zwiazek ze starszym facetem...

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
BT
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: BT » 31 gru 2005, 00:27

fish pisze:Zrozumiesz jak będziesz miał kilka Partnerek w swoim życiu, na razie pewnie masz jedną albo w ogóle. Wtedy też tak myślałem i byłem grzeczny do 29 roku życia.

Miałem 4 partnerki. Z kazda uprawialem seks. Kiedy to robilismy kazdą kochałem. Rozeszlismy sie z roznych powodow.
Fish, ja okazji do sekszenia mialem bez liku, tylem, ze ich majtkami moglbym wytapetować cały pokoj. A to ze wzgledu na moj tryb życia - kluby, imprezy, z daleka od rodziny. Chyba potwierdzicie, ze tam o przygodny seks najlatwiej. Jestem pewien, że nikt z tego forum nie spedzil tyle czasu w klubach, pubach co ja. A jednak, ja mam jakies zasady.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 31 gru 2005, 01:01

BT pisze:Miałem 4 partnerki. Z kazda uprawialem seks. Kiedy to robilismy kazdą kochałem.

Kochliwy jesteś :) Gratuluję :)
Pokochasz następnych 40-ci i czym będziesz się różnił od osoby która to robiła bez miłości za to z pożądaniem?
Ja też mogę powiedzieć, że wszystkie kochałem :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 31 gru 2005, 02:01

Dotrałam...11 stron. Ponad 200 postów i dochodze do wniosku,że jestescie dziwni. Demonizujecie. tysiac watkow w jednym.
A dziewczyna sie pytala tylko czy ktos mial podobne doswiadczenie i co myslicie o takich zwiazkach z taka roznica wieku. A nie o jej zwiazku.
Za epitety dziwki Frer powinien dostac jak dla mnie ze 2 ostrzezenia. ;)
To tak w skrocie. ;)

Tym bardziej,że ona nie robi nic zrożnego. Sex w wieku lat 17stu jest rzecza normalna i ja w tym nic dziwnego nie widze. Ani w tym czy z 20 czy 60 latkiem. Faktem jest jedynie to, że starszy zazwyczaj ma wieksze doswiadczenia, umie manipulowac tym bardziej mlodziutka dziewczyna. I moze jej wyrzadzic krzywde na przyszlosc po prostu. NIe jest dlatego wg mnie dobrym pomyslem taki uklad.
NIgdy nie bylam w zwiazku opartym tylko na sexie, bo to bez sensu. Tak jak i zwiazek bez sexu. Uczucie jest rownie wazne jak sex dla mnie i zwiazek zawierajacy jedynie jedna z tych rzeczy jest tylko połowiczny. Nie ma pelnej wartosci.
Co nie znaczy,że ja sie nie pitolilam majac 17lat ani sproro wczesniej, ze nie uprawialam przygodnego sexu i nie bylam ze starszym facetem. i to wszystko wychodzi teraz. I nie mowie ze negetywnie. Stad wiem,ze na dalszym zyciu Kasi to co teraz robi sie odbije na pewno.
Jednak to jej decyzja, ona widac tego potrzebuje i git.

Sproujcie chociaz wyjrzeć poza własne tyłki i spojrzec pod katem tej dziewczyny a nie wlasnych metnych wyobrazen.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 gru 2005, 08:41

moon pisze:Stad wiem,ze na dalszym zyciu Kasi to co teraz robi sie odbije na pewno.
Jednak to jej decyzja, ona widac tego potrzebuje i git.

dokładnie, wszystko zostawia slady w psychice, wszystko daje nowe doswiadczenia.
moon pisze:Sproujcie chociaz wyjrzeć poza własne tyłki i spojrzec pod katem tej dziewczyny

no spojzałam kod jej katem, nawet przypomniałam sobie siebie w jej wieku i po czesci ja rozumiem. Nie potepiam, nie oceniam jej zycia, jej tyłek. Wazne, ze ma świadomośc, że to nie jest wielka miłosc, bo inaczej wrazie rozstania bardzo by bolało, zreszta jak po kazdym rozstaniu z osoba która sie kochało
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 31 gru 2005, 08:43

fish pisze:Walnąłeś ogólnik wyssany z palca.

