieć pieniądze, by płacic rachunki, by zapewnić sobie i rodzinie jakiś godziwy byt. Ale seks ( nawet jednorazowy ) za pieniądze to nie jest dobry wybór. Ja mogłabym klepać przysłowiowa biedę, ale nie zrobiłabym tego. Podobnie nie życzyłabym sobie, by mój ukochany to zrobił - nawet z kimś zupełnie mu obojętnym. Transakcja wiązana seks - pieniądze. NIGDY! Nie mogłabym mu wybaczyć tego typu zdrady. Bo to zdrada fizyczna, a poniekąd i psychiczna.

Terencjusz
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 20 cze 2006, 23:56

moon pisze:NIe na pewno nie.

W niemoralnej propozycji..tego co placil gral NA BANK Robert Redford :>

Z tego tak wynika :)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 cze 2006, 23:59

misiucha22 pisze:. Ja mogłabym klepać przysłowiowa biedę
To chyba biedy zbyt dobrze nie zansz. Ja gdybym z przyczyn losowych stracila wszystko i nie miala co dziecku jesc dac bym mogla tak i co noc robic. Bieda jest straszniejsza od takiej jednorazowej nocy. Ale prawdziwa a nie po porstu male zarobki.
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 21 cze 2006, 00:01

moon pisze:Ja gdybym z przyczyn losowych stracila wszystko i nie miala co dziecku jesc dac bym mogla tak i co noc robic.

No niestety...w takiej sytuacji to chyba kazdy by zrobil cos nawet wbrew sobie... tylko sie tak mowi, ze nie... :]
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 21 cze 2006, 00:44

Chce spedzic noc z ukochanym lub ukochana?Hmm a nie ma sprawy...spedzic noc to nie znaczy pdrazu przeleciec a jak przeleciec to by mi szkoda troche bylo mojej laseczki ale to by byla jej decyzja bo nie traktuje jej jak wlasnosc
Obrazek
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 00:48

Rish, mam na myśli seks. Spędzić noc to taki skrót myślowy w tym przypadku :P Szkoda byłoby Ci dziewczyny piszesz. Ale czy mógłbyś z nią dalej być, gdyby zrobiła coś takiego? Zakładając, że nie zyjecie w ubóstwie, a jedynie chcecie żyć w luksusie.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 21 cze 2006, 00:56

misiucha22 pisze:czy mógłbyś z nią dalej być, gdyby zrobiła coś takiego?

Co? Teraz pojawia sie kwesta jak zdefiniujemy to cos i jak zostanie to przez nas odebrane
U jednych bedzie to zdrada u innych po prostu okazja na szybki zarobek pieniedzy a uinnych jeszcze inne gowno bo ile ludzi tyle sposobow myslenia i tyle ludzkich rodzajow mentalnosci.
Ja osobiscie nie odebralbym tego za zdrade a ze na drugi dzien bym kolesia zmasakrowal to juz inna sprawa...Jesli moja dziewczyna podejalaby taka decyzje i wspolnie bysmy to rozwazyli bo na pewno musialbym o takim czyms solidnie z nia pogadac bo to nie bedzie na zasadzie
-czesc kotku facet chce sie ze mna pobzykac przez jedna noc za milion dolarow, moge?
-oczywiscie kotku

Tylko trza by bylo rozwazyc wszystkie za ich przeciw...mowilem ze nie traktuje kobiety jak wlasnosc ale jak znam zycie to zaraz ktos mi powie ze pewnie traktuje ja jak dziwke bo ludzie maja tendencje do skrajnosci a jak ja ja traktuje to tylko ja wiem i nikomu nic do tego
Obrazek
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 01:03

Masz rację i święte prawo do swoich poglądów.
Jeśli zaś o mnie chodzi, to nie rozważałabym z moim ukochanym żadnych "za" ani "przeciw". Jeśli chciałby zrobić cos takiego, to niestety musiałby pożegnac się ze mną na zawsze. Nie mogłabym chociażby przytulić sie do niego, wiedząc, ze wcześniej uprawiał seks z inną - dla pieniędzy. Dla mnie zdrada to zdrada - nieważne z jakich pobudek. Taka jest moja postawa.

Terencjusz
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 21 cze 2006, 08:09

Hm... Nawet jak się myśli, że "to tylko jedna noc, seks bez znaczenia - a pieniędzy tyle, że mogą nam uratować tyłek" to i tak potem może wszystko potoczyć się w złym kierunku. Ten film to pokazuje. Żadne pieniądze nie są warte ryzyka zniszczenia związku.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 21 cze 2006, 08:41

Decyzje pozostawiłabym jemu.
Tak czy tak myślę, że taka propozycja jest niszczycielem.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 21 cze 2006, 10:33

W filmie jest noc owszem ale tyle ze bez seksu..autorka jednak stawia nas w sytuacji kiedy partner ma uprawiac seks wiec:
Powiedzialbym ze decyzja nalezy do niej.Jesli by postanowila isc..to w nocy kiedy bylaby u niego ja bym sie spakowal i zniknal z jej zycia.Nie byloby wczesniej zadnych rozmow bo sa one zbedne w tym wypadku gdyz po takiej nocy i tak wszystko zaczeloby sie potem psuc..tak jak bylo to w filmie i tak jak juz napisali tutaj niektorzy.
Moral prosty..uczucie ciagnie za soba pewne obowiazki i zmusza do deklaracji pewnych zachowan logicznych i naturalnych takich jak zakaz zdrady.
Po drugie..jesli cenisz pieniadze bardziej niz uczucie to wez hajs i wypier.....
:)
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 21 cze 2006, 11:04

