Diane 35 pytanko
Moderator: modTeam
- milenka112
- Entuzjasta
ja własnie dzis dostałam recepte na moje pierwsze tabletki anty-są to własnie Diane.
teraz czekam na okres;)ginekolog ostrzegała mnie tylko,że przez pierwszy miesiąc (nawet dwa) będę przeklinała ,że biorę tabletki (bóle glowy ,brzucha i takie tam).
już się boję,lecz mam nadzieję,że mnie to nie zniechęci i szybko przejdzie
teraz czekam na okres;)ginekolog ostrzegała mnie tylko,że przez pierwszy miesiąc (nawet dwa) będę przeklinała ,że biorę tabletki (bóle glowy ,brzucha i takie tam).
już się boję,lecz mam nadzieję,że mnie to nie zniechęci i szybko przejdzie
- milenka112
- Entuzjasta
no troszeczkę.moja ginekolog podsumowała to tak,że skoro już mam się truć to lepiej mieć z tego podwójną korzyść (antykoncepcja i leczenie trądziku).wezme jedno opakowanie i zobaczę co potem.można wiedzieć jakie Ty bierzesz tabletki i jaka jest ich cena (chociaż jeżeli nie przekraczają 40 zł to luz)
- milenka112
- Entuzjasta
kurcze tyle się naczytałam o diane i ich złym wpływie na organizm ,że mam małe obawy.ale chyba po opakowaniu czy dwóch nic mi się nie stanie,najwyżej zmienię na inne;)nie wiedziałam,że one są takie tanie,choć nie chcę sugerować się ceną,ale podejrzanie tanie...to pewnie wynika z tego,że antykoncepcja to jakby ich skutek uboczny
milenka112 pisze:ale chyba po opakowaniu czy dwóch nic mi się nie stanie,najwyżej zmienię na inne;)
Diane powinno sie brac tylko kilka miesiecy,az do momenty kiedy tradzik zniknie. Pozniej nie ma sensu obciazac organizmu taka konska dawka hormonow.
milenka112 pisze:nie wiedziałam,że one są takie tanie,choć nie chcę sugerować się ceną,ale podejrzanie tanie...to pewnie wynika z tego,że antykoncepcja to jakby ich skutek uboczny
Bo sa refundowane ?
- milenka112
- Entuzjasta
no tak.to chyba nie był dobry wybór.nie mam jeszcze doświadczenie takiego jak Ty Yasmine,nestępnym razem będę wiedziała;)
DO DZIEWCZYN STOSUJĄCYCH DIANE:po jakim czasie one działają(antykoncepcyjnie oczywiście)??zapomniałam z tego wszystkiego zapytać lekarza,a wyczytałam na innym forum ,że dopiero po zużyciu całego opakowania można teges bez dodatkowego zabezpieczenia...hmmmm nie mogę doczytać na opakowaniu:( pomóżcie
sorki,coś znalazłam.a więc wg tej ulotki Diane działa natychmiastowo i nie trzeba stosować dodatkowego zabezpieczenia,chyba że wzięło się drugiego albo późniejszego dnia okresu to trzeba przez tydzień się zabezpieczać.i wszystko jasne;)
a czy ktoś wie co znaczy "działa natychmiastowo"?ile wchłania się tabletka?
dzięki;)
DO DZIEWCZYN STOSUJĄCYCH DIANE:po jakim czasie one działają(antykoncepcyjnie oczywiście)??zapomniałam z tego wszystkiego zapytać lekarza,a wyczytałam na innym forum ,że dopiero po zużyciu całego opakowania można teges bez dodatkowego zabezpieczenia...hmmmm nie mogę doczytać na opakowaniu:( pomóżcie
sorki,coś znalazłam.a więc wg tej ulotki Diane działa natychmiastowo i nie trzeba stosować dodatkowego zabezpieczenia,chyba że wzięło się drugiego albo późniejszego dnia okresu to trzeba przez tydzień się zabezpieczać.i wszystko jasne;)
a czy ktoś wie co znaczy "działa natychmiastowo"?ile wchłania się tabletka?
dzięki;)
diana jest refundowana 50% wiec dlatego ksoztuje ok 11 zl a normalnie ponad 21... wiec prawie jak wiekszoasc nowszych talbetek , ja nie wiem co wy sie tak na ta diane uczepiliscie wiadomo od samego pcozatq juz zmienili troche diane .. na pewno to nie jest to co na poczatq a wy ciagle stara generacja bla bla bla... zalezy od organizmu kto nie sproboje nie bedzie wiedzial... ja nic nie nazekam na nie ani na zdrowie ani na zabezpieczenie..
- milenka112
- Entuzjasta
BiOtiKa pisze:diana jest refundowana 50% wiec dlatego ksoztuje ok 11 zl a normalnie ponad 21... wiec prawie jak wiekszoasc nowszych talbetek , ja nie wiem co wy sie tak na ta diane uczepiliscie wiadomo od samego pcozatq juz zmienili troche diane .. na pewno to nie jest to co na poczatq a wy ciagle stara generacja bla bla bla... zalezy od organizmu kto nie sproboje nie bedzie wiedzial... ja nic nie nazekam na nie ani na zdrowie ani na zabezpieczenie..
ooo:)dziękuję,właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałam;)
Dalej podtrzymuje,ze dziala jak wszystkie inne tabletki i skutecznosc antykoncepcyjna jest taka sama.
