Przerwa po tabletkach i....
Moderator: modTeam
Przerwa po tabletkach i....
no i brak okresu. Ponoć zrobiła przerwe 2 tyg temu i do tej pory ni ebrała kolejnych tabletek zeby miec okres o jego brak. Czy jest sie czym martwic? Nie zawsze kochalismy sie w gumce, czasem sie zdarzyło bez ale nigdy w niej nie konczyłem, były rózne zabawy itp. Ale podaczas tych zabawów ciągle brała tabletki diane 35. Jakis czas temu miała mdłosci przez około tydzień potem ustapiły, raz bolały ja piersi a raz brzuch. Teraz nic juz nie boli tylko czasem głowa, tłumaczy to tak ze zamieszkałą na 4 pietrze i to ze zmian cisnienia. Czy warto robic test? Lub nawet zamartwiac sie? Sęk w tym, ze mieliśmy sie rozstac bo sie nie ukladało, w sumie to juz od miecha sie nie uklada, i ciąza była by najgorszą rzecza w tym związku
. Prosze o odpowiedzi

"Milośc to nie jest kontrakt który zrywasz gdy dzień masz gorszy"
- _normalna_
- Uzależniony
maro pisze:Czy jest sie czym martwic?
ano jest bo
maro pisze:Nie zawsze kochalismy sie w gumce, czasem sie zdarzyło bez
jeśli nawet
maro pisze:nigdy w niej nie konczyłem
to polecam i tak test zrobić bo w ciąży może być
maro pisze:Teraz nic juz nie boli tylko czasem głowa, tłumaczy to tak ze zamieszkałą na 4 pietrze i to ze zmian cisnienia.

Ja mam takie pytanie odnośne przerw. Czy konieczne są 7 dniowe przerwy ? Czy można brać tabletki bez przerwy ? Czyli cały czas ? I jeszcze jedno pytanie. Zadam tu bo nie chce pisać nowego tematu. Czy jak biorę tabletki i chce np. wyjechać za granice na 2 miesiące i w tym momencie zaprzestała bym brać tabletki a po dwóch miesiącach znowu zaczęła brać to rozpieprzyłam bym to wszystko ? Czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam wilczyca.
Pozdrawiam wilczyca.
Wilczyca pisze:Czy konieczne są 7 dniowe przerwy ? Czy można brać tabletki bez przerwy ? Czyli cały czas ?
gdyby bylo mozna to nie trzeba byloby robic przerw ;p ja czasem nie robie jak mi akurat nie pasuje. Wiem ze nie powinno sie tego robic zbyt czesto choc znam osoby ktore przerew robia sobie co pol roku

Wilczyca pisze: Czy jak biorę tabletki i chce np. wyjechać za granice na 2 miesiące i w tym momencie zaprzestała bym brać tabletki a po dwóch miesiącach znowu zaczęła brać to rozpieprzyłam bym to wszystko ?
a po co przestawac brac na dwa miesiace?
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu
"
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- ksiezycowka
- Weteran
Tak.Wilczyca pisze:zy konieczne są 7 dniowe przerwy ?
Nie. Moza wziac 2 opakowania bez przerwy raz na pol roku. Czesciej nie.Wilczyca pisze:? Czy można brać tabletki bez przerwy ?
Bezsensem jest odstawianie tylko na 2 miesiace. Rozregulujesz sobie tylko wszystko.Wilczyca pisze:Czy jak biorę tabletki i chce np. wyjechać za granice na 2 miesiące i w tym momencie zaprzestała bym brać tabletki a po dwóch miesiącach znowu zaczęła brać to rozpieprzyłam bym to wszystko ?
Wilczyca pisze:Czy konieczne są 7 dniowe przerwy ?
mozna sobie przerwe darowac, ale to w wyjatkowych przypadkach, bo to zbytnio zdrowe nie jest
Wilczyca pisze:Czy jak biorę tabletki i chce np. wyjechać za granice na 2 miesiące i w tym momencie zaprzestała bym brać tabletki a po dwóch miesiącach znowu zaczęła brać to rozpieprzyłam bym to wszystko ?
tylko po co ci ta przerwa
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”