Eh a ja bym mojemu pozwoliła i pewnie on mi też....o uczuciu bym nie zapomniała bo sex z innym gościem byłby bez miłości, bez zaangarzowania tak emocjonalnego jak i fizycznego(byłabym kłodą :):) )raz dwa trzy i po krzyku, ubrałabym sie i wrociła do przemka zeby świetować najłatwiej zarobione pieniądze....
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 21 cze 2006, 11:10

tak, też mnie zastanawia to powszechne potępienie :D A gdybyście byli w sytuacji podbramkowej :D? Tu nie ma jednoznacznych odpowiedzi i łatwych rozwiązań.....
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Misiek69
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misiek69 » 21 cze 2006, 11:26

gdybym zdychał z głodu,zimna i niewiadomo jeszcze czego...wtedy bym rozmyslal. a na chwile obecna jak bysmy z moja dziewczyna dostali taka propozycje to PAN proponujacy zostałby "wkomponowany w krajobraz". Jej cialko jest tylko moje :P ;)
...SiEa... Spontan przedewszystkim... Carpe Diem :D
Obrazek
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 11:26

raz dwa trzy i po krzyku, ubrałabym sie i wrociła do przemka zeby świetować najłatwiej zarobione pieniądze....

Prowokacja?

Terencjusz
Awatar użytkownika
Misiek69
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Misiek69 » 21 cze 2006, 11:42

Madzia pisze:Eh a ja bym mojemu pozwoliła i pewnie on mi też....o uczuciu bym nie zapomniała bo sex z innym gościem byłby bez miłości, bez zaangarzowania tak emocjonalnego jak i fizycznego(byłabym kłodą :) )raz dwa trzy i po krzyku, ubrałabym sie i wrociła do przemka zeby świetować najłatwiej zarobione pieniądze....

nie chce nic mowic ale zobacz na prostytutki... tez jest sex bez milosci wylacznie dla kasy...i w wiekszosci tez wlasnie z powodow problemow finansowych...a czy za milon czy za 200...fakt zostaje faktem
...SiEa... Spontan przedewszystkim... Carpe Diem :D

Obrazek
monia194
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: monia194 » 21 cze 2006, 11:44

ja bym zostawila decyzje mojemu... ale podejrzewam, ze gdyby sie zgodzil to ciezko byloby mi to przelknac... nie wiem czy nasz zwiazek by to przetrwal...
a gdyby jemu to zaproponowano, znaczy ze ja mialabym sie z kims przespac to na pewno by sie nie zgodzil... nie byloby nawet rozmowy.... tego jestem pewna:)
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 13:28

monia194 pisze:podejrzewam, ze gdyby sie zgodzil to ciezko byloby mi to przelknac...

Ja bym tego nie przełknęła. Należę raczej do zazdrośników, ale tak w zdrowym tego słowa znaczeniu. Jestem zazdrosna tylko wtedy, gdy mój kochany jest tak zajęty sobą, że nie zwraca na mnie uwagi. Wtedy nabieram podejrzeń, każde jego słowo dogłębnie analizuję. Jeśli wszystko gra, nie obawiam się. Z kolei, jeśli chodzi o fizyczne obcowanie ( bardzo bliskie obcowanie ) z inną, to nie wybaczyłabym mu tego nigdy. Jak sobie pomyślę, że inna mogłaby go dotykać brrrrrrrrrrrrrr <wsciekly>

Terencjusz
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 21 cze 2006, 16:09

Po co się zastanawiać skoro i tak nikt nikomu czegoś podobnego nie zaproponuje tym bardziej że zamiast miliona może się równie dobrze ubawić za 200pln.. <diabel>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Kermit
Weteran
Weteran
Postautor: Kermit » 21 cze 2006, 16:18

taka dziewczyna zostala by dziwka - tylko dobrze platna
So understand;
Don't waste your time always searching for those wasted years,
Face up...make your stand,
And realise you're living in the golden years.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 cze 2006, 17:21

TedBundy pisze:A gdybyście byli w sytuacji podbramkowej :D ?
Juz napisalam ;P
Misiek69 pisze:Jej cialko jest tylko moje
A ja sadzilam ze jej :|
misiucha22 pisze:Prowokacja?
Raczej odmienna odpowiedz od oczekiwanej :)
aka dziewczyna zostala by dziwka - tylko dobrze platna
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 21 cze 2006, 17:30

Gość mówi do babki:
- Czy oddałaby mi sie pani za 1 000 000 $?
- W życiu!
- Ale to jest, psze pani, 1 000 000 $!
- Hmmm, nno może.. tak...
- A za złotówkę?
- Za kogo mnie pan ma!
- To kim pani jest, to juz ustaliliśmy, teraz się targujemy :] :]
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”