Tak widziałem część tej prasy. Tam nikt nikogo nie zachęca.

zdecydowanie, widzieliśmy inną prasę:/ Przygotowywałem jej analizy pod tym kątem (nie tylko ja) i zupełnie co innego wyszło z badań....coś tu naprawdę jest nie tak. To nie ogólnik, a fakt. Nie muszę podawać cholernych linków, by przedstawić swoją wypowiedź, przyczyny i skutki etc.

[ Dodano: 2005-12-31, 08:47 ]
moon pisze:seks w wieku lat 17stu jest rzecza normalna i ja w tym nic dziwnego nie widze. Ani w tym czy z 20 czy 60 latkiem

ręce opadają.....

moon pisze:Uczucie jest rownie wazne jak seks dla mnie i zwiazek zawierajacy jedynie jedna z tych rzeczy jest tylko połowiczny. Nie ma pelnej wartosci.

więc po jaką cholerę samemu robić sobie krzywdę i ryć doszczędnie psychę??? Nie mam pojęcia.

moon pisze:Sproujcie chociaz wyjrzeć poza własne tyłki i spojrzec pod katem tej dziewczyny a nie wlasnych metnych wyobrazen.

cóż, zachowanie które popiera kilka osób w tym wątku: oprócz mnie, Frera, Lagartiji czy BT to swoista psychologia tłumu, mentalność stadna bo "wszyscy tak robią", więc rób to samo. Kij z tym, że krzywdę sobie robisz i wielką głupotę, hehehehehe....a zresztą, jak to mówią "jak się nie słucha ojca, matki, słucha się psiej skóry". Jak sie nie słucha dobrych rad, to się potem cierpi. Wasz wybór;) hehehehe
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 gru 2005, 08:48

Ted jak my bylismy nastolatkami to tez była podobna prasa młodziezowa, wzorowałes sie na niej ??
bo ja nie, nigdy takich pismideł nie traktowałam powaznie.
Nie przeceniaj roli mediów
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 31 gru 2005, 08:51

Dzindzer pisze:Ted jak my bylismy nastolatkami to tez była podobna prasa młodziezowa, wzorowałes sie na niej ??

nigdy, bo nie miałem zamiaru jej czytać. Z prasy tzw. młodzieżowej czytałem o ile pamiętam wyłącznie Cogito....poza tym czytałem to co czytam do tej pory:)

Dzindzer pisze:Nie przeceniaj roli mediów

raczej Ty tej roli nie doceniasz,niestety....a rola jest olbrzymia....

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 gru 2005, 09:03

TedBundy pisze:raczej Ty tej roli nie doceniasz,niestety....a rola jest olbrzymia....

zalezy na kogo jaki wpływ ma
wiesz jak dziecko wychowywał telewizor i gazetki to tak. Jak od małego nikt nie tłumaczył mu rzeczywistosci to moze miec. Ale zrozum, ze nie wszyscy tak mieli

Zrozum, ze nie kazdy miał super dzieciństwo. Nie kazdy miał kupe kasy, nie kazdego wyjście do sklepu z rodzicem kończyło sie kupnem, zabawki, nie kazdy za komuny ubierał sie w peweksach lub za granica. Nie kazdy miał pełno zagranicznych zabawek w czasie kiedy w Polsce o takich cudach duzo dzieci mogło pomarzytc. Nie kazdy w dzieciństwie przynajmniej dwa razy do roku miał ciekawe wyjazdy. Nie kazdemu w czasie wczesnego dzieciństwa matka mogła poswiecić mase czasu bo mogła sobie pozwolić by bie pracowac. Nie kazdy miał swietny kontakt z rodzicami którzy pokazywali mu swiat, rozmawiali o wszystkim.
Wiele osób miało inaczej wiec zrozum, ze nie ma jednego modelu zachowania, jednej moralnosci dal wszystkich. Daj zyc innym tak jak chca, nie krytykuj tak tuylko dla tego, ze ty tak nie robisz.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 31 gru 2005, 09:10

