ROZNICE CHARAKTEROW
Moderator: modTeam
ROZNICE CHARAKTEROW
siemanko co myslicie na ten temat,czy mozliwe jest zycie z druga osoba na dluzszy czas jesli dziela te osoby roznice charakterow i zachowan????
i jeszcze jedno czy mozliwe jest dobre zycie i zaakceptowanie najbardziej denerwujacych wad partnera??
i jeszcze jedno czy mozliwe jest dobre zycie i zaakceptowanie najbardziej denerwujacych wad partnera??
To zależy.... Można pójść na kompromis, albo niektóre wady po prostu zaakceptować jeśli są mniej dokuczające i wcale nie tak istotne w związku. Może czasem zamiast chcieć zmieniać coś w drugiej osobie, musimy najpierw popracować nad sobą?
Ja już z niektórymi wadami/różnicami u mojego partnera się pogodziłam i przymykam na nie oko. Niektóre jednak wciąż są dla mnie nieco trudne do zaakceptowania.
Jedno wiadomo - pewne cechy po prostu muszą być podobne, a niektóre wręcz przeciwnie.
Ja już z niektórymi wadami/różnicami u mojego partnera się pogodziłam i przymykam na nie oko. Niektóre jednak wciąż są dla mnie nieco trudne do zaakceptowania.
Jedno wiadomo - pewne cechy po prostu muszą być podobne, a niektóre wręcz przeciwnie.
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
Ja uważam ze różnice pomiędzy luźmi powinno się poprosu akceptować . I o ile jest możliwość przezwyciężać pewne z nich. Ja akceptuję w pełni odmienność zdania w pewnych aspektach mojej Pani. O akceptacji różnic pomiędzy nami decyduje chyba dojżałość emocjonalna. [tak ja uważam].....
Ale na przykładzie innej pary może wyglądać to zupełnie inaczej. Zanam z autopjsi....
Ale na przykładzie innej pary może wyglądać to zupełnie inaczej. Zanam z autopjsi....
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
- Krzych(TenTyp)
- Weteran
- Weteran
Oczywiście, że możliwe jest szcześliwe życie z drugą osobą która ma różny charakter. Tylko szkopuł w tym aby zaakceptować te cechy charakteru u partnera które my zmienilibyśmy.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
- ksiezycowka
- Weteran
Sama bym chciała wiedziećco myslicie na ten temat,czy mozliwe jest zycie z druga osoba na dluzszy czas jesli dziela te osoby roznice charakterow i zachowan????
Tak Krzysiu...Wiem...My jeszcze młodzi jesteśmy...
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”