Kiedy powiedzieć o rozwodzie???

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 21 paź 2004, 18:51

chyba sprzedam i coś sobie kupię

proponuje psa ;) najlepszy przyjaciel czlowieka, wierny itd ;) to taki malutki zarcik mam nadzieje ze mi wybaczysz ;) :564: ale dzis mam dobry humorek
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 21 paź 2004, 18:53

lorenzen : spoko ! uszy do góry ... ja się dwa lata męczyłem ... przechodzi ...
Ty masz rozwód, a ja mam sprawę w sądzie o dom ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 21 paź 2004, 18:58

Ja dopiero po rozwodzie się rozstałem z obrączką. Mam ją jednak cały czas.
A w kwestii tematu to uważam, że trzeba powiedzieć możliwie szybko a najlepiej od razu. W moim wieku to już "normalne" jeśli można to tak ująć. A z panną po 30-tce chyba bym się nie chciał związać - tu pewnie zaraz dostanę po uszach :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 21 paź 2004, 19:02

proponuje psa najlepszy przyjaciel czlowieka, wierny itd

odgadłaś moje myśli Elspeth - tylko, że mieszkanko malutkie, a w dupelki, czy jajniki nie mam ochoty się bawić, ale może po prostu jakiś kundelek, tylko co będzie jak wyrośnie??? :562:
Engu - przechodzi, przechodzi... - ech co mam pisać, były chwile już takiej beznadzieii, że teraz na prawdę cieszę się z byle głupstwa
:564:
ps - no Fishu odważna teza :027: - ja powiem tylko, że bez choć nici intelektualnego porozumienia nie będę się pakował - no ale póki co nie jestem jeszcze taki wyposzczony ;)
tu mi Krzyś powie, że temperamencik oj słabiutki i w jego kategoriach mu nie zaprzeczę - ale to już off topik
;)...
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 21 paź 2004, 20:03

Tylko jak juz bedziesz o tym rozwodzie mowil, to koniecznie nie w kategoriach porazki. Juz slyszalam takie kwiatki: "Wiesz, musze Ci cos powiedziec, tylko to jest takie wstydliwe...", "Mam skomplikowana przeszlosc...", "Musze Ci o czyms powiedziec, tylko sie nie przestrasz..."
Po takich wstepach to juz malo pomoze, chyba ze bedzie bardzo zdesperowana :)
Trzeba byc naturalnym, temat sam wyplynie w miare szybko, mozna na niego delikatnie naprowadzic.
Obraczki zdecydowanie nie nalezy nosic!!!
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 21 paź 2004, 20:08

Jasne - dzięki Miltoniu za zwrócenie uwagi.
Heh co jak co, ale myślę, że języka w gębie nia zapomnę, a i ubrać to będę potrafił w odpowiednie słowa.
Pozdr :564:
ps - i może przede wszystkim pozwolę sobie powitać Cię na forum ;)
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 paź 2004, 20:25

Jak chcecie ,,nie nosic obraczki to nie , ja wiem iz wiele to ułatwiło by , ale ...? jak kto chce !
Teraz z innej beczki ! Nigdy nie zwiazał bym sie z kobietą która wyzuciał by swa obraczkę , przetopiła , sprzedała , kupująć za nia psa itd. inne durnowate pomysły na pozbycie sie swej obraczki mnie wrecz denerwują . Nie rozumiem bowiem ile musi byc w Tych co tak robia złych emocji , złosci no sam nie wiem czego ! , czyzby sie okazało iz nigdy nie kochaliscie swych wybranek które waś czy Wy je zostawiliscie ??? Walnąć obraczke do najgłebszej rzeki !!!!?????? dlaczego ? nie rozumiem . Po co mi taki człowiek u swego boku który ma takie podejscie do swego byłego partnera ? po co , moze za lat kilka bedzie znowu moją obraczke zamieniał na Psa !! lub walał do najgłebszych rzek ?? nie to nie po mojemu !! nie chce takiej osoby , zdecydowanie ! :567:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 21 paź 2004, 20:33

Eeech Krzysiu co ja Ci mam powiedzieć - gdybym miał to zrobić z obrączką, to już bym to zrobił.
Podczas jednej z 1szych rozmów telef. już po wszystkim z nią - spytała mnie czy mam jeszcze obrączkę, a ja wściekły powiedziałem, że może sprzedam i usłyszałem jej nagły przejmujący szloch - i wtedy zrozumiałem... :567:, że mogę być na nią zły, mieć żal itd., ale skrzywdzić tak dla zabawy, czy kaprysu nie potrafię :567: .
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 paź 2004, 21:20