Dzindzer pisze:Zrozum, ze nie kazdy miał super dzieciństwo. Nie kazdy miał kupe kasy, nie kazdego wyjście do sklepu z rodzicem kończyło sie kupnem, zabawki, nie kazdy za komuny ubierał sie w peweksach lub za granica. Nie kazdy miał pełno zagranicznych zabawek w czasie kiedy w Polsce o takich cudach duzo dzieci mogło pomarzytc. Nie kazdy w dzieciństwie przynajmniej dwa razy do roku miał ciekawe wyjazdy. Nie kazdemu w czasie wczesnego dzieciństwa matka mogła poswiecić mase czasu bo mogła sobie pozwolić by bie pracowac. Nie kazdy miał swietny kontakt z rodzicami którzy pokazywali mu swiat, rozmawiali o wszystkim.
Wiele osób miało inaczej wiec zrozum, ze nie ma jednego modelu zachowania

co ma wspólnego komuna, Peweksy z różnymi wzorami moralności????????? <chory>

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 31 gru 2005, 09:14

TedBundy pisze:co ma wspólnego komuna, Peweksy z różnymi wzorami moralności

bardzo duzo. Chodziło mi o rodzaj szczesliwego beztroskiego dzieciństwa, takiego w którym nic nie brakuje, jest pełne miłosci, dóbr materialnych. Nie kazdy takie miał.
Jak sam pewnie wiesz dzieciństwo ma wielki wpływ na rozwój człowieka w tym jego moralnosci, wrazliwosci, zasad
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 gru 2005, 09:22

tedi pisze:więc po jaką cholerę samemu robić sobie krzywdę i ryć doszczędnie psychę??? Nie mam pojęcia.

co ty piszesz , dlaczego zakładasz ciagle ze Ona robi sobie krzywdę , moze byc wrecz odwrotnie ! i co to za tekst z ryciem sobie psychiki ?
BT pisze:Miałem 4 partnerki. Z kazda uprawialem seks. Kiedy to robilismy kazdą kochałem. Rozeszlismy sie z roznych powodow.

kazda kochałem , zaiste ! a ile ich jeszce kochać bedziesz ? i tu wlasnie jest problem dlaczego sie nie rozumiemy , gdybyś kochał , to kochał bys sie tylko z jedną ! a ze byłeś zauroczony , zafascynowany , to sie kochałeś , i tak robi wiekszosc , i o tym cały czas piszemy tu , nie o sexie na dyskotece w kiblu ! mozna powiedzieć , ze Ona jego tego 34 latka też kocha !]
Za 10 lat Ona wejdzie na storne jakas i napisze tak włąsnie jak Ty, miałem 4-ch partnerów , jeden miał 34 lata drugi miał 29 potem 20 , i w koncu 26 kazdego kochałam i z nim sie kochałam ! co wtedy napisesz , znowu wujmiesz tekst z rekawa o Andrew ze sie madrzy !
Ostatnio zmieniony 31 gru 2005, 09:26 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Lagartija
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lagartija » 31 gru 2005, 09:24

13 stron i kompromisu brak, zreszta tu nie o kompromis chodzi.
kasia11111 pisze:hmm myslicie ze to jest mozliwe....Mam 17 lat on jest o wiele starszy ma 34 ...spotykam sie z nim...Ale to i tak nie ma przyszlosci...Dlaczego facetow w tym wieku pocoagaja takie mlode dziewczyny???Macie podobne doswiadczenia ?

Mozliwe jak widac sama tak robisz, fakt DLA MNIE TO NIE MA PRZYSZLOSCI. Bo sa mlode, kwiatnace piekne i zadowolone z zycia bo nei znaja go jeszcze bardzo dobrze. Pozatym latwo nimi manipulowac szczegolnie facet starszy prawie wszytsko co powie jest swiete dlatego. Ludzie niech kazdy napisze swoje zdanie i nie probuje przekonywac do neigo innych na tym to polega i moze wreszcie skonczy sie cala ta dyskusja. To narazie to ten Post to weteram ostatnich;)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 gru 2005, 09:29

Lagartija pisze: facet starszy prawie wszytsko co powie jest swiete dlatego.

tak tu akurat masz racje nie ma co <aniolek2> normalnie trafiłaś w sedno , wystarczy to co napisalas skonfrontowac z tym co ja pisze a jak sie ma do tego forum ! <browar>
Awatar użytkownika
Lagartija
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lagartija » 31 gru 2005, 09:33

Andrew pisze:tak tu akurat masz racje nie ma co Aniolek normalnie trafiłaś w sedno , wystarczy to co napisalas skonfrontowac z tym co ja pisze a jak sie ma do tego forum ! browar!!

