Głupia pinda

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Głupia pinda

Postautor: mrt » 01 paź 2004, 13:25

Nie wiem, czy ten temat do miłości pasuje, czy nie, ale jest związany z moim facetem.
Dziś mam wojowniczy nastrój i w związku z tym mam pytanie: Czy powinnam pograć na nerwach eks mojego faceta, czy nie? Uważa się za gwiazdę, psychicznie Go wykańczała, a na koniec kopnęła w tyłek okradając ze wszystkiego. Teraz jakieś głupie maile przysyła czasami, które świadczą o niepoczytalności i strasznie podłym charakterze (dowala mu tam, gdzie się nie dowala, bo tak się nie robi).
Przytrzeć jej nosa czy zostawić? Momentami tak mnie korci, żeby jej pokazać, że nie ona na tym lepiej wyszła, tylko on. I że nie jest taką gwiazdą, za jaką się uważa.
Możecie myśleć, że przesadzam w jej ocenie. Nie sądzę, bo to jego ocena.
Oj, baba ze mnie czasami wylazi :P
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 01 paź 2004, 13:35

a co na to Twoj facet ? jak on sobie radzi z ta pipą ?
Wie o tym, że masz ochote jej dowalić ? <gdyby mojemu facetowi, jego ex słała maile to bym z nia 'zatanczyla'>
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 paź 2004, 13:41

On nawet nie ma nic przeciwko temu, chociaż twierdzi, że ona to taki typ, co to mnie oleje z góry do dołu. Po prostu się odwróci i nie będzie gadać. Aż mnie korci, żeby to sprawdzić. Poza tym zrobiłabym to inteligentnie, czyli nie mówiłabym, kim jestem. Chodzi o samo przytarcie nosa i sprowadzenie jej do pionu. Zaznaczam, że taka piękna to ona znowu nie jest, chociaż ostatnia też nie. Przeciętna. Głupsza ode mnie na pewno :P
Jego trafia szlag po każdym mailu od niej. Zresztą sprawa o kasę idzie do sądu, więc możecie sobie wyobrazić, jak wyglądało rozstanie. Teraz jest chory z nienawiści, co mnie swoją drogą przeraża.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 01 paź 2004, 14:18

zatańcz jak to mów Foxy :D
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 01 paź 2004, 14:24

ale tak z nia zatancz aby bylo dyskretnie i dobitnie :D

girl power ;)
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 paź 2004, 14:59

Jestem za !!!! i czekam na relacje !! pokaz jej gdzie raki zimują ! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 paź 2004, 15:07

Dobra, to jeszcze mi dajcie metodę. Panienka prowadzi knajpę, więc muszę się tam pofatygować. I tak nie wiem: chyba facetów pozakręcać, włącznie z tym jej... Tak żeby nie ona była w centrum uwagi. A jednocześnie z nią przy barze pogadać, że niby ja tu tak przelotem, na piwo wpadłam. Przy okazji zakręcić facetów. A potem żeby się okazało, że ja to teraz z jej facetem jestem. Hmm... Może tak?
Cholera, daleko ta knajpa, ale już mnie podkręciliście. Matko! Ile ja mam lat?! Ale ona jeszcze starsza, na szczęście :P
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 paź 2004, 15:14

Nic nie planuj ! bo zazwyczaj i tak jest inaczej ! jak sie to mówi "człowiek planuje ...a Pan Bóg ...kresli !"
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 01 paź 2004, 15:21

Chill out!

Po co to chcesz zrobić? Dla własnej satysfakcji? Żeby pokazać jej że to Ciebie kocha?

Z własnego doświadczenia wiem, że takie gry nie mają sensu. Odbijesz piłeczkę, to Ona zagra jeszcze mocniej. I tak w kółko!

:564:
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 paź 2004, 15:28

Po co to chcesz zrobić? Dla własnej satysfakcji?

Dokładnie tak. I dlatego się waham, bo motyw nie najlepszy :( A poza tym dlaczego ona ma żyć w przeświadczeniu, że on rozpacza, bo z nią nie jest? A nawet jak z kimś jest, to na pewno gorszym niż ona?
Wiem, przemawia ze mnie czysta złośliwośc i chęć dowalenia, ale żebyście widzieli, jak ona jemu dowalała!
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 01 paź 2004, 15:42

damian24 pisze:
... Odbijesz piłeczkę, to Ona zagra jeszcze mocniej...

