zwiazek ze starszym facetem...
Moderator: modTeam
unlucky_sink..napisałam tu o tym dlatego że akurat był taki temat...tak naprawde nie spodziewałam sie innej reakcji,bo przeciez tak juz jest w tym naszym społeczeństwie,że trzeba zawsze zawierać "normalne" związki(tak jakby te z róznicą wieku były nienormalne )...i w ogóle prowadzić "normalne" życie....a jesli w jakims stopniu złamie się tę granicę normalności,od razu najlepiej ukryć sie przed całym światem,bo będzie się zródłem plotek i bezsensownych podtekstów.....
Mialas chyba na mysli granice ale... moralnosci Faktycznei takie zwiazki kiedys byly (rodzice, dziadkowie) ale teraz idziemy do przodu i wiekszosc ludzi to razi a co za tym idzie twarza sie granice moralnosci ogolnie przyjete. Rob co chcesz Twoje zycie. Mozesz spotykac sie z kim popadnie i rozne rzeczy z nim robic.alkimja pisze:trzeba zawsze zawierać "normalne" związki(tak jakby te z róznicą wieku były nienormalne )...i w ogóle prowadzić "normalne" życie....a jesli w jakims stopniu złamie się tę granicę normalności
[ Dodano: 2006-07-18, 22:30 ]
No wlasnie normalne...alkimja pisze:"normalne" życie
...Te Quiero Mi Amor...
- tweetuś_18
- Pasjonat
Lagartija pisze:Faktycznei takie zwiazki kiedys byly (rodzice, dziadkowie) ale teraz idziemy do przodu i wiekszosc ludzi to razi a co za tym idzie twarza sie granice moralnosci ogolnie przyjete.
czyli wychodzi na to ze cywilizacja niesie ze sobą brak akceptacji??? A mi tam to nie przeszkadza jezeli jest pomiędzy partnerami różnica kilkunastu/kilkudziesięciu lat, to jest ich sprawa i ich zycie!!! A to że nie wierze w to ze połączyła ich miłośc to już moje zdanie:)
Lagartija pisze:Rob co chcesz Twoje zycie. Mozesz spotykac sie z kim popadnie i rozne rzeczy z nim robic.
Tylko trzeba uważać bo to sie może źle skończyć!!! Ale każdy ma swój rozum i wie co robi:)
Miłość jest dziką siłą.kiedy próbujemy ją okiełznać, pożera nas. Kiedy próbujemy ją uwięzić, czyni z nas niewolników. Kiedy próbujemy ją zrozumieć, miesza nam w głowach!
kochani , miłosc Ci wszystko wybaczy ! miłosc nie zazdrosci , wszystko przetrzyma , we wszystkim pokłada nadzieje ! itd. Społeczenstwo poszumi , pogada i przestanie , sek w tym by to przetrzymac !
Najgorsze sa jednak Baby ..... w mym miescie az szumi , no bo jak wtedy 17 latka i 37 latek mogą byc razem , w dodatku On ma rodzine !? ano sa - są do dzis Pewnie nie jedna peka z zazdrosci i zawisci - wiec sieje ploty szukajac potwierdzenia swych racji u współplotacych , i tak to trwa ! Zona ma 7 minut do domu z przystanku, ale zawsze jak spotka kogopś to ten temat od razu wychodzi , Nie jak sie czujesz ?, nie jak dzieci ?, tylko "wiesz widzialem twego z nią w markecie " albo podobny tekst .I to zone wkurza najbardziej , ale ona nie powie tej swej psiapsiułce ospierdol sie , ani mnie nie powie które to tak plotą , bo wie co by sie stało ! ale ja sie i tak dowiem ! wszystko kiedys na wierzch wychodzi
Wiec coierpliwosci dla tych co trwaja w takich zwiazkach , a łaczy ich naprawde uczucie ! wszystko sie uda ! <browar>
Najgorsze sa jednak Baby ..... w mym miescie az szumi , no bo jak wtedy 17 latka i 37 latek mogą byc razem , w dodatku On ma rodzine !? ano sa - są do dzis Pewnie nie jedna peka z zazdrosci i zawisci - wiec sieje ploty szukajac potwierdzenia swych racji u współplotacych , i tak to trwa ! Zona ma 7 minut do domu z przystanku, ale zawsze jak spotka kogopś to ten temat od razu wychodzi , Nie jak sie czujesz ?, nie jak dzieci ?, tylko "wiesz widzialem twego z nią w markecie " albo podobny tekst .I to zone wkurza najbardziej , ale ona nie powie tej swej psiapsiułce ospierdol sie , ani mnie nie powie które to tak plotą , bo wie co by sie stało ! ale ja sie i tak dowiem ! wszystko kiedys na wierzch wychodzi
Wiec coierpliwosci dla tych co trwaja w takich zwiazkach , a łaczy ich naprawde uczucie ! wszystko sie uda ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- unlucky_sink
- Maniak
Lagartija pisze:Mialas chyba na mysli granice ale... moralnosci Faktycznei takie zwiazki kiedys byly (rodzice, dziadkowie) ale teraz idziemy do przodu i wiekszosc ludzi to razi
Ty chyba nie idziesz do przodu skoro Cię to razi-większość ludzi nie zwraca na to uwagi-ot co.