A juz sie bałem ze jest inaczej , no i odetchnołem !!!! :564:
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 21 paź 2004, 22:56

Obrączki nie noszę ( zresztą Ona pierwsza ściągnęła swoją...).
Ale dostałem drugą :D z dedykacją i zostałem poproszony o podobny gest... który uczyniłem.
Tej swojej nie noszę, bo i po co? Ona nosi. Ale czasami nosi też i złom nie ode mnie :560:
Echhh... no co tu mówić... to epopeja...
Moja rada: nie nosić (bo to nie kolczykowanie bydła) i odpowiadać szczerze na pytania lub samemu powiedzieć w miarę szybko ( w Twoim wieku jest to trudniejsze do akceptacji przez partnerki, w moim rozwód staje się regułą).
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 22 paź 2004, 10:15

Nie potrafiłabym sprzedac swojej obraczki. To częśc mnie, mojego zycia i osoby kiedys mi bliskiej. Jest na niej data i nasze imiona. Jak mozan pozbyc sie czegos takiego ?
Ta obraczka zawsze pozostanie ze mna.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 22 paź 2004, 11:26

Nie rozumiem - po co zachowywać obraczki, pierścionki i inne pamiatki ... to tylko boli i censored ...
Ja pierścionek zaręczynowy kazałem jej oddać, ponieważ niewiele był wart materialnie to oddała i sprzedałem go z pełną premedytacją, zresztą to jedna z niewielu rzeczy które udało mi się odzyskać ...
Ja najchetniej jak na tym filmie wymazałbym sobie wszystko z pamięci ... do czysta...
nie ma czego pamiętać.
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 22 paź 2004, 11:30

eng pisze:Nie rozumiem - po co zachowywać obraczki, pierścionki i inne pamiatki ... to tylko boli i censored ...

mnie nie
Ja pierścionek zaręczynowy kazałem jej oddać, ponieważ niewiele był wart materialnie to oddała i sprzedałem go z pełną premedytacją, zresztą to jedna z niewielu rzeczy które udało mi się odzyskać ...
Ja najchetniej jak na tym filmie wymazałbym sobie wszystko z pamięci ... do czysta...
nie ma czego pamiętać.

nie wyrządzono mi takiej krzywdy abym tak postapila.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 22 paź 2004, 12:05

Widocznie lisiczko miałaś więcej szczęścia niż ja.

Nie mniej jednak mimo moich zaszłości uważam że bycie 'po rozwodzie' jest rzeczą naturalną i nikomu nie powinno przeszkadzać.
Niezgadzam się z Krzysiem że trzeba się afiszować obaczką na lewej ręce, z byciem rozwodnikiem ... chore to trochę... jestem wolny to nic nie noszę ... jak kogoś interesuje to mogę odpowiedzieć ...
i to w miarę szybko mówić trzeba ... bo jak sie trafi taka co jej nie lezy fakt że nie jestem prawiczkiem to niech nie marnuje mojego i swojego cennego czasu ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 paź 2004, 13:44

Ach !!!!!!!!!!!!!!!! znowu ten ból ! jakżesz Cie boli strasznie Eng ! ilez złosci by zabrać piercionek zareczynowy ile złosci by mówic iż censored obrączka ! po cholere sie z nia wiec zeniłeś , tego nie rozumiem !??? tylko mi nie mów ze było inaczej !! bo tego kitu nie zniosa me nadgarstki !! :564: :546: :547:
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 22 paź 2004, 13:57

Krzyś : na moje szczeście nie było ślubu.
A tak w ogóle to bo slepy byłem i myślałem że odwzajemnia uczucia, a to zwykła k***a była ... oskubała mnie z kasy i tylko to ją interesowało.
W normalnych zwiazkach ludzie rozmawiają rozchodząc się, ja się dowiedziałem, że się ze mną rozstała jak nie mogłem wejść do domu. Zostałem tak jak stałem. Bez słowa, bez rzeczy, ze zniszczoną jak się okazało opinią, olany przez znajomych, intryga pełną gębą...

Nieważne, i tak nie zrozumiesz, trzeba znaleźć się w takiej sytuacji żeby to pojąć...