Niby jak to sobie wyobrażasz ? nie bardzo rozumiem ...
Awatar użytkownika
damian24
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: damian24 » 01 paź 2004, 15:53

A tak, że jak mrt z nią zatańczy, to wrodzona kobieca złośliwość ;) nie pozwoli jej na pozostawienie sprawy. Będzie chciała być górą. Wymyśli niecny plan i do ataku!

Z opisu mrt wynika, że to bardzo zawzięta kobieta - a takie lubią gdy ostatnie słowo należy do nich.
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 01 paź 2004, 18:29

Eech Mrto po co Ci to - podrąż zagadnienie motywów swoich zamiarów.
Po co zatruwać wasz związek przeszłością - twój Pan ją załatwi w sądzie, a maila, nr tel. itd. można zmienić.
Szkoda każdej chwili życia na złośliwość - satysfakcja wyobrażana okazuje się złudą, tak było u mnie. Zwyzywałem moją ex i sam się odchyliłem od pionu - i nie dało się inaczej wrócić do równowagi, jak tylko przepraszając, oczywiście z należytym dystansem.
Przecież właśnie swoim zachowaniem udowodnisz jej, że to ona jest górą - że ma cały czas wpływ na jego życie.
Mylę się :566:
;)...
Awatar użytkownika
Jasmen
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Jasmen » 01 paź 2004, 19:57

Mrto to nie najlepszy pomysł. Masz temperament, chcesz dać upust swojej złości, ale wierz mi, to nie ma sensu. Powinnaś w tej chwili okazać wsparcie swojemu chłopakowi. Sama napisałaś, że denerwują go próby kontaktowania się byłej dziewczyny. To dowód, że on jej nie kocha, że kocha Ciebie to po co ta złość? Okaż mu teraz zrozumienie, pomóż mu przetwać ten okres, musicie trzymać się razem. Twój chłopak na pewno chce byś była szczęśliwa, zmartwisz go tylko, będzie czuł się winny, że cierpisz przez niego. Spróbuj jeszcze raz przemyśleć za i przeciw zanim podejmiesz decyzję
"Szczęście w życiu nie polega na tym by być kochanym. Największym szczęściem jest umieć kochać" Horacy

W miłości rzadko wyznaje się miłość, gdyż onieśmiela ją wstyd tłumiąc jej płomienie" Seneka
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 01 paź 2004, 19:59

można olać albo... :wpale:
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Jasmen
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Jasmen » 01 paź 2004, 20:18

Hardcore pisze:można olać albo... :wpale:

jesteś zwolennikiem damskiego boksu? :D
"Szczęście w życiu nie polega na tym by być kochanym. Największym szczęściem jest umieć kochać" Horacy

W miłości rzadko wyznaje się miłość, gdyż onieśmiela ją wstyd tłumiąc jej płomienie" Seneka
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 01 paź 2004, 20:23

Po prostu przyjdź do jej knajpy ze swoim facetem. Usiądźcie gdzieś grzecznie przy stoliku i zachowujcie się... jak para. Po prostu. Ją szlag trafi, bo nagle jej przemyślenia pójdą do piachu jak zobaczy, że ON wcale nie cierpi, a jest szczęśliwy. A jeszcze jak on ją będzie traktował po prostu jak barmankę, ani do niej się nie uśmiechnie, ani cześć, tylko "podaj dwa piwa". Nagłe "oświecenie", kubeł zimnej wody, że on ma mnie w dupie na pewno na nią podziała. A Ty się możesz do niej na dodatek bezczelnie uśmiechnąć. Ale tak solidnie bezczelnie - o tak: :]

Zresztą, moja kobieta na moją opowieść o dziewczynach które mnie nie chciały, a jedna skrzywdziła dosyć stwierdziła "nie, nie dostałaby ode mnie, cieszę się że inne cię nie chciały" :)
Więc? Albo delikatny prztyczek albo kompletnie olać sprawę. :564:
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 paź 2004, 21:13

Nie zgadzam sie pewne rzeczy trzeba załatwic ! trzeba utrzec komuś nosa !! ot tyle
Awatar użytkownika
kwjk
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: kwjk » 01 paź 2004, 21:16

To co zaproponował Emperor byłoby chyba najlepszą metodą na jego utarcie.

