Jak jej wytłumaczyć?
Moderator: modTeam
- Purple Lips
- Zaglądający
Moja przyjaciółka zaczeła uzywac tebletek antykoncepcyjnych i po 5 dniach stosowania ich wraz z partnerem zrezygnowali z prezerwatyw. Jak twierdzi było napisane na ulotce, iz moze wspołzyc juz bez zadnego zabezpieczenia. Jak jej przetłumaczyć zle zle robi bo moje słowa nie dociaraja... Pomozcie
.....:::::Bo Ty w swoich oczach wszystkie moje masz sny:::::.....
- ksiezycowka
- Weteran
- Zaglądający
- Weteran
- Zaglądający
- Weteran
A ja tabletki 2 lata biore. I kazda ulotka i kazdy lekarz powie ci to samo co ja. Bo polozna to zadna wyroczniaPurple Lips pisze:a słyszłam od kobiety ktora jest połozna
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Przez h a nie ch sie pisze przyhamuj.Purple Lips pisze:troche przychamuj swoje odzywki.

[ Dodano: 2007-03-01, 13:35 ]
Wiaodmo ze mozna odstawic gumki i po miesiacu. Ba po roku czy 2 latach tez, ale mozna i od 1 przyjetej prawidlowo tabletki ich nie brac bo jest sie juz wtedy zabezpieczonym. Twoja przyjaciolka chyba jednak lepiej sie orientuje jak widac, a gadajac takie glupoty komus to kto jednak by lepiej od Ciebie niewiedzial mozesz tylko krzywde jakas zrobic.
moon pisze:Bo polozna to zadna wyrocznia
Ale moja mama - tak.
Gdybys byla taka spostrzegawcza na jaka sie kreujesz to zauwazylabys kolejny blad zaraz po "chamowaniu".moon pisze:Przez h a nie ch sie pisze przyhamuj.
A gdzie Ona napisala, ze Jej kolezanka ma sie "puknac"?moon pisze:Purple Lips, puknac sie samej proponuje bo dziecwzyna robi dobrze a nie zle.
moon pisze:jak nie masz bladego pojecia to nie radz innym bo zle slyszlas.
Nie ma bladego pojecia dlatego przyszla tutaj sie poradzic. Nazarlas sie czegos ciezkostrawnego Moon ze czepiasz sie wszystkiego?
Ja nie tylko od swojej Mamy, ale rowniez od kilku innych osob ze inne zabezpieczenia mozna odstawic po miesiacu-dwoch stosowania tabletek, i gdybym byl zainteresowany tematem, rowniez napisalbym podobny topic. Pytanie czy i mi napisalabys to w ten sposob...
Haro pisze:Ja nie tylko od swojej Mamy, ale rowniez od kilku innych osob
jak bardzo kompetentnych?
Haro, to fajnie, że Twoja dziewczyna jest z nami, ale nie uskuteczniaj tu swojej wszem i wobec sławnej obrony, hm?
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Purple Lips, w zasadzie można zrezygnować z innych zabezpieczeń od piewszej tabletki antykoncepcyjnej. Czasami są obawy, że tabletki nie zostaną dobrze przyjęte przez organizm i stąd to zalecenie, aby poczekać z zaufaniem przez miesiąc, do kolejnego cyklu. Jak kto uważa. Jeśli koleżanka dobrze czuje się po tabletkach, nic jej nie dolega, nie ma plamień etc., to nie ma sensu przekonywać jej do dodatkowego zabezbieczenia. To już jest raczej indywidualne podejście. Ja z tego co pamiętam, to czekałam miesiąc.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
ja słyszałam ze z innych zabezpieczen mozna zrezygnować dopiero po miesiacu.. ;/
Purple Lips pisze:ze najlepiej po miesiacu zarzywania tabletek mozna odstawic inne
w pierwszej wypowiedzi napisałas ze "można"zrezygnować dopiero po miesiący natomiast w drugiej napisałaś "najlepiej po miesiącu" wieć moze slyszałaś ze tak potrzeba robić,czy może NAJLEPIEJ tak potrzeba robic...?jakos moja była partnerka zaczeła brac pigulki... po niecałym tygodniu kochalismy sie bez gumek,i co jestem tatusiem ?, nie!
może to Twoja położna jest w błedzie? chyba ona nie jest ginekologiem i to może ona nie wie co i jak najlepiej...jesli na ulotce pisze ze od jakiegoś tam dnia może dojsc do stosunku bez innych zabezpieczen wiec w czym problem?i niczego nie mozna zaczac jej wybijac z glowy...chyba Tobie mozna zaczac wybijac z glowy jedynie zakladanie jakbym to nazwał"durnych"tematów...
"Jak jej przetłumaczyć zle zle robi bo moje słowa nie dociaraja... Pomozcie"
i ma racje ze nie slucha...
- ksiezycowka
- Weteran
Przypomne - nie ma głupich pytan , sa tylko głupie odpowiedzi
dodam od siebie , ze jesli przyjeła pierwsza tabletkę (z grupy tych co dzialają od pierwszej ) to zadne inne zabezpieczenie nie jest juz potrzebne ! bo niby po co ? Prosze poczytac jak dziala taka tabletka, a wszystko bedzie jasne .
i nie słuchac jakis połoznych , znajomych , kolezanek itd. Bowiem - znak "uwaga na drogę z pierwszenstwem pzrejazdu " jasno okresla co i jak , ludzka interpretacja jednak moze byc juz rózna , prawidłowa jest podana w kodeksie
i tego nalezy sie trzymac .Tak samo jest z tabletkami anty .
http://www.kobiety.org/rozdzial_3_6.html
http://www.resmedica.pl/ffxraportakt.html
"Antykoncepcyjne działanie pigułek dwuskładnikowych polega na tym, że: hamują jajeczkowanie, czyli comiesięczne uwalnianie się komórki jajowej z jajnika, powodują, że błona śluzowa macicy nie przygotowuje się do przyjęcia zarodka, nie staje się miękka i rozpulchniona , zmieniają szyjkę macicy tak, że utrudniona jest migracja plemników- ujście zewnętrzne i kanał szyjki macicy pozostają zamknięte, a śluz szyjkowy staje się gęsty, lepki i tworzy czop nieprzenikliwy dla plemników. "
Zatem , załozyc kondoma , włozyc czopki dopochwowe , i jeszcze po ... porzadnie sie podmyc
tylko po co ?