alkimja pisze:unlucky_sink..napisałam tu o tym dlatego że akurat był taki temat...tak naprawde nie spodziewałam sie innej reakcji,bo przeciez tak juz jest w tym naszym społeczeństwie,że trzeba zawsze zawierać "normalne" związki
Myślę, że spodziewałaś się potwierdzenia swoich racji i udowodnienia czegoś... Ale to normalne. Mimo wszystko, wydaje mi się, że moja sytuacja była zupełnie inna od Twojej chociaż wydawała się podobna...
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Lagartija pisze:No dobra. Masz zonke zdradzasz ja z 17latka ona slucha o tym od sasiadow i co dalej?Jak reaguje?Wmawiasz jej ze to nie prawda?Czy moze ona o wszytskim wie?
nie z 17 latka , a juz 21 latką czas leci kochani
Jak co dalej , wkuza sie , ale nie ze ja ją mam , bo o tym wie , tylko ze ludzie gadają ! , nie umie im powiedziec censored sie i pilnujcie wlasej dupy ! gadają od lat 4 i nic nie zamoso sie na koniec tego gadania , wiec nie rozumiem ? zona nie rozumie ? a to trwa dalej
ja rozumiem dlaczego to trwa doskonale rozumiem , jak ktos jest pierdolniety to tak bedzie gadac do smierci o tym !
To Ty chyba nie czytasz postow uwaznieTy chyba nie idziesz do przodu skoro Cię to razi-większość ludzi nie zwraca na to uwagi-ot co.
[ Dodano: 2006-07-19, 17:48 ]
To czemu jestes z zona? ze wzgledu na dzieci?Andrew pisze:nie z 17 latka , a juz 21 latką czas leci kochani
Jak co dalej , wkuza sie , ale nie ze ja ją mam , bo o tym wie , tylko ze ludzie gadają ! , nie umie im powiedziec sie i pilnujcie wlasej dupy ! gadają od lat 4 i nic nie zamoso sie na koniec tego gadania , wiec nie rozumiem ? zona nie rozumie ? a to trwa dalej
ja rozumiem dlaczego to trwa doskonale rozumiem , jak ktos jest to tak bedzie gadac do smierci o tym !
...Te Quiero Mi Amor...
alkimja pisze:ja nie zmienie swojego światopoglądu nawet za 20 lat! ani nigdy.....na pewne sprawy patrzy sie zawsze tak samo......
Powiem tak: tez tak myslalam.
sadi pisze:Chodzi o to ze w zyciu kazdego czlowieka w pewnym czasie nastepuje "przelom" w pogladach i oczka sie nagle szeroko otwieraja. Nie wiem czy w zyciu takie cos pojawia sie wiele razy...poki co obstawiam ze jest wystepuje to raz a pozadnie
Wedlug mnie jest to zazwyczaj czas miedzy 18 a 25 rokiem zycia.
No i mi sie wlasnie takie -pstryk- zrobilo. A lat mialam 16, no ,prawie 17
Poglady mi sie przewinely, skasowalam kasete, nie bylo odwrotu. A bylam IDENTYCZNA jak alkimja (no moze troszke inaczej patrzylam na swiat ale na zwiazek- tak samo).
