potrzebuje pomocy natychmiast...:/

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 29 sie 2006, 09:14

PFC pisze:Przecież napisałem:
PFC pisze:większość z nich to świry
Chciałem, żeby wyszło asertywnie... A co do tego picia - żeby już zamknąć wątek - raz i naparawdę nie dużo na jakiś czas przed spotkaniem na pewno nie zaszkodzi. Parokrotnie słyszałem już, że to działa i gdybym nie był abstynentem to sam bym spróbował. Jeśli taśma zaskoczy, to na kolejną schadzkę żaden doping nie będzie już potrzebny, bo wtedy facet się odblokuje i dopiero wtedy będzie sobą, bo na razie nie ma możliwości, żeby obiektywnie się zaprezentować.

Runeko, nie prowadze krucjaty w imieniu psychologow. Predzej ktos do mnie przyjdzie, niz ja do niego, wiec luz <diabel>
PFC, skoro dajesz takie "cudowne" rady (mowie o alkoholu), a sam nie pijesz, to pomysl sobie, co z tego wynika?
Ted, tak kiedys piles przed spotkaniem, ale jakos sukcesow po tym nie miales, prawda :>

Do niesmialych. Kobieta to tez jest czlowiek. Skoro zdenerwowanie, niesmialosc sa trudne do opanowania, mozecie jej o tym powiedziec. To akurat tez jest komplement, ze kobieta Was oniesmiela. Sytuacja sie rozladuje i bedzie mozna sie z tego posmiac. Tylko zeby sie przyznac do slabosci, trzeba byc silnym. I nad tym trzeba pracowac.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 sie 2006, 09:20

ba, miałem :] Ale to nie ciężkie picie, tylko kieliszeczek był. Parę razy w życiu, w preludium. Potem ząbki raz jeszcze, guma do żucia i voila :]
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 29 sie 2006, 09:24

Miltonia pisze:PFC, skoro dajesz takie "cudowne" rady (mowie o alkoholu), a sam nie pijesz, to pomysl sobie, co z tego wynika?
Och, ja nie piję z powodów, że tak powiem, ideologicznych, które mają niezwykle głębokie podłoże i sięgają zamieszkłych czasów. A radę daję dlatego, bo wielu ludzi twierdzi, że ona się sprawdza; z całym szacunkie, ale śmiem twierdzić, że w niektórych przypadkach może sprawdzić się ona lepiej, niż Twoja, chociaż gwarancji nigdy nie ma. Większość kobiet lubi facetów z jajami; nie muszą być przystojni, nie muszą mieć wielkiej klaty, ale przynajmniej powinni umieć zrozumiale się wyławiać, a nie - brzdąkać coś pod nosem... Jak chłopak się przyzna do nieśmiałości, to może i będzie kupa śmiechu, ale z czego innego, bo świat bywa okrutny...

[ Dodano: 2006-08-29, 09:25 ]
TedBundy pisze:ba, miałem :] Ale to nie ciężkie picie, tylko kieliszeczek był. Parę razy w życiu, w preludium. Potem ząbki raz jeszcze, guma do żucia i voila :]
I o to chodzi.
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 29 sie 2006, 09:27

PFC pisze:Jak chłopak się przyzna do nieśmiałości, to może i będzie kupa śmiechu, ale z czego innego, bo świat bywa okrutny...

Tu masz smutna racje, bo kobiety sa cholernie okrutne. Moze innym to sie podoba ale jak ja widze mieczaka to mam ochote mu powiedziec, zeby wrocil do swojej muszelki i dal mi spokoj...Facetmusi byc facet a nie baba i koniec :]
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 29 sie 2006, 09:39