Dla glupich dziewczyn Andrew....
...Te Quiero Mi Amor...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 gru 2005, 09:35

BT pisze:Chlopie stary jestes, a takie rzeczy dzieciakom gadasz. Ne musisz sie popisywać swoją wiedzą i doswiadczeniem, bo takowego pewnie nie masz, a zablysnąć czymś musisz. Sluchaj - liczą się rady a nie kozaczenie w stylu" jestem starszy, reszta moze mi naskoczyć, bo ja swoje przeszedlem i swoje wiem". Zycze Ci w takim razie aby corka byla taką "Kaska1111". Prawda, ze wtedy tez sie nie bedziesz przejmowal?

!

juz pisalem na ten temat tu, nie - nie bede sie przejmował ! niby czym ??? bo nie rozumiem , bede sie przejmował jak bedzie miała młodszego od siebie , ale odwrotnie ...nigdy ! przy zachowaniu oczywiscie tego co mnie interesuje i co sobą dany facet reprezentuje ! licza sie rady ???, w tym poscie nie ! nie o nie tu chodzi !
chodzi co o tym myslimy !??
BT pisze:Do tematu: Kaska1111 zepsuta jestes. 34 latek da Ci kopa w tylek zanim sie obejrzysz. Milo Ci bedzie? Jakbys miala choc odrobine honoru to nie robilabys takich rzeczy. K*** ta dzieciarnia dzis jest strasznie ZEPSUTA! Wszystkie rozumy pozjadala i proszę - jaka dorosła. Powinni wydawać dowod osobisty wraz z narodzinami

rany ciagle tem sam glupi tekst 34 latek da ci kopa , a co 20 latek go jej nie da ?

[ Dodano: 2005-12-31, 09:37 ]
Lagartija pisze:[
Dla glupich dziewczyn Andrew....

głupota jest pojeciem wzglednym , co dla ciebie głupie dla innych nie , a co dla ciebie madre , inne nazwa głupotą !
Awatar użytkownika
jabłoń
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: jabłoń » 31 gru 2005, 09:45

Andrew pisze:kazda kochałem , zaiste ! a ile ich jeszce kochać bedziesz ? i tu wlasnie jest problem dlaczego sie nie rozumiemy , gdybyś kochał , to kochał bys sie tylko z jedną ! a ze byłeś zauroczony , zafascynowany , to sie kochałeś , i tak robi wiekszosc , i o tym cały czas piszemy tu , nie o sexie na dyskotece w kiblu ! mozna powiedzieć , ze Ona jego tego 34 latka też kocha

Ależ ona go nie kocha bo z góry wie, że nic z tego nie wyjdzie i są ze sobą dla seksu i zdobycia ciekawych doświadczeń. Czym innym i moim zdaniem gorszym jest wchodzenie w związek i rozpoczynanie życia seksualnego z takim założeniem, że nic z niego nie będzie a czym innym robienie tego pod wpływem zauroczenia gdy człowiekowi wydaje się, że będzie z tą osobą do końca życia po ją kocha. A Że później wychodzi inaczej to trudno.... zdarzą się...

To tak jak różnica pomiędzy winą umyślną a nieumyślną. :>
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron (Cicero Marcus Tullius, 106-43 p.n.e.)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 gru 2005, 09:49

Ona tylko tak mówi , gdzies w głebi czuje inaczej , tylko sie przed tym broni i dlatego tak mówi , chciała by by było inaczej , to wpływ srodowiska ze to 34 latek wszystko wlasnie psuje ! gdyby nie mial w metryce lat 34 juz by go kochała i inaczej myslała !
Zapytajmy ? Kasiu ...? a jak by on mial lat 20 cia ? co jest przeszkodą iz go nie "kochasz ?"
w tym mniejszym sensie <browar>
kasia11111
Bywalec
Bywalec
....

Postautor: kasia11111 » 31 gru 2005, 11:24

To sie czuje jednych sie kocha a drugich nie ...Wczoraj zerwalam z nim znajomosc...
To juz chyba koniec.Teraz zostaniemy tylko przykaciolmi...Ale jeszcze musze nad tym pomyslec...
Awatar użytkownika
Lagartija
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lagartija » 31 gru 2005, 11:27

a co dla ciebie madre , inne nazwa głupotą !