Andrew pisze:ZONA MI SIE W ZADNYM WYPADKU NIE ZNUDZIłA
To podaj jeden normalny powod dla ktorego masz kochanke (pomijajac to, ze jest "jedrna i mloda" czy cos w tym stylu). Co moze byc procz nudy i marazmu w zwiazku co popycha w ramiona innego partnera? Slucham? I nie wyjezdzaj mi w kazdym poscie ze szkalowaniem mojej inteligencji bo 1) nudne 2) inteligencji mojej nie podwazy
alkimja pisze:dzieki temu jestem silniejsza i nic mnie w życiu nie zaskoczy........
Mnie nie zaskoczy juz tylko UFO albo mamut (z rzeczy, ktorych nie widzialam). Ludzie zaskakuja i zaskakiwac beda do konca zycia. Glownie glupota.
Myszka:) pisze:Ale muszą się z tym ukrywać, przed polskim społeczeństwem, bo ludzie tego nie zaakceptują.
Znam ten bol. Nie rozumiem nieakceptacji. Tak samo jak nie rozumiem przesadnego rzucania sie w owa milosc i robienia planow na cale zycie i "nic nas nie rozdzieli stajl".
TFA pisze:Ja sie tylko zastanawiam czym sie kieruja tacy 30 latkowie co wiaza sie z 14 latkami, bo nie wierze w ich szczere intencje.
A wiesz, ze sa? Serio W moim przypadku bylo jednak 33 i 15.
sadi pisze:Robta co chceta, ale ja tu w 99% przypadkow widze naiwnosc...
Tez fakt. Tylko pozniej moze sie to przerodzic w naprawde zabawna sytuacje (bylemu do tej pory koledzy nie moga wybaczyc jak sie dal tak "gowniarze" opetac i ponizyc). A myslal, ze bedzie sprytniejszy
Andrew pisze:jak jest taki fajny i wspanialy , powinien byc rozchwytywany , tak jak to jest ze mna
Musze Cie osobiscie poznac. Oczywiscie bar i piwo, zeby nie bylo, ze czegos od Ciebie chce
Andrew pisze:...a jednak , wyraznie czuje smród !
Spojrz pod siebie
Myszka:) pisze:To napiszę Wam, że on został nie raz skrzywdzony przez kobiety. Może to dziwne, ale tak było. Kobiety, z którymi był po prostu zrywały z nim. A to dlatego, że był dla nich za dobry. Troszczył się, rozpieszczał je, to wszystko z miłości
Ja tez sie na to "zawinelam". Slady po podcinanych po rozstaniu z "kobieta swego zycia" zylach, opowiesci zalosne. Byly prawdziwe. Co nie zmienia faktu, ze kobiete najlatwiej jest zlapac wlasnie na litosc a robic sie tego nie powinno No i obarczac swoim zyciem drugiej osoby. Ja bylam jego podpora, osiemnascie lat mlodsza, bylam za niego faktycznie odpowiedzialna, co sie odbilo na mnie. Az zacytuje szmatlawa z deczka popowa piosenkarke Kelly Clarckson: "I was so young, you should have known not to lean on me". Zawsze jak slysze te slowa to mi sie wlasnie on przypomina. Takie buty.
unlucky_sink pisze:Nie pójdzie jeśli ona ma już 17 lat
15
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
runeko pisze:To podaj jeden normalny powod dla ktorego masz kochanke (pomijajac to, ze jest "jedrna i mloda" czy cos w tym stylu). Co moze byc procz nudy i marazmu w zwiazku co popycha w ramiona innego partnera? Slucham? I nie wyjezdzaj mi w kazdym poscie ze szkalowaniem mojej inteligencji bo 1) nudne 2) inteligencji mojej nie podwazy
Jak mam kochana Runeko tego nie robic , skoro ciagle piszesz to samo , podobne teksty do cytowanego powyzej ?Tak jak by jej młodosc , jedrnosc ciała miala tu znaczenie - bzdura , nie o to tu biega , zbieg okolicznosci iż jest to osoba tak młoda.
To nie nuda w mym zwiazku przyczyniala sie do tego , ale osoba inteligentna by to wydedukowala , to brak miłosci to spowodował , reszte znajdziesz na necie jak cie to interesuje
runeko pisze:Musze Cie osobiscie poznac. Oczywiscie bar i piwo, zeby nie bylo, ze czegos od Ciebie chce
No zadało by sie , by mnie osądzic , inaczej sie nie da !
runeko pisze:]
Spojrz pod siebie
To pisałem w odniesieniu do sytuacji gdzie Ona ma lat 14 i co napisala kolezanka U mnie oczywiscie też jest smród , dla ludzi patrzacych z boku jednak , którzy wiedza to co wiedzą .