Mam jeszcze jeden sposób na nieśmiałość, ale to już dla zaawansowanych, no i trzeba mieć jakiś interes... Sprubój coś załatwić w urzędzie. Ja przez wakacje szukałem roboty w Urzędzie Marszałkowskim, więc latałem z podaniami po różnych sekretariatach, biurach kadr i gabientach dyrektorów departamentów, a każdy mówił mi coś innego, dlatego pod koniec tygodnia tak się wkurzyłem, że zacząłem się im nawet odszczekiwać. Taka terapia naprawdę pomaga, pod warunkiem, że masz dosyć sił, aby przez nią przejść. Spotykasz różnych ludzi - mniej lub bardziej miłych, tłumaczysz im problem, w którym doskonale się orientujesz, odpowiadasz na ich pytania... taki urząd (rozrzucony do tego po całym mieście) to prawdziwa akademia dla nieśmiałych. Po podobnej praktyce żadna dziewczyna już nie straszna.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 29 sie 2006, 09:55

Akurat sie z Wami nie zgodze. Przyznanie, ze dziewczyna nas oniesmiela, nie jest w zaden sposob powiedzeniem, ze jestescie niesmiali. Ale skoro nie rozumiecie tego, to i dziewczyna nie zrozumie, bo wybierzecie podobna do siebie, a wiec taka, ktora nie zrozumie.
Tak, kobiety lubia mezczyzch smialych, ktorzy sie w cudowny sposob tacy staja po kieliszku. To sa dopiero ogiery <hahaha>

PFC, smialosc do odezwania sie urzedzie, a na randce do kobiety, to sa dwie rozne rzeczy. Ale skad masz to wiedziec? Tego ucza tylko na studiach dla swirow, ktorzy sami maja problemy ze soba... .
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać

przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 29 sie 2006, 10:10

Miltonia pisze:Tego ucza tylko na studiach dla swirow, ktorzy sami maja problemy ze soba... .

A ja nie bylam na takich studiach i nawet prace mi dali :D
Miltonia pisze:smialosc do odezwania sie urzedzie, a na randce do kobiety, to sa dwie rozne rzeczy

Chyba, ze pala sie miloscia do kobiety pracujacej w urzedzie :]
Awatar użytkownika
a.b1
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: a.b1 » 29 sie 2006, 11:32

z całym szacunkiem dla wszystkich nieśmiałych, ale, kurcze raczej nie chciałabym być na spotkaniu z chłopcem, który robi sobie notatki i wg nich prowadzi spotkanie. Jeśli nie masz pomysłu na to spotkanie to zorganizuje je w większym gronie, będziesz z Niunią, ale w razie awarii możesz wspierać się na znajomych. Kiedy miałam 18 lat i z chłopcem przez pierwszą godzine się nie kleiło grzecznie się żegnałam do "następnego" razu i tyle się widzieliśmy, nie lubie na spotkaniu wyciągać wołami kolejnego zdania z chłopca. Powodzenia bądź sobą, pomyśl ona tez mam podobne obawy <glaszcze>
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 29 sie 2006, 11:53

Miltonia pisze:PFC, smialosc do odezwania sie urzedzie, a na randce do kobiety, to sa dwie rozne rzeczy. Ale skad masz to wiedziec? Tego ucza tylko na studiach dla swirow, ktorzy sami maja problemy ze soba... .
Jezu, ja tylko podałem jedną z możliwości budowania pewności siebie i lepszej samooceny. Jak ktoś ma naprawdę problem, to nie powinno się go raczej rzucać od razu na głęboką wodę (tzn. randkę), tylko wysłać go pierw na "poligon", gdzie może się choć odrobinkę przyuczyć. Oczywiście nie każdemu w ten sposób przybędzie werwy, ale co siódmemu, ósmemu czy dziewiątemu - być może. Ja przynajmniej prubóję znaleźć jakieś rozwiązanie; wprawdzie nie są one idealne (bo mam większe zmartwienia na głowie) ale zawsze coś... Widzę, że wziełaś moje słowa nazbyt do siebie, czyżbyś się odrobinkę poczuwała? Jak na psychologa to świetnie zachowujesz obiektywizm i zimną krew; jak pacjent wyjedzie Ci z takim tekstem, to też będziesz tak mile oraz stoicko komentować jego wypowiedzi? Więcej dystansu, to tylko forum internetowe.

