Na co do kina?

Dział, w którym można polecić ciekawe miejsce ze swojego (lub innego) miasta, restauracje, puby, kawiarnie, hotele, jakiś fajny zakątek - cokolwiek, co może się komuś przydać.
Także wszelkie inne rzeczy interesujące na tyle, że z czystym sumieniem polecić je można.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 cze 2008, 04:20

Import Export - mocny. hardcorowe sceny, kontrowersyjne zakończenie. Warto zobaczyć.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Martinoo » 03 cze 2008, 09:18

Mia pisze:Import Export - mocny. hardcorowe sceny, kontrowersyjne zakończenie. Warto zobaczyć.

A gdzie to leci? Bo mam lenia w dupie i mi sie nie chce szukać <aniolek>

Mia idziemy do kina!!!
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 03 cze 2008, 09:21

Martinoo pisze:A gdzie to leci? Bo mam lenia w dupie i mi sie nie chce szukać

Amok, Światowid, CSF też pewnie.

Martinoo pisze:Mia idziemy do kina!!!

o nawet pewnie moja kolej, żeby postawić bilety :D
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 08 cze 2008, 15:13

Martwa rzeka - film oparty na faktach. Opowiada o trójce znajomych, którzy wybrali się na wycieczkę po rzece w Australii, gdzie zostali zaatakowani przez krokodyla. Jak dla mnie połączenie Szczęk i Oceanu strachu stanowi niezłą całość ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 08 cze 2008, 20:08

Mia pisze:
Martinoo pisze:Mia idziemy do kina!!!

o nawet pewnie moja kolej, żeby postawić bilety :D

swintuszki [:D] rozumiem na film - ale do kina ?? i tak ofen na forum o tym ... <aniolek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 cze 2008, 20:15

Andrew pisze:swintuszki rozumiem na film - ale do kina i tak ofen na forum o tym ...

chcesz się dołączyć Andrew? :D
Moje kinowe plany to: "21", "XXY", "Meduzy", "Gwiazdy" i "BRASILEIRINHO. MUZYKA SŁOŃCA" :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 08 cze 2008, 20:21

Mia pisze:chcesz się dołączyć Andrew? :D

tak :*
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 cze 2008, 20:24

Andrew pisze:tak

heh, to wybieraj film i trójkącik będzie jak się patrzy :D :P
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 08 cze 2008, 20:24

Mia pisze:
Andrew pisze:tak

heh, to wybieraj film i trójkącik będzie jak się patrzy :D :P

Wybór - pozostawiam Tobie <browar>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 08 cze 2008, 20:30

Andrew pisze:Wybór - pozostawiam Tobie

Skąd wiedziałeś, że tak lubię :D

[ Dodano: 2008-06-08, 23:33 ]
a jeszcze Kochanice Króla! dopisuję do listy :D
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 cze 2008, 17:33

Mia pisze:a jeszcze Kochanice Króla! dopisuję do listy :D
Ściągnęłam, widziałam. Bardzo średni jak dla mnie, ale Natalie mi się podobała w końcu w czymś. Tzn nie cały czas, bo na początku i na końcu to nie, ale w wersji ostrej suki świetna była :D
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 09 cze 2008, 22:04

a My z Kami planujemy iść na te kochanice króla :) tylko coś u mnie w kinie jeszcze nie leci :| może w ten weekend hihi :>
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 09 cze 2008, 22:20

księżycówka pisze:Bardzo średni jak dla mnie

Dla mnie też, spodziewałam się lepszego filmu, Jedyne co mi się w nim podobało to kostiumy :]
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 10 cze 2008, 01:29

21

Coś wcześniej pisałam.
Kochanice Króla

Może być. Scenograficznie ładne, faktograficznie naciągane, fabularnie wtórne. Ale i tak fajne całkiem i do obejrzenia się nadające.

Street Kings
- też do ewentualnego obejrzenia. Przeciętny w zamyśle, w wykonaniu dość sprawny, Keanu się przytyło i stał się dzięki temu bardziej wiarygodny, Whitaker średni, ale i tak go lubię. Schemat, ale nie jest przesadnie zły. W granicach 4/5 na 10.
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 14 cze 2008, 10:11

Opowieści z Narni .Książę Kaspian , trzyma w napięciu.Z bajki dla dzieci,wyrasta nam rasowy film fantasy.