Dla reszty .... nie kazcie mi sie powtarzac , wszystko jest na forum !
i zeby nie było , nie jestem dumny z tej sytuacji , ale szczesliwy , jak i ona tez , dlaczego ? juz ją trzeba było by zapytac
Endriuł nie jest wspaniały , endriuł to dran ! ale kobiety kochają drani <browar>
Andrew pisze:to brak miłosci to spowodował
No JASNE
To ilu ludzi jesteś w stanie pokochać ILU
Najpierw pokochałeś, czy przeleciałeś ... to ważne, dla zrozumienia
Andrew pisze:endriuł to dran ! ale kobiety kochają drani
Jakie kobiety... i w jakich okolicznościach?
Zaraz pękniesz <lodzik>
KOCHAJ...i rób co chcesz!
- Sir Charles
- Weteran
- Pasjonat
Andrew pisze:ale kobiety kochają drani <browar>
Mysiorek pisze:Jakie kobiety... i w jakich okolicznościach?
Mysiorek ma rację. Żadna normalna kobieta nie chciałaby mieć faceta drania. Są kobiety, które potrzebują faceta na "jedną noc", to moze wtedy rzeczywiście im wszystko jedno
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Terencjusz
Sir Charles pisze:Andrew po prostu w dwóch kobietach odnajduje w sumie to, co powinno się - teoretycznie - odnajdywać w jednej. Proste.
I oto jest inteligentne podsumowanie mojego przypadku .
[ Dodano: 2006-07-23, 13:47 ]
misiucha22 pisze:Mysiorek ma rację. Żadna normalna kobieta nie chciałaby mieć faceta drania. Są kobiety, które potrzebują faceta na "jedną noc", to moze wtedy rzeczywiście im wszystko jedno
Mysiorek kochanienka to wie ile zje , nic ponadto .
Boze uchowaj mnie przed normalnoscią u kobiet , mam taką w domu , znaczy sie własnie "normalną " podziekuję takim panią .
I tak nic z tego nie zrozumiesz - narazie <browar>
- misiucha22
- Pasjonat
- normalnośc to też pojęcie względne. Co masz zna myśli pisząc, ze Twoja żona jest "normalna"? Co skłoniło Cię do tego, ze szukasz wrażeń gdzie indziej i zdradzasz żonę?Andrew pisze:Boze uchowaj mnie przed normalnoscią u kobiet , mam taką w domu
Terencjusz
Terencjusz
Kto twierdzi iż ja szukam wrazen jak Wy mało wiecie , jak zle pojmujecie słowo pisane , ale ja wiem dlaczego ? bo kazdego mierzycie swa miarą ,albo miara jaką was wychowano.
najpierw odpowiedz na to stwierdzenie , a bedziesz miala odpowiedz na swoje pytanie
a jednak ! w kwesti drania , zona ciagle jest ze mną .
misuchna22 pisze:Żadna normalna kobieta nie chciałaby mieć faceta drania.
najpierw odpowiedz na to stwierdzenie , a bedziesz miala odpowiedz na swoje pytanie
a jednak ! w kwesti drania , zona ciagle jest ze mną .
Andrew żona jest z Tobą bo prawdopodobnie jej zwisasz.... nie kocha Cię i dlatego jej Twoja kochanka nie rani....
A prawdopodobnie Twoja kochanka też Ciebie zbytnio nie kocha, skoro nie chce mieć Ciebie całkowicie dla siebie... i nie naciska na rozwód....
A może są to po prostu twoje koleżanki ? bardzo Cię lubią i dobrze im w seksie z Tobą bo jesteś dobry w te klocki ale nic więcej ? Żadnych potężnych emocji w nich nie wywołujesz po prostu ?
Teraz to już koniec ze mną.
A prawdopodobnie Twoja kochanka też Ciebie zbytnio nie kocha, skoro nie chce mieć Ciebie całkowicie dla siebie... i nie naciska na rozwód....
A może są to po prostu twoje koleżanki ? bardzo Cię lubią i dobrze im w seksie z Tobą bo jesteś dobry w te klocki ale nic więcej ? Żadnych potężnych emocji w nich nie wywołujesz po prostu ?
