OKRES A TABLETKI
Moderator: modTeam
no nie bardzo bym chciała zeby miał hardcore;/
ale z drugiej strony chcieliśmy to zrobić już teraz
a jak plamnienia bedą trwać te 3 miesiące to nie za fajnie,chyba tyle nie wytrzymamy
a jak twój chłopak yasmine na to zareagował??
a tak jeszcze to jesli np bede wspołżyć w 21 dzień brania tabletek a potem 7 dni prrzerwy to mogę zajśc w ciąze,odp raczej znam ale wole się upwenić,
teraz sobie szperam na forum i jest co nieco o tym, tak więc dzięki za indywidualną pomoc
ale z drugiej strony chcieliśmy to zrobić już teraz
a jak plamnienia bedą trwać te 3 miesiące to nie za fajnie,chyba tyle nie wytrzymamy
a jak twój chłopak yasmine na to zareagował??
a tak jeszcze to jesli np bede wspołżyć w 21 dzień brania tabletek a potem 7 dni prrzerwy to mogę zajśc w ciąze,odp raczej znam ale wole się upwenić,
teraz sobie szperam na forum i jest co nieco o tym, tak więc dzięki za indywidualną pomoc
aguśka pisze:a jak twój chłopak yasmine na to zareagował??
Na seks ....na pierwszy seks w jego zyciu...ahhh pieknie zareagowal <aniolek2> i nic mu nie przeszkadzalo, ze costam kapie, przynajmniej latwo weszedl

aguśka pisze:a tak jeszcze to jesli np bede wspołżyć w 21 dzień brania tabletek a potem 7 dni prrzerwy to mogę zajśc w ciąze,odp raczej znam ale wole się upwenić,
NIE, NIE ZAJDZIESZ W CIAZE ! To jest napisane na ulotce. Jakie w ogole bierzesz tabletki ?
oki dzięki:)
biorę harmonett
a i jescze jedna rzecz nie daje mi spokoju
mianowicie wziełam 3 tabletkę o godzinie 20 tak jak powinnam ale o 22-23 skorzystałam z kibelka,
teraz się zastanawiam czy cykl nie został przerwany, bo jak się wchłania 3-4 godziny
dodam że na ulotce raczej nie było podanego czasu wchłonięcia
biorę harmonett
a i jescze jedna rzecz nie daje mi spokoju
mianowicie wziełam 3 tabletkę o godzinie 20 tak jak powinnam ale o 22-23 skorzystałam z kibelka,
teraz się zastanawiam czy cykl nie został przerwany, bo jak się wchłania 3-4 godziny
dodam że na ulotce raczej nie było podanego czasu wchłonięcia
Też mam takie jedno pytanie, może odbiega od tematu ale nie ma sensu robić z tego oddzielnego topika. Skoro Yasmine pytała o szczepionke i jej wpływ na tabletki to może, tu pytanie do Crushader'a wiesz o jakichś interakcjach z narkozą (cześciową badż całkowitą). Czeka mnie mała operacja niedługo i oczywiście spytam się lekarzy o to ale chciałabym już traz wiedzieć. Z góry dziekuję za odpowiedz
Poprosiłabym o odpowiedź każdego kto cokolwiek wie na ten temat, nie tylko naszego eksperta
Poprosiłabym o odpowiedź każdego kto cokolwiek wie na ten temat, nie tylko naszego eksperta

** Kocham życie**
aguśka
Nie powinnas sie martwic o to czy hormony zostaly wchloniete przez Twoj organizm. Trawienie pokarmu trwa zdecydowanie dluzej niz kilka godzin, nie wspominajac o tym, ze hormony, sterydy etc. sa bardzo chetnie absorbowane przez ludzki organizm.
Cherry
Podobnie jak poprzednio tak i w Twoim wypadku nie ma szans na jakakolwiek interakcje. Anestetyki czyli srodki dzialajace na uklad nerwowy wywolujac znieczulenie/czasowe "uspienie" sa zwiazkami chemicznymi - zarowno te wziewne jak i te dozylne. Tak wiec i tutaj mamy do czynienia z odmiennymi "gatunkami" srodkow farmakologicznych.
p.s.
slowo ekspert traktowalbym wciaz z duzym przymruzeniem oka - to co wiem to kropla w morzu potrzeb
tak czy owak dziekuje
Nie powinnas sie martwic o to czy hormony zostaly wchloniete przez Twoj organizm. Trawienie pokarmu trwa zdecydowanie dluzej niz kilka godzin, nie wspominajac o tym, ze hormony, sterydy etc. sa bardzo chetnie absorbowane przez ludzki organizm.
Cherry
Podobnie jak poprzednio tak i w Twoim wypadku nie ma szans na jakakolwiek interakcje. Anestetyki czyli srodki dzialajace na uklad nerwowy wywolujac znieczulenie/czasowe "uspienie" sa zwiazkami chemicznymi - zarowno te wziewne jak i te dozylne. Tak wiec i tutaj mamy do czynienia z odmiennymi "gatunkami" srodkow farmakologicznych.
p.s.
slowo ekspert traktowalbym wciaz z duzym przymruzeniem oka - to co wiem to kropla w morzu potrzeb

tak czy owak dziekuje
...wzbij sie wyzej niz ptak... zanurkuj glebiej niz twoja wyobrazna....
Odpowiedz padla poniekad kilka postow wczesniej
Studiuje lotnictwo, konkretnie pilotaz
A co do mojej wiedzy w zagadnieniu jakim jest medycyna - to bierze sie ona z kilku czynnikow: zamilowania, "tradycji" rodzinnych, formy zarobkowania (tutaj klaniaja sie podane adresy www), poniekad brania udzialu przy powstawaniu i propagowaniu tresci ksiazek "antykoncepcja czyli sex na 6/czyli swiadome macierzynstwo" "tajemnice inicjacji seksualnej" oraz kilku mniej waznych epizodow w moim zyciu
Studiuje lotnictwo, konkretnie pilotaz
A co do mojej wiedzy w zagadnieniu jakim jest medycyna - to bierze sie ona z kilku czynnikow: zamilowania, "tradycji" rodzinnych, formy zarobkowania (tutaj klaniaja sie podane adresy www), poniekad brania udzialu przy powstawaniu i propagowaniu tresci ksiazek "antykoncepcja czyli sex na 6/czyli swiadome macierzynstwo" "tajemnice inicjacji seksualnej" oraz kilku mniej waznych epizodow w moim zyciu

...wzbij sie wyzej niz ptak... zanurkuj glebiej niz twoja wyobrazna....
mikaaa pisze:mhm.. no to ma pytanko nie znalazłam tego nigdzie a moze ktos z was wie czy solarium ma jakis wpływ na tapletki antykoncepcyjne???
na skutecznosc nie. Jednak moga wyskoczyc Ci plamy(od slonca jak i rowniez od solarium). Ja jednak opalam sie i nic nie ma, ale tutaj troche o tym bylo
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... 4828#84828
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”