Aaa i to się ciekawie zapowiada http://pl.youtube.com/watch?v=icJ-qNA5w ... re=related
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 15 cze 2008, 13:08

AMX pisze:Opowieści z Narni .Książę Kaspian , trzyma w napięciu.Z bajki dla dzieci,wyrasta nam rasowy film fantasy.

Mnie za to nie trzymał ani przez chwilę. Dwójka gorsza od jedynki.

XXY - warty uwagi argentyński film o hemafrodytyźmie. Mocny, wstrzasające, bardzo odważne sceny, poruszający bardzo wiele problemów, mimo tak oryginalnego i trudnego głównego wątku.

SUKIYAKI WESTERN DJANGO
- Pierwszy spaghetti western w historii japońskiej kinematografi + Quentin Tarantino w jednej z ról, to wystarczająca zachęta do zobaczenia. Takashi Miike wymiata :D Tylko trzeba wkręcić się w klimat i przygotować na taki, a nie inny gatunek filmowy :)

Gwiazdy (Argentyna, 2007) - pierwsze kroki w karierze agencji aktorskiej ze slumsów w Buenos Aires. Słyną z organizacji castingów do ról alkoholików, narkomanów, przestępców, bo - jak się sami reklamują - po co zatrudniać mało wiarygodnych aktorów, skoro oni znają się na tym lepiej :D Film prześmieszny, jeden z bardziej absurdalnych (ale w sensie pozytywnie zaskakującym) dokumentów, które oglądałam.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2008, 17:22 przez Mijka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 15 cze 2008, 13:21

Mia pisze:Dwójka gorsza od jedynki.

Zdecydowanie dwójka bardziej mi się podobała. No cóż de gustibus
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 15 cze 2008, 13:28

A dla mnie to był gwóźdź do trumny. Obraz z wielkimi aspiracjami do filmu fantasy zostaje na poziomie bajkowym. Niestety. W ogóle miałam sobie jedynkę przypomnieć przed dwójką, ale nie zdążyłam. Może na dvd zobaczę.

[ Dodano: 2008-06-15, 13:33 ]
A nie wkurzało Cię, że Kaspian taki ciamajdowaty był?
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 15 cze 2008, 22:54

Zdarzenie - po reżyserze spodziewałam się więcej. Zdecydowanie czegoś mi tu brakowało. Ciekawy początek ale im dalej tym bardziej przysypiałam. I jeszcze drewniany Mark Wahlberg <pijak>
Obrazek
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 16 cze 2008, 04:52

Mia pisze:A nie wkurzało Cię, że Kaspian taki ciamajdowaty był?

Akurat z Kaspianem to mogę się zgodzić bo był najbardziej drewnianym elementem całego filmu. Odpicowany książę na miarę tego ze Shreka 2 i 3. A co do tego,że to film fantasy na poziomie bajkowym.Cóż Narnia się powoli rozwija. To tak jak z Władcą Pierścieni.Pierwsza część trochę bajką dla dzieci trąciła a dwie pozostałe można było już nazwać pełnoprawnymi filmami fantasy.I pewnie w przypadku Narni też tak będzie.

Właśnie ściągnąłem The Machine Girl i po kawałkach mogę stwierdzić,że twórcy pełnymi garściami brali z Tarantiono. Zapowiada się piękny Exploitation movie.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 05:01 przez AMX, łącznie zmieniany 1 raz.
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 24 cze 2008, 19:36

Seks z wielkim mieście - myślę że fani serialu nie będą zawiedzeni. Osoby które go nie oglądały też powinny miło spędzić czas. Film utrzymany jest w tym samym klimacie co serial. Bałam się że będzie to nieudolne przedłużenie serialu ale na szczęście nie zawiodłam się. Polecam :]
Obrazek
Awatar użytkownika
Lina
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lina » 24 cze 2008, 20:08

Joasia pisze:Seks z wielkim mieście - myślę że fani serialu nie będą zawiedzeni.