Pamiętajcie - przemoc rodzi przemoc! ;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 paź 2004, 21:19

Nie sadze !! zalezy jaka Ona ta obca jest , moze reagować jeszcze ostrzej ! mniemam iż trzeba utrzec nosa @!
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 01 paź 2004, 21:32

Pójście do tej knajpy z chłopakiem jest dobrą metodą wg mnie. Pozbawi się tamta zołza złudzeń, że on cierpi przez nią.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 01 paź 2004, 21:35

Ale co właściwie Mrta chce osiągnąć??? - chce wywrzeć zemstę czy mieć spokój - moim zdaniem te cele mogą się wzajemnie wykluczać.
Jeszcze raz powiem - olać ją, spuścić zasłonę milczenia i niech panna szczeka, jeśli ma taką fantazję - znudzi się w końcu, a tak tylko się nakręci.
Obym się mylił, bo trudno Mrty nie lubieć - Pozdr :564:
;)...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 01 paź 2004, 23:10

No coż... pazurki warto pokazać, ale pokazywać powinni bezpośredni adwersarze.
Mrt jest tu (sorki) ...hmm... niebezpośrednim adwersarzem.
Przeciez przed Nim sprawa sądowa... należy zachować spokój (nawet pozorny) do rozstrzygnięcia. Potem możesz ją zjeść na śniadanie, ale wcześniej nie!! :562:
Po burzy zawsze wychodzi słońce! :)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 01 paź 2004, 23:16

Powiem tyle:
vengeance unlimited
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 03 paź 2004, 16:35

Emperor pisze:Po prostu przyjdź do jej knajpy ze swoim facetem. Usiądźcie gdzieś grzecznie przy stoliku i zachowujcie się... jak para. Po prostu. Ją szlag trafi, bo nagle jej przemyślenia pójdą do piachu jak zobaczy, że ON wcale nie cierpi, a jest szczęśliwy. A jeszcze jak on ją będzie traktował po prostu jak barmankę, ani do niej się nie uśmiechnie, ani cześć, tylko "podaj dwa piwa". Nagłe "oświecenie", kubeł zimnej wody, że on ma mnie w dupie na pewno na nią podziała. A Ty się możesz do niej na dodatek bezczelnie uśmiechnąć. Ale tak solidnie bezczelnie - o tak: :]

Jak dla mnie to chyba ta metoda byłaby najlepszą metodą. Zgadzam sie z Fishem, że czasami trzeb utrzeć nosa bo inaczej nie odczepi się od was i wtedy może być coraz gorzej. Trzymam kciuki aby się udało.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 paź 2004, 18:49

Chciałem tylko zauwazyć iż pan Fisz sie tu jeszcze nie wypowiedział ! :564:
Awatar użytkownika
Jasmen
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Jasmen » 03 paź 2004, 21:05

Mrt-o odezwij się do nas. Podjęłaś jakąś decyzję? :566:

Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 04 paź 2004, 10:27

Odzywam się :) Cały weekend spędziłam z facetem, więc nawet nie miałam kiedy tu wpaść (tak swoją drogą, jest coraz lepiej - możliwe to?).
Na razie nie podjęłam decyzji. Tzn. niby tak, ale wiem, że jak znów mnie najdzie taki humor, to pewnie pojadę. Bez faceta. On tam za Boga nie wejdzie, bo albo jej siekierę wbije, albo go zdążą wyrzucić. Ona nie będzie tolerowała jego obecności na swoim terytorium.
Wiem, że kiedyś i tak tam pojadę. Wypiję piwo, pogadam z nią (właściciel knajpy dba o klientów, a ja zawsze gadam przy barze, jak jestem sama; z tego, co wiem, to ona spędza tam pół życia, więc będzie na pewno), poczuje się gorsza ode mnie (do zrobienia), a wtedy zjeżdżając na temat facetów, powiem, jacy mnie kręcą. Właśnie tacy, jak On. I niekoniecznie się przyznam, że ja to ja.
Wiem, pachnie to wszystko podstawówką. Ale nie mogę się oprzeć, a poza tym i tak muszę sprawdzić osobiście, co to za typ człowieka. Przynajmniej czegoś się dowiem o swoim facecie, bo to, z kim jestesmy, świadczy o nas. Tak więc słodka zemsta to plan drugi. Pierwszy - zwykła ciekawość. A co, nie mogę? Kobietą w końcu jestem :P
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 04 paź 2004, 15:53

i słusznie, pokarz laluni kto tu gora ;)

a co to za knajpa ? moze znam
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Jasmen
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Jasmen » 04 paź 2004, 19:52

Mrto, ale chyba nie zamierzasz dowiadywać się o swoim facecie od niej? Przecież ona będzie Ci zazdrościć i będzie chciała Was skłócić. Naopowiada Ci jakiś niesprawdzonych historii. Ty znasz najlepiej swojego partnera, poznajesz go będąc z nim nie poznasz dzięki opowieści jego byłej. :566:

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”