To ja wam opowiem moją historię

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Kowal_86
Początkujący
Początkujący
To ja wam opowiem moją historię

Postautor: Kowal_86 » 04 sty 2005, 15:57

Witam wszystkich serdecznie. Mam 19 lat. Chodze sobie do liceum już ostatni rok i mam pewien problem. Otóż mam bardzo dobrą koleżankę (umowinie nazwijmy ją M) z którą przyjaźnię się jakieś 5 dobrych lat. Jakiś rok temu dała ona swojej przyjaciółce (umownie nazwijmy ją A., rok ode mnie starszej) mój numer gg). Gadaliśmy sobie o rożnych pierdołkach wieczorami m.in. o jej maturze, studiach, szkole i świecie współczesnym ;) . Nie liczyłem na wiele, w sumie to nawet dobrze bo się okazało, że ma chłopaka i pewnie nic by z tego nie wyszło. Po jakimś czasie w okresie wakacji A. zerwała ze swoim chłopakiem. Znowu zaczęliśmy gadać na gg choć dość sporadycznie (jej inicjatywa). Razem (choć osobno) byliśmy u M. na osiemnastce. Było bardzo fajnie. Już w roku szkolnym (wrzesień 2004) byłem raz czy dwa tak przejazdem z M. w odwiedzinach u A. Gadaliśmy coraz częsciej. W końcu zaprosiłem ją na studniówkę. Od tej pory o ile może (studiuje w innym mieście) to sobie rozmawiamy. Gdy jesteśmy na próbach to sie dobrze dogadujemy. w ogóle bardzo ją lubię a nawet więcej niż bardzo. Chyba się w niej zakochałem. Jest mi naprawdę bliska. Ale nie wiem co robić? Powiedzieć jej o tym. Ale jak. No pal licho jak ale co wtedy gdy ona się obrazi albo coś podobnego. Może ona nie traktuje tego tak jak ja. Boje się ze się wszystko popsuje nie tylko miedzy mną i A. ale jeszcze z M. Sam nie wiem co robić. Jedyne czego jestem pewien to uczucie jakim ją darzę. Kiedyś to miałem i straciłem więc wiem czego szukam. Ale wtedy to była inna historia. Totalne zauroczenie. Krótka piłka. Krótka rozmowa i prawie po tygodniu para. Teraz tak nie jest. Ta dłuższa znajomośc wprowadza zamieszanie. Nie wiem czego się po niej spodziewać. I nie wiem czy przyjaźń może z jej strony przekształcić się w miłość. Co robić? Może dać sobie spokój? I czy w młodszym będzie widzieć tylko kolegę. Dodam że jej poprzedni chłopak był od niej starszy.

Kowal
Żech znowu śniła mi się tako szwarno dziouszka... a pieruna! :)
Adamo

Postautor: Adamo » 04 sty 2005, 16:07

Hmmm co robić ... Pogadaj z nią o tym :) Najlepsze rozwiązanie tak Otwarcie Sam Na Sam!!! Itp... PRzypomina mi sie Podobna Sytuacja która miał mój kolega Ona do niego sfirowała a on Tak tak ale to miał gdzieś :P Przeciez Nie przestaniecie sie kolegowac bo coś z tego nie wyszło ani nic ... Wiec nie widze problemu skoro sie dobrze znacie itp to POGADAJ Z NIĄ ! na pewno POMOŻE :) I nie przejmuj się jak jest fajna itp to nie bedzie zadnego problemu i zaraz BEDZIECIE PARĄ ;) :564: pozdro...
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 04 sty 2005, 16:30

Może to ja jestem dziwny, ale jak wyjeżdżałem do dziewczyny z tekstem, że jestem w niej zakochany, to dostawałem kosza... Jakoś wolę _najpierw_ poderwać dziewczynę, a _potem_ jej o tym mówić?
Smith&Wesson - the original point&click interface
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 04 sty 2005, 16:39

Stary, gdybym misał takie problemy to bym na pewno kogos miał. Nie wiem jak teraz sie układaja relacje m. Wami, ale skoro dostałes numer do niej od swojej przyjaciołki to znacyz ze tamta jej powiedział ze jestes fajny i pewnie chciała Cie poznac. A jezeli nic teraz nie wyjdzie to znacyz ze przespałeś i nie zauwazyłe tego co powinieneś zauważyc. Idz, zaproś ja do kina, pogadaj, powiedz ze fajnie ci sie z nia gada itd.. daj jej do zrozumienia, o co ci chodzi.. Chyba ze sam nie wiesz, ale to tylko tu znasz na to odpowiedź.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 04 sty 2005, 17:18

No, Ty się w niej zakochałeś, a ona w Tobie?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 04 sty 2005, 17:25

No wlasnie nie wiadomo, czy ona czuje cos wiecej!!!

Ja bym nie przeprowadzala zadnej rozmowy z nia. Tego sie tak nie robi! To wychodzi naturalnie. Sprobuj ja trzymac za reke, pocalowac i bedziesz wiedzial. Ale z wyczuciem, w swoim czasie. Powiedz cos, na co ona moze zareagowac w rozny sposob, albo zbyc to milczeniem, albo potwierdzic tym samym, ze jej tez zalezy w ten okreslony sposob. Jak? To juz sam musisz wymyslic.
Roznica wieku sie nie przejmuj, jest minimalna i jej jak widac nie przeszkadza.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 sty 2005, 17:35

Mi się wydaje, że poza sugestjami możesz też pogadać z M.
Jest Twoją przyjaciółką i zna również nieźle A. Więc może Ci coś podsunie?A jeśli nie to zawsze masz się komu wygadać.
Awatar użytkownika
Zielonowłosa
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Zielonowłosa » 04 sty 2005, 19:15

Witam.
Z damskiego punktu widzenia... Uważam, że takie wyznanie bez uprzednich "podejść" może dziewczyne wystraszyć... A w przypadku, kiedy ona nie jest zainteresowana w ten szczególny sposób- odstraszyć.
Dobry pomysł z tą kumpelą. Choć, znając życie, to dotrze do uszu głównej zainteresowanej...
Życzę powodzenia i czekam na ciąg dalszy...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”