Super. W piątek idę z Dziewczynami. Trochę mnie uspokoiłaś bo bałam się, że niewypał będzie...
Pod Gwiazdą będę czekać
Zawołam i dostanę odpowiedź
Awatar użytkownika
Martinoo
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Martinoo » 27 cze 2008, 11:36

Był ktos na Kung Fu Panda?
Gdy w Rycerzu gaśnie duch, trza wykonać sexy ruch!
Awatar użytkownika
whisperer
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: whisperer » 27 cze 2008, 13:10

A widzial ktos moze ktorys z filmow Jodorowsky'ego? Podobno niezle dziwadla. Ciekaw jestem opinii normalnego zjadacza chleba, a nie jakiegos krytyka czy fana wszystkiego co dziwne ;]

A propos Opowieści z Narnii, to to co teraz robią z tymi mieczami wyginającymi się na wietrze to jakaś kaszana straszna. Pamiętam jak za gówniarza oglądało się opowieści w formie serialu, tam to dopiero było porządnie zrobione i miało niepowtarzalny klimacik :)
http://www.filmweb.pl/f36701/Kroniki+Na ... spian,1989

Heh, rok produkcji 1989, ocen na filmwebie nie bede nawet sprawdzac, bo sie okaze ze te nowe narnie sa nizej notowane od "Gulczas a jak myslisz" czy jak to sie tam zwalo :P
Ostatnio zmieniony 27 cze 2008, 13:16 przez whisperer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 13 lip 2008, 10:26

Martinoo pisze:Był ktos na Kung Fu Panda?

Ja nie byłam, ale słyszałam, że kiepski.

Dwa dni w Paryżu, coś w klimacie "Dziewczyny moich koszmarów". Poza tym odpowiada mi poczucie humoru panujące w tym filmie, zwłaszcza głównego bohatera.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 13 lip 2008, 10:30

Olivia pisze:Dwa dni w Paryżu

jak ktoś widzial Przed zachodem i Przed wschodem słońca to będzie zawiedziony. Ale poczucie humoru faktycznie na plus.
Awatar użytkownika
shaman
Weteran
Weteran
Postautor: shaman » 16 lip 2008, 18:56

Olivia pisze:Dwa dni w Paryżu

Dopiero kiedy poważnie chciałem wyjść z kina (2/3filmu), zaczął być warty pozostania. Do starego Woody'ego przepaść, do nowego Woody'ego urwisko. To nie może być następca. Role w miare przekonujące, historia zbyt infantylna (u Woody'ego to plus, ale z umiarem)i zbyt banalnie przedstawiona. Sceny bardzo statyczne i długie, okropnie nudzą. Dla mnie to dziwny zlepek ułożonych chronologicznie skeczów w stylu mumio, pod warunkiem wyjęcia z mumio wszystkiego co ujmujące. Niepotrzebnie epatuje wulgarnością. Do tego kinowe tłumaczenie bardzo niewybredne. Poczucie humoru amerykana stereotypowo amerykańskie - ktoś takie lubi? O babce się nie wypowiadam, nie znam kultury na tyle dobrze.

Bardzo dobra pozycja, jeśli chce się pokpić. Mnóstwo okazji. Więc warto, ale nie w kinie. Chyba że ktoś nie wytrzyma (jak ja) do Hancocka, nie lubi Hulka (jak ja) i nie chce oglądać kolejnej klapy z cudowną Scarlett (jak ja).
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 03 sie 2008, 21:46

Mów mi Dave, taka odstresowująca komedia. Nie powala na kolana, ale dla odprężenia może się nadać.
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 03 sie 2008, 21:53

Martinoo pisze:Był ktos na Kung Fu Panda?
Był. Nie powala, ale może być. Parę dobrych gagów. Ale z filmów dla dzieci mój nr 1 to Walle E. Zarąbiste! :D
Olivia pisze:Mów mi Dave
W życiu bym na to nie poszła. Lubię głupawe komedie, ale bez przesady :/
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 03 sie 2008, 21:53

Wall-E, bardzo,bardzo miłe spędzenie czasu.Polecam.
Wy jeździcie, My latamy.

Wróć do „Warte polecenia”