Sympatia czy zainteresowanie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 09 maja 2005, 18:01

Własnie miałam to samo pisac co moon,dla kogo nadzieja jest piekna?
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 09 maja 2005, 18:43

Nadzieja martką głupich. Nie mozna nia wiecznie żyć. Trzeba w koncu wylądować na ziemi.
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 09 maja 2005, 20:26

nadzieja podobno umiera ostatnia... wiem cos o tym, pewnie nie tylko ja
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
cajmer

Postautor: cajmer » 09 maja 2005, 21:05

Można mieć nadzieje i twarda stąpać po ziemi.

Ja mam piękną nadzieje że wygram w totka, ale jakoś nie szaleje z kasą;] (dopóki nie wygram bede żył skromnie)

Tak sie mówi że nadzieja to matka głupich, lecz powiedzcie czyż nie kazdy z nas ma małe nadzieje?, np że zalicze semestr, że nie przyłapią nas, że nie bedzie kontroli w autobusie, że jednak mam te 2 złote na snikersa itp... Czy to oznacza że jesteśmy głupi? Raczej nie <pijak>

Bez nadzieji było by beznadziejnie:)

________
btw co to jest czarczaf bo na tv4 leci jakiś film o tym tytule:P
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 09 maja 2005, 21:13

Cajmer co innego miec nadzieję w sytuacjach jakich napisałeś co inego jest mieć nadzieję jesli chodzi o miłość.Tamto to małe piwo w porównaniu z miłością.
Nadzieja w nieodwzajemnionej miłości jest naiwna,bo wieży się w cos co nie może się ziścic.
O głupiej nadzei mówi się jesli jest mowa własnie o nieszczęsliwej miłości.
Ostatnio zmieniony 09 maja 2005, 21:26 przez Justa, łącznie zmieniany 1 raz.

"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
cajmer

Postautor: cajmer » 09 maja 2005, 21:24

Dla mnie nadzieja to nadzieja. Nie ważne w jakiej dziedzinie życia. To tak jak byś powiedziała ze upity piwem jest mniej pijany od upitego spirytusem.
Wiem porównanie niezbyt trafne ale akurat takie mi przyszło na myśl.

Nadzieja w miłości to jest praktycznie tym samym co nadzieja w życiu codziennym. Różnica polega na frekwencji występowania tych.

Niestety przysłowia tudzież inne maxmymy w większości przypadków mają racię wiec wszyscy jesteśmy głupi:P <boje_sie>
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 09 maja 2005, 21:27

cajmer pisze:Dla mnie nadzieja to nadzieja. To tak jak byś powiedziała ze upity piwem jest mniej pijany od upitego spirytusem.
Wiem porównanie niezbyt trafne ale akurat takie mi przyszło na myśl.

Nadzieja w miłości to jest praktycznie tym samym co nadzieja w życiu codziennym. Różnica polega na frekwencji występowania tych.

Niestety przysłowia tudzież inne maxmymy w większości przypadków mają racię wiec wszyscy jesteśmy głupi:P

To twoje zdanie,ja się z nim nie zgadzam

cajmer

Postautor: cajmer » 09 maja 2005, 21:31

Masz do tego pełne prawo, w końcu to forum dyskusyjne:)

Więc ja też będe podtrzymywał swoje zdanie ze nadzieja jest piękna. Robi z nas głupców, ale coż takie życie:)
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 09 maja 2005, 21:40

Nie zgadzam się z Toba bo odzielam takie rzeczy jak nadzieja w życiu codziennym a nadzieja w miłości.Dla mnie to dwie różne rzeczy.Nadzieja w nieodwzajemnionej miłości to ból,a co za tym idzie cierpienie.Znam to uczucie bardzo dobrze bo byłam zakochana bez wzajemności :(

Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 09 maja 2005, 21:44

a ja sadze ze mimo wszystko kazda nadzieja jest dobra, czasami wszystko wydaje sie beznadziejne a potem nagle wszystko sie zmienia i jest tak jak chcielismy. Sadze ze nawet nieodwzajemniona milosc ma swoja tecze i moze nas nauczyc czegos pozytywnego (ups chyba taki maly offtop sie zrobil :P )
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
cajmer

Postautor: cajmer » 09 maja 2005, 21:51

Chyba każdy z nas doświadczył takiego uczucia.

Miłość jest przecież życiem codziennym. Rozgraniczanie na nadzieję w życiu codziennym i nadzieję w miłości nie konweniuje mnie. Może pomyślisz sobie że jestem jak niewzruszony głaz ale tak właśnie myśle, podporządkowuje wszystko logice. Nadzieja to nadzieja, przyjaźń to przyjaźń, morderstwo to morderstwo. Uczucia i czyny można odpowiednio przyporządkować. Rozgraniczają tylko romantycy i nierozgarnięci. Wole sztywne zasady i reguły. Kombinując można zapędzić się w 'kozi róg'
Nie można sie rozdrabniać i 'utrudniać sobie życia' .

Chociaż czasem bywam romantyczny i nieroztargniony.
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 09 maja 2005, 21:56

Odbiegliśmy od tematu troszeczkę,przydałaoby się założyć nowy topik

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”