jak powiedziec o chlopaku rodzicom?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 25 maja 2006, 22:41

Bash pisze:Może zamiast robić wywody lepiej z dzieckiem po ludzku porozmawiać ?

Niestety rodzce niezawsze zachowują się racjonalnie.
Szczególnie, ze wielu z nich z dzieckiem nigdy wcześniej nie rozmawiało o seksie i antykoncepcji, więc może nie zdają sobie sprawy, że dziecko jest... odpowiedzialne, i ma swój rozum.
No i przede wszystkim chcą uchronić przed całym złem świata.
Trzeba to rozumieć i jakoś sobie z tym radzić (małe kłamstwo nie zaszkodzi, jeśli ma ochronić rodziców przed zawałem serca ;P).

Jestem w związku o którym pierwsze 3 lata nie mogłam powiedziec rodzicom, bo wiedziałam, że by go nie zaakceptowali. Nie miałam innego wyjścia jak trochę prawdę ponaginać, i tego nie żałuję ;].
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 25 maja 2006, 22:46

Jestem w związku o którym pierwsze 3 lata nie mogłam powiedziec rodzicom, bo wiedziałam, że by go nie zaakceptowali. Nie miałam innego wyjścia jak trochę prawdę ponaginać, i tego nie żałuję ;].

Moi nie robili żadnych problemów. Stwierdzili tylko, ze nie chca być wcześnie dziedkami :)
W koncu to moje zycie, i moja sprawa z kim sie spytkam i co robią. Rodzice mają prawo kontrolować, ale nie cenzurowac moje życie.
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 25 maja 2006, 22:53

No to masz szczęście. Swoją drogą inaczej to jeszcze jest z dziewczynami a inaczej z facetami, oni raczej w ciążę nie zachodzą ;P.

W gruncie rzeczy to, że nie mogłam powiedziec nie było związane nawet z tym, że chcieli kontrolować... Ale różnicy wieku między nami by nie zaakceptowali ;), to gadka na inny temat heh.
Awatar użytkownika
DaKID
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: DaKID » 26 maja 2006, 00:06

ok szykujesz sie do wyjcia, a rodzice pytaja gdzie idziesz - i odpowiadasz ze umowil sie z toba jakis chlopak (kolega koleżanki, ktorego juz pare razy widzialas jak bylyscie razem),
a co do powiedzenia prawdy, no to juz maly problem, albo przyznasz sie ze wczesniej ich oklamywalas i duzej juz tak nie mozesz (co pewnie odpada), albo bedziesz brnac dalej tylko musisz uprzedzic o tym faceta aby z czyms nie wypalil przy twoich rodzicachjak juz ich pozna (bo tak to juz jest ze klamstwo z reguly wychodzi na jaw)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 26 maja 2006, 00:56

megane pisze:Swoją drogą inaczej to jeszcze jest z dziewczynami a inaczej z facetami, oni raczej w ciążę nie zachodzą
Nie, nie jest inaczej. ;P Zalezy tylko od ludzi ;P

Autorko - mow od razu ze do chlopaka po co sie paprac w jakies klamstewka?

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”