dodam od siebie , ze jesli przyjeła pierwsza tabletkę (z grupy tych co dzialają od pierwszej ) to zadne inne zabezpieczenie nie jest juz potrzebne ! bo niby po co ? Prosze poczytac jak dziala taka tabletka, a wszystko bedzie jasne .
i nie słuchac jakis połoznych , znajomych , kolezanek itd. Bowiem - znak "uwaga na drogę z pierwszenstwem pzrejazdu " jasno okresla co i jak , ludzka interpretacja jednak moze byc juz rózna , prawidłowa jest podana w kodeksie

http://www.kobiety.org/rozdzial_3_6.html
http://www.resmedica.pl/ffxraportakt.html
"Antykoncepcyjne działanie pigułek dwuskładnikowych polega na tym, że: hamują jajeczkowanie, czyli comiesięczne uwalnianie się komórki jajowej z jajnika, powodują, że błona śluzowa macicy nie przygotowuje się do przyjęcia zarodka, nie staje się miękka i rozpulchniona , zmieniają szyjkę macicy tak, że utrudniona jest migracja plemników- ujście zewnętrzne i kanał szyjki macicy pozostają zamknięte, a śluz szyjkowy staje się gęsty, lepki i tworzy czop nieprzenikliwy dla plemników. "
Zatem , załozyc kondoma , włozyc czopki dopochwowe , i jeszcze po ... porzadnie sie podmyc

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Działa od 1 prawidłowo przyjętej (czyli w 1 dzień okresu) tabletki! Ulotki czytać!
I nauczyć się pisać!
bobsztajn pisze:dwujke
bobsztajn pisze:trujka
I nauczyć się pisać!
Prosiaczek wspiął się na paluszkach i szepnął:
- Puchatkuuu...
- Tak Prosiaczku...?
- Nic, nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za
łapkę... - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
- Puchatkuuu...
- Tak Prosiaczku...?
- Nic, nic - rzekł Prosiaczek, biorąc Puchatka za
łapkę... - Chciałem się tylko upewnić, że jesteś...
- ksiezycowka
- Weteran
A dlaczego po 10 akurat? Poza tym ze powiedzial Ci to ginekolog?Jagoda pisze:to inne zabezpieczenia mozna odstawic dopiero po 10 tabletce!
[ Dodano: 2007-03-05, 12:45 ]
Tak jak mowi Andrew:
i nie bedzie takich glupich pytan czy tez stwierdzenAndrew pisze:Prosze poczytac jak dziala taka tabletka, a wszystko bedzie jasne .
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”