I co dalej? :)
Moderator: modTeam
I co dalej? :)
Klasyczny akcent - poznałem dziewczyne, rok starsza, kobietka moich marzeń. Dwa razy spotkalismy sie, fajnie było. Do rzeczy: wiadomo jak to jest na poczatku, rozmowa odbywa sie pierw z pewnym dystansem, nie mozna o wszystko pytac itp. A ciezko jest mi wykryc, czego ona ode mnie oczekuje. Zadaje sobie pytania: czy szuka przyjaciela, czy chlopaka ktorego chce obdarzac uczuciem, czy sexu.....nie wiem. Ciezko odkryc. Sama zaproponowala mi spotkanie, pokonala kilkanascie km zeby sie ze mna zoaczyc itp itp. Ale wiem, ze fajnie sie z nia rozmawia, ze ma magiczny usmiech. Jedna rzecz ktora zwrocila mi jeszcze jej uwage, to to, ze jakos nie rozwijala zbytnio tematu swojego bylego chlopaka, moze jest o poziom wyzej ode nie i wie ze faceci nie lubia o tym sluchac, ale sam sie zapytalem w koncu
Co byscie zrobili, jaiego typu spotkanie jej zaproponowali, jakbyscie potoczyli rozmowe, zebym dowiedzial sie tego co nie ciakwi, tak zeby wygladalo to wporzo. Heh niecierpliwy jestem, wiem ze najlepiej czekac i krecic wszystkim powoli, coraz wyzej..

Ile ona ma lat? Ile miala chlopakow przed Toba? Ile Ty miales dziewczyn? Jakie masz doswiadczenie? Generalnie to rozmawiaj, byle naturalnie, nie kreuj siebie na niewiadomo kogo. Badz zwyczajny, ale niech czuje od Ciebie optymizm, dziewczyny nie lubia pesymistow. A gdzie sie spotkac... moze jakas kawiarenka mala i przytulna?
no wiec.... ona ma 20 lat, miala 7 mies temu starszego faceta, rok z nim byla, studije germanistyke
a ja mam 19 lat, mialem 2 mlodsze dziewczyny, studuje elektronike na politechnice sl. W sumie sobie mysle, co mi zalezy, spytam sie ej o wszystko ci mnie ciekawi, albo mnie oleje albo nie - moze na to nawet czeka 

Małe przytulne miejsce,nieznane prawie nikomu...Taka rada i powoli czekać i obserwować jak się sytuacja rozwinie..Nic na siłe!!!Popełniałem te błędy...Kobiety cenią cierpliwość u chłopaków.Ale wiadomo że nie można też przesadzać i czekać mnóstwo czasu.Musisz wyczuć o co chodzi.Dużo rozmawiać z nią.Taka jest moja rada.A że pokonuje taki kawał drogi aby się z tobą spotkać to jużo czymś świadczy...
Ja wiem czy rok to zadna roznica ... jak patrze na niektore "znajome" 17`stki ... to po prostu stwierdzam ze niemam o czym z nimi gadac ... o pogodzie ? o kosmetykach ? o ich ostatniej wizycie na jakiejsc dyskotece i zchlaniu sie prawie do nieprzytomnosci ? nie dziekuje niech sie niezblizaja
. Coz wiem tez ze sa 17`stki ktore niemialy by zemna o czym gadac ... byly by jak na mnie po prostu za powazne ...
. Jizus jaki ten swiat pokrecony ^^ 

Kurcze ale Wy sie wieku czepiacie
A tak naprawde czy nie wazniejsza od wieku w dowodzie jest dojrzalosc psychiczna? Czasami 16latka potrafi byc bardziej dojrzala od 18latki. Wszystko zalezy od doswiadczenia. Czasami mlodszy ma go wiecej niz starszy (oczywiscie nie mowie o roznicy np 5 lat bo wtedy logiczne ze starszy wiecej wie, ale rok roznicy? co to jest?)
Moim zdaniem w takich sytuacjach trzeba się przede wszytkim zachowywać naturalnie. Facet chciałby załatwić wszystko szybko i wiedzieć na czym stoi, ale chyba musisz sobie faktycznie dać czas. Niewiem gdzie mieszkasz, ale na pewno znajdziesz jakąś miłą, spokojną kawiarenkę, z wnętrzem najlepiej w kolorach pastelowych i przyciemnionym światłem:)W takich miejscach zupełnie inaczej się rozmawia i odbiera drugą osobę...
A co do wieku, to myślę że rok różnicy to niewiele, poza tym wiek nie określa poziomy intelektualnego i emocjonalnego.
A co do wieku, to myślę że rok różnicy to niewiele, poza tym wiek nie określa poziomy intelektualnego i emocjonalnego.
Kur..... Ostre problemy !! Koloro Pastelowy powiadasz Adwokat
:D tez lipa w tym temacie ! a zeby bylo na temat i MAV nie musial mnie censored.... to powiem tak BYC chlopczyku soba ! Tylko i wylacznie soba jesli ma sie jakies pytanie nurtujace, dotyczace drugiej osoby to sa 2 sposoby
1 pytasz sie jej co i jak
2-ustawiasz tak pytanie by ogolnie sprawialo wrazenie ze jest to pytanie dotyczace innej materii a odpowiedz jest adekwatna do twojego pytania ktore uroilo sie w glowce
Pozdrowienia AZJATKI I TAK NAJLEPSZE !

- Lady_Jesika
- Uzależniony