A no wlasnie! i o to chodzi !!
...Te Quiero Mi Amor...
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 31 gru 2005, 11:32

kasia11111 pisze:Teraz zostaniemy tylko przykaciolmi...

Bla bla bla. Czuj to... Przyjaźń między kobietą a mężczyzną nie istnieje, zwłaszcza po rozstaniu!
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
frer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: frer » 31 gru 2005, 11:50

Olivia pisze:Przyjaźń między kobietą a mężczyzną nie istnieje, zwłaszcza po rozstaniu!

Ja sądze, że może istnieć, pod warunkiem, że nie będą między nimi pojawiać się jakieś podteksty seksualne. Jednak wątpie, że po rozstaniu można zostać przyjaciółmi.
The one thing, that guarantees our freedom and independence, is responsibility.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

If we stop living because we fear death then we have already died.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 31 gru 2005, 17:09

ja wrecz uwazam , ze tylko wtedy mozna zostać , wczesniej nie ! ale kazdy ma inne zdanie , ja mówie ze tak !
kasiu czy to forum mialo jakikolwiek wpływ na zerwanie ?? odpowiesz szczerze ?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 01 sty 2006, 11:05

TedBundy pisze:Jeżeli ludzi łączy coś więcej niż łóżko, to dadzą sobie razem radę. NAUCZĄ się siebie nawzajem.

TedBundy pisze:Jestem durnym, staroświeckim kretynem z zasadami!

Chcialbys :) Ty po prostu prawiczkiem jestes :) Jednak nie docenialem do tej pory roli dziewictwa u plci obojga, ale to sie chyba zmieni. Po przebrnieciu przez te kilkanascie stron nasuwa mi sie jeden glowny wniosek - ja tez bylem kiedys taki, jak stronnictwo Frera, Teda itd. Do tego, co wypisuje np Fish doszedlem sam. Uwazam, ze moge byc z siebie dumny, bo matuzalem ze mnie zaden. Jak chcecie chlopaki to zapluwajcie sie dalej, ale ja bym sobie na waszym miejscu darowal z jednego prostego wzgledu - nie lubie jak mi jest glupio. A wam kiedys bedzie. Cholernie i niewypowiedzianie glupio. Strasznie nieprzyjemne uczucie, wiecie...? :]
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 sty 2006, 11:22

Sir Charles pisze:nie docenialem do tej pory roli dziewictwa u plci obojga, ale to sie chyba zmieni

Nie ma to zupełnie nic do rzeczy i nie warunkuje światopoglądu i podejścia do życia. Przynajmniej w moim przypadku.

Sir Charles pisze:ja tez bylem kiedys taki, jak stronnictwo Frera, Teda itd. Do tego, co wypisuje np Fish doszedlem sam. Uwazam, ze moge byc z siebie dumny, bo matuzalem ze mnie zaden. Jak chcecie chlopaki to zapluwajcie sie dalej, ale ja bym sobie na waszym miejscu darowal z jednego prostego wzgledu - nie lubie jak mi jest glupio. A wam kiedys bedzie. Cholernie i niewypowiedzianie glupio

Widzisz Charlie... Jak Cię z reguły lubię, po takich postach lubię troszkę mniej;) Troszkę żyję już na tym świecie, sporo rzeczy widziałem, miewałem kiedyś okazje do niezobowiązującej zabawy - ale nie chciałem, odmawiałem. Paradoks? Nie. Po prostu nie bawiły i nie bawią mnie takie akcje. Źle pojęte zglajszachtowanie, wyrównywanie każdego do poziomu "reszty", do jedynie słusznego wg Ciebie(Was??) podejścia do życia, światopoglądu etcetera. A co do "głupio"...Cholernie głupio byłoby mi właśnie wtedy, jak bym miał się przyciąć do prostacko pojętego pojęcia "równości i słuszności" i miał zrewidować swoje zasady. Nie odczuwam takiej potrzeby, dobrze się z nimi czuję, na mniejszą, czasami większą skalę promuję takie podejście do życia i zachowania (w artykułach , rozmowach etc). Czemu miałoby mi być głupio z takiego powodu???? Hehehehehehe.....zupełnie nie trafiłeś swoim postem......Ja zupełnie "nie odpowiadam profilowi" :) Życie....czasami trafiamy "przysłowiową nogą na mydło"... <aniolek2>

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 01 sty 2006, 11:30

TedBundy pisze:Czemu miałoby mi być głupio z takiego powodu???