Kiedyś kochałem, teraz to dla mnie śmieć, strata czasu...
To tak off-topic.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2004, 14:20 przez eng, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 paź 2004, 14:13

AAAAAAAAAAAAAA!!!! TO TERAZ MAM JUZ PEŁEN OBRAZ SYTUACJI !! U.P.S !! :564:
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 22 paź 2004, 14:14

krzys pisze: po cholere sie z nia wiec zeniłeś , tego nie rozumiem !???

to indywidualna sprawa kazdego czlowieka. a Ty krzysiu dlaczego sie zeniles ?
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

_Anissa_
Początkujący
Początkujący
Kiedy powiedzieć o rozwodzie???

Postautor: _Anissa_ » 22 paź 2004, 14:41

A to mnie Krzys uswiadomił, bo swiecie byłam przekonana ze obraczka na lewej dłoni to oznaka wdowca a nie rozwodnika....
wiec jak to jest ?
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 22 paź 2004, 14:46

Przecież to prawie to samo ... :D
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 paź 2004, 15:07

Kiedyś rozwodów tak wiele nie było , wiec czesciej bywało iz którys z partnerów zmarł , stad noszenie obraczki na lewej dłoni oznaczało wdowca /e ale ogólnie oznacza kogos kto juz nie jest w zwiazku ale w nim był !

Foxy dlaczego ja sie zeniłem ???/ bo kochałem , wszystko sie zmieniło potem ! ale nie na tyle by zamieniac obrączke na psa , albo wywalać do rzeki gdyby się rozeszlismy !! temat nie do opowiedzenia na forum , co i dlaczego i jak ! to po prostu prywatna sprawa !
Co do enga , rozumiem teraz po tym jak wyjasnił !!
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 22 paź 2004, 16:33

krzys pisze:Foxy dlaczego ja sie zeniłem ???/ bo kochałem , wszystko sie zmieniło potem !

to mi wystarczy, nie wchodze w szczegoly.
takiej wlasnie odpowiedzi udzieli Ci chyba kazdy ktoremu zadasz to pytanie.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 paź 2004, 22:19

Sądzę, że poszkodowany (w związku) nie chce nosić obrączki i tego typu pierdół, a "winowajca" lubi mieć takie gadgety, żeby ... coś tam...
To tak jak przestępca lubi wracać na miejsce zbrodni.
Takie tam...
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 22 paź 2004, 22:38

Mysiorku - jak każde dobre porównanie i Twoje jest lekko przerysowane, ale w mojej sytuacji sprawdziło się bez reszty.
Obrączka pewnie nie wk*****, ale boli jak cholera, przypomina o wszystkim co się nie udało i otym jak miało być pięknie...
Zakopałem pośród domowych szpargałów i nie chcę jej widzieć, ale świadomość że nie sprzedałem też jest mi potrzebna.
Trąci absurdem i hipokryzją wiem - a ten "pierścionek" to w gruncie rzeczy tylko pieprzony symbol - i to k.... czego - porażki, upadku i zawodu....
Jak tylko rozwód dojdzie do skutku i będę mógł zerwać z nią kontakt, to wrócę do myśli co z nią zrobić.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2004, 09:35 przez lorenzen, łącznie zmieniany 1 raz.
;)...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 paź 2004, 23:24

Zachować Lorenz , zachować , nie daj sie poniesć emocjom i to tym złym !! moge zrozumieć Enga ! tu sytuacja wyjątkowa , ale innych ? hmmm?

Foxy ? ale czy kazdy bedzie wyzucał obraczke , albo za nia kupował psa ??? tu o to chodzi a nie o to dlaczego sie kto zenił , bo to wiadome ! ;)
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 23 paź 2004, 01:28

Lorenzen... ładnie to ująłeś :)
Krzyś... co Ty wiesz o wyjątkowych sytuacjach...?
Nie mówię, że każda jest wyjątkowa, subiektywnie, ale to co miał eng... to jest wstęp do moich przeżyć.
I tak, każdego możesz rozgrzeszać. :P
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 23 paź 2004, 12:29

krzys pisze:Foxy ? ale czy kazdy bedzie wyzucał obraczke , albo za nia kupował psa ??? tu o to chodzi a nie o to dlaczego sie kto zenił , bo to wiadome ! ;)

jak juz pisalam wczesniej, nie podoba mi sie takie podejscie do sprawy i ja swojej obraczki nigdy nie sprzedam, oddam.
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 23 paź 2004, 20:15

Mysiorek pisze:Sądzę, że poszkodowany (w związku) nie chce nosić obrączki i tego typu pierdół, a "winowajca" lubi mieć takie