Teraz to już koniec ze mną.
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
- misiucha22
- Pasjonat
<browar> <browar> <browar>jabłoń pisze:Andrew żona jest z Tobą bo prawdopodobnie jej zwisasz.... nie kocha Cię i dlatego jej Twoja kochanka nie rani....
- za dużo zachodu przy rozwodzie. Nie kocha Cię najwyraźniej i jak to jabłoń napisała, zwisa jej to, co robisz za jej plecami. Jak dla mnie - chory układ.Andrew pisze:w kwesti drania , zona ciagle jest ze mną
Terencjusz
Terencjusz
jabłoń pisze:Andrew żona jest z Tobą bo prawdopodobnie jej zwisasz.... nie kocha Cię i dlatego jej Twoja kochanka nie rani....
No wreszcie jakas prwidłowa dedukcja Posiadanie kochanki jednak zawsze rani , bez wzgledu na uczucia , zrobiłaś z mej zony potwora , którym Ona nie jest jednak .
[ Dodano: 2006-07-23, 16:49 ]
jabłoń pisze:A prawdopodobnie Twoja kochanka też Ciebie zbytnio nie kocha, skoro nie chce mieć Ciebie całkowicie dla siebie..
Tu jednak nieprawidłowe myslenie , gdyby tak było dawno bym takową osobę olał .
[ Dodano: 2006-07-23, 16:50 ]
lollirot pisze:runeko pisze:najpierw odpowiedz na to stwierdzenie , a bedziesz miala odpowiedz na swoje pytanie
wobec tego najpierw zdefiinuj drania :-)
Ja byłem pierwszy
Pomijajac wszystko endriuł nie jest wart tego by tyle na forum o nim pisac <browar>
Sir Charles pisze:Andrew po prostu w dwóch kobietach odnajduje w sumie to, co powinno się - teoretycznie - odnajdywać w jednej. Proste.
Bo to taki znawca kobiet
jabłoń pisze:Andrew żona jest z Tobą bo prawdopodobnie jej zwisasz....
Ja bym poszedł dalej z myślą (czemu zwisa), ale mi nie wypada
<browar>
A draniem trzeba UMIEĆ być ;P
Andrew pisze:A ja napisze znowu , ze ...pewne załozenia mogą byc błedne
A może niektórzy ludzie są błędem społeczności?
Muzułmanizm dopuszcza posiadanie 4 żon. Ciekawym byłoby, gdyby to żony mogły mieć paru mężów
Ale to tylko u Eskimosów, Szoszonów i Bahimów.
U nas przyjęto sztuka=sztuka.
Andrew pisze:Boze uchowaj mnie przed normalnoscią u kobiet , mam taką w domu , znaczy sie własnie "normalną " podziekuję takim panią
To po co sie z nia hajtales i dzieci miales jak jest za "normalna"? Dziwi mnie to.
W ogole jak mozna byc "zbyt normalnym"?
lollirot pisze:wobec tego najpierw zdefiinuj drania :-)
Eee....ja tego nie napisalam Ogolnie slowa "dran" nie uzywam.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
runeko pisze:W ogole jak mozna byc "zbyt normalnym"?
Hej ! nadprzecietnie inteligentna??? gdzi ktos uzył słów "zbyt normalna"
my tu o zwykłej normalnosci
A co do pierwszego człona twojego posta samam wydedukuj dlaczego , to proste dla inteligentnej osoby , wiec nie zadawaj pytan <browar>
- unlucky_sink
- Maniak
runeko pisze:To po co sie z nia hajtales i dzieci miales jak jest za "normalna"?
Powodów może być cała masa a co najmniej trzy
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Andrew pisze:A co do pierwszego człona twojego posta samam wydedukuj dlaczego , to proste dla inteligentnej osoby , wiec nie zadawaj pytan
Tak to jest, jak człek nie wie sam co gada.
Andrew pisze:pewne załozenia mogą byc błedne
Daj spokój z tymi założeniami. Zastanawiałeś się kiedyś, czy Twoje nie są błędne? Co do osób i co do ich toku myślenia?
Andrew pisze:kazdego mierzycie swa miarą ,albo miara jaką was wychowano.
I Ty też tak oceniasz
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”