Nowe tabletki

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

misiaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Nowe tabletki

Postautor: misiaaaa » 19 wrz 2007, 13:34

Dostalam recepte na novyrette(bodajze tak to sie pisze), ale tez na microgynan, kupilam te drugie. skonczyly mi sie 3 dni temu, czyli mam jeszcze 4 dni na nastepne opakowanie. a że ze mnie gapa, zapomnialam zarejestrowac sie do ginekologa, a terminy dopiero na pazdziernik;/ czy moge kupic novyrette jezeli recepta zostala wypisana 07.08? czy juz stracila waznosc? prosze o szybka odpowiedz i zgory dziekuje
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 19 wrz 2007, 13:35

Stracila waznosc. Recepty na wiekszosc lekow sa wazne miesiac.
misiaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: misiaaaa » 19 wrz 2007, 13:37

czyli lipa... nastepne tabletki dopiero od nastepnego okresu... chyba ze pojde przywatnie i zaplace 50 zl za wizyte, a na to nie za bardzo mnie stac...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2007, 13:40

Sprobuj kupic. Mi sprzedali na jeszcze starsza recepte :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
misiaaaa
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: misiaaaa » 19 wrz 2007, 13:42

zobaczymy, wybiore sie do apteki i bede blagac farmaceutke :D powiem, ze jak zajde w ciaze to bedzie jej wina i bede jej podrzucala dzieci do nianczenia :D

[ Dodano: 2007-09-19, 13:44 ]
a tak zmieniajac temat, myslicie, ze po tabletkach mogl mi sie nasilic tradzik? bo wlasnie nie wiem czy spowodowane jest to tabletkami i czy powinnam to zglosic ginekologowi...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 wrz 2007, 13:47

misiaaaa pisze:zobaczymy, wybiore sie do apteki i bede blagac farmaceutke :D powiem, ze jak zajde w ciaze to bedzie jej wina i bede jej podrzucala dzieci do nianczenia :D

Po prostu daj recepte, bez blagania. Cyrkami tylko zwrocisz uwage, ze cos jest nie tak. Dopiero jak Ci zwroci uwage, ze recepta jest niewazna sprobuj poprosic. Mimo wszystko farmaceutki czesto nie zwracaja uwagi na date (moja recepta miala dobre kilka miesiecy)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 19 wrz 2007, 18:21

misiaaaa, u mnie nie trzeba się zapisywać go ginka jak niedawno miało się robione badania i wszystko okej, tylko babka, ktora zapisuje do lekarza mi recepte wypisuje na miejscu. Spróbuj zapytać.
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 21 wrz 2007, 11:36

mi wydali na stara recepte :) wiec idez sie spytaj a Yasmine tez ma racje czesto jezeli tylko po recepte jak jest wszystko ok to dopisuja poza koleejka ma czasem mozna nawet reepte w recepcji dostac jezeli wszystko ok i zglosi sie dzien wczesniej. powodzenia :)
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”