A ja doczytałam , że aby przepisać ten specyfik należy zrobić badania krwi na poziom hormonów, bo dla niektórych osób może być za silny.
- milenka112
- Entuzjasta
gracja pisze:przy zmianie Diane-35 na inne tabletki - efekt gładkiej cery utrzymuje się?
Moja ginekolog tak twierdzi po przeprowadzeniu wywiadu środowiskowego
To ja ci powiem tak jak gadalam z moim lekarzem (bo sie tutaj naczytalam o tej dnianie ze niby taka ble ) o zmianie na inne to po pierwsze powiedzial mi ze wcale nie ma wiecej hormonow od innych tabletek i ze wlasciwie cala kuracja powinna trwac 3 lata ale jak bardoz bede chciala albo cso mi bedzie to zmieni mi po roku na inne. Ale narazie nie planuje zmiany.. jedynie zrobie sobie przerwe czy wszystko dobrze .. tzn w koncu sobie zmienie bo to jest jednak lekarstwo
- milenka112
- Entuzjasta
dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jedno:czy Wy też czułyście się tak strasznie przez pierwsze dni?ja myślałam,że spędzę dziś cały dzień w łazience.bolał mnie brzuch,żołądek i głowa.cały dzień miałam jakieś "mroczki"przed oczami i ledwie cokolwiek widziałam:(
ale będę twarda i wytrzymam ten miesiąc,tylko niech mi ktoś powie,że to normalne i przejdzie na pewno!
ale będę twarda i wytrzymam ten miesiąc,tylko niech mi ktoś powie,że to normalne i przejdzie na pewno!
Jejku !!!!!
Powiem coś , Diane 35 jest najgorszą z możliwych tabletek antykoncepcyjnech jaką wynależli to raz , a dwa ogólnie nie jest to tabletka anty , w ulotce piszę jak byk . Diane 35 nie tabletka aty koncepcjna i jeżeli jest tak braną to trzeba dodatkowo się zabezpieczac . Tabletki Diane powodują u kobiet torbiele i złą gospodarkę hormonalną na przyszłość.
Powiem coś , Diane 35 jest najgorszą z możliwych tabletek antykoncepcyjnech jaką wynależli to raz , a dwa ogólnie nie jest to tabletka anty , w ulotce piszę jak byk . Diane 35 nie tabletka aty koncepcjna i jeżeli jest tak braną to trzeba dodatkowo się zabezpieczac . Tabletki Diane powodują u kobiet torbiele i złą gospodarkę hormonalną na przyszłość.
Aneczka
yasmine dzięki Diane mam małe szansę na dziecko i do tego wszystkiego to nie są głupoty a tą wersje potwierdziło ponad 10 lekarzy w mojej sprawie jak miałam konsultację u ginekologa na niepłodnosć . Dzieki diane mam mała sznsę na ciązę naturalną bo ktos sobie jaaj zrobił. . Powiedział diane jest dobra dla nastolatek , ale na krótką metę , a dla kobiet pragnacych dzieci jest zabójstwem .
Aneczka
to jakas dziwna ulotke czytalas wiesz?moze sprzed 100 lat... mam ci podyktowac cytaty z ulotki po pierwsze cytatn nr1 : "Każda tabletka zawiera niewielka ilość 2 różnych hormonów"
cytat nr 2 " ze względu na mała dawkę hormonów Daina-35 jestem preparatem o małej dawce"
cytat nr 3 ""Ponieważ preparat Diana 35 zawiara dwa hormony jako substancje czynne wskazuje działanie właściwe dla złożonych doustnych środkow antykoncepcyjnych.[...] Jednoczesne stosowanie antykoncepcji hormonalnej lub innych metod antykoncepcyjnych nie jest konieczne"
Wiec gdzie qr** masz napisane jak byk ze nie sa srodkami antykoncepcynymi?? Jak tak czytasz ulotki to sie nie dziwmy...
cytat nr 2 " ze względu na mała dawkę hormonów Daina-35 jestem preparatem o małej dawce"
cytat nr 3 ""Ponieważ preparat Diana 35 zawiara dwa hormony jako substancje czynne wskazuje działanie właściwe dla złożonych doustnych środkow antykoncepcyjnych.[...] Jednoczesne stosowanie antykoncepcji hormonalnej lub innych metod antykoncepcyjnych nie jest konieczne"
Wiec gdzie qr** masz napisane jak byk ze nie sa srodkami antykoncepcynymi?? Jak tak czytasz ulotki to sie nie dziwmy...
wiesz moją ulotkę czytałąm ponad 6 lat temu i brałam diane 35 przez 6 miesięcy i zamaist mój stan sie polepszyć to trafiłam pod nóż i jedną nogą byłam na tamtym swiecie. Teraz w ogóle nie czytam ani ulotek na tabletkach bo ich nie biorę , to raz a dwa ostatnio tylko zioła . A poz atym anty kocepcja umnie jest nie konieczna bo ja chce dziecko , tylko jakis konował dał mi anty na poczatku leczenie i w cholere . A w ciagu tych 6 lat to juz wszystko możliwe.
Aneczka
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”