[ Dodano: 2006-08-29, 12:00 ]
Miltonia pisze:Tak, kobiety lubia mezczyzch smialych, ktorzy sie w cudowny sposob tacy staja po kieliszku. To sa dopiero ogiery <hahaha>
Akurat jeden kieliszek zmieni jego osobowość; no na pewno <hahaha> . Tu chodzi bardziej o efekt psychologiczny, niż samo chlanie. Wielu ludzi po czymś taki się rozluźnia, spada im poziom stresu, myślą logiczniej, bo nie muszą się już tak bardzo martwić, że coś im nie wyjdzie. A jak raz się uda, to później nabiorą większej pewności siebie i nie będą już kieliszka potrzebowali. Nikt nawet by się o tym nie dowiedział, a chłopak może miałby coś z życia, zamiast siedzieć w domu lub np. w Twoim gabinecie (bez urazy) <aniolek> . Najprostsze metody są najbardziej skuteczne.

[ Dodano: 2006-08-29, 12:11 ]
Miltonia pisze:Ale skoro nie rozumiecie tego, to i dziewczyna nie zrozumie, bo wybierzecie podobna do siebie, a wiec taka, ktora nie zrozumie.
Na szczęście Ty wszystko przejrzałaś! Brawo! <brawo> ... Mi osobiście chodziło o to, że różni ludzi po świecie chodzą i tak się dziwnie składa, że więcej jest takich którzy "nie zrozumieją", niż na odwrót. Po porstu uprzedzam chłopaka, że jest taka możliwość, w mej wypowiedzi często pojawia się takie fajne słowo: "może". Proponuję czytać uważniej... A od kiedy to ludzie dobierają się pod względem charakterów? Z moich obserwacji wynika, że często jest wręcz odwrotnie.
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 29 sie 2006, 12:52

a.b1 pisze:kurcze raczej nie chciałabym być na spotkaniu z chłopcem, który robi sobie notatki i wg nich prowadzi spotkanie

Umarlabym ze smiechu, zebymi taki przyszedl na randke <hahaha>
PFC pisze:myślą logiczniej

To chyba nie po alkoholu...
PFC pisze:A jak raz się uda, to później nabiorą większej pewności siebie i nie będą już kieliszka potrzebowali

Wrecz przeciwnie- zobaczy, ze mu po alku latwiej to bedzie pil caly czas. Smutne realia.
PFC pisze: A od kiedy to ludzie dobierają się pod względem charakterów?

Chyba od zawsze. Bo pozniej to juz zostaje morderstwo :]
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 29 sie 2006, 13:20

[ Dodano: 2006-08-29, 13:22 ]
runeko pisze:PFC napisał/a:
myślą logiczniej

To chyba nie po alkoholu...
Zależy od człowieka. Serio... Kolejny raz powtarzam, że mówię tu ośladowej ilości.

[ Dodano: 2006-08-29, 13:31 ]
A jak raz się uda, to później nabiorą większej pewności siebie i nie będą już kieliszka potrzebowali

Wrecz przeciwnie- zobaczy, ze mu po alku latwiej to bedzie pil caly czas. Smutne realia.

A to już będzie jego własny wybór, ja doradzam jednorazowo.

[ Dodano: 2006-08-29, 13:33 ]
A od kiedy to ludzie dobierają się pod względem charakterów?

Chyba od zawsze. Bo pozniej to juz zostaje morderstwo :]

Rozejrzyj się wkoło... Rzadko znjadziesz naprawdę dopasowaną pod względem emocjanalnym parę, a już zwłaszcza w wieku 17-18 lat, choć i później zdarzają się ciekawe przypadki. Samobójstw nikt nie popełnia (przynajmniej rzadko), bo ludzie zwyczajnie odchodzą od siebie lub kiszą się w patologicznym związku z innych powodów (pieniądze, dzieci, życiowa niezaradność, sentyment).

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”