Z tego samego powodu, z ktorego bedzie Ci glupio w momencie, w ktorym dojdziesz do wniosku, ze istnieje potrzeba zrewidowania Twojego "marksizmu" :) Na tej samej zasadzie, na ktorej Szymborskiej jest dzisiaj glupio, ze kiedys napisala pean pochwalny na czesc Stalina. Wiara i swiete przekonanie o wlasnej racji to nie ubezpieczenie od uczucia zazenowania wlasna osoba kiedys :) Pisze to mimo tego, ze Szymborska jest dla mnie naprawde olbrzymim autorytetem. A jej madrosc jest ogromna. Ty tez Ted jestes madry. Dlatego w ogole przejmuje sie tym, co piszesz :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 sty 2006, 12:24

Sir Charles pisze:Z tego samego powodu, z ktorego bedzie Ci glupio w momencie, w ktorym dojdziesz do wniosku, ze istnieje potrzeba zrewidowania Twojego "marksizmu

czysty podręcznikowy marksizm nie jest panaceum i w czystej postaci istnieć nie będzie. Analizowanie rzeczywistości za pomocą terminów marksistowskich - prawidłowe, gdyż najlepiej ją opisuje:)

Sir Charles pisze:Wiara i swiete przekonanie o wlasnej racji to nie ubezpieczenie od uczucia zazenowania wlasna osoba kiedys

zaraz, zaraz.....odczuwanie zażenowania z powodu posiadania określonych zasad i podejścia do życia???? Łaskawie rozwiń myśl, jeśli możesz, bo naprawdę ciężko stwierdzić, z jakiego powodu ma mnie dopaść ta straszna, wielka i ogromna żenada...??

Sir Charles pisze:Ty tez Ted jestes madry

z wzajemnością i vice versa <browar> ;)

Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 01 sty 2006, 12:30

TedBundy pisze:odczuwanie zażenowania z powodu posiadania określonych zasad i podejścia do życia????

Tak, przeciez to proste :) Nie odczuwasz zazenowania przy przyznaniu sie samemu sobie do faktu uprzedniego zycia w bledzie? Bo ja tak...
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 01 sty 2006, 13:20

Sir Charles pisze:Nie odczuwasz zazenowania przy przyznaniu sie samemu sobie do faktu uprzedniego zycia w bledzie? Bo ja tak...

racja, tylko problem polega na tym, że nie uważam swojego podejścia za błędne/szkodliwe/naiwne/głupie - nieważne, jak je nazwiemy:)

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 01 sty 2006, 18:21

TedBundy pisze:do jedynie słusznego wg Ciebie(Was??) podejścia do życia, światopoglądu etcetera

to raczej Ty uznajesz jedynie słuszne podejscie do zycia, dziwnym trafwem swoje
ja dopuszczam że kazdy zyje inaczej, według siebie, byle nie krzywdził innych to ma moja akceptacje, nie znaczy to, że ja tez tak bym robiła, bo dla mnie dla mojego zycie moze to byc złe, sprzeczne z moimi zasadami.
TedBundy pisze:dobrze się z nimi czuję, na mniejszą, czasami większą skalę promuję takie podejście do życia i zachowania

najwazniejsze, że sie dobrze z tym czujesz, a czy uwzgledniasz w tym wszystkim szczerośc wobec innych ich uczucia

TedBundy pisze:czysty podręcznikowy marksizm nie jest panaceum i w czystej postaci istnieć nie będzie

zbyt duza utopia, nie moze istniec z powodu natury ludzkiej, pewnych osobniczych cech
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 01 sty 2006, 20:47

moon pisze:seks w wieku lat 17stu jest rzecza normalna i ja w tym nic dziwnego nie widze

Co to znaczy normalne? Cos jest normalne wowczas, gdy zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa postrzega to jako "normalne". Jest to pojecie totalnie wzgledne. Poki co nie uwazam, zeby seks w wieku 17 lat byl czyms calkowicie normalnym, tym bardziej z osoba 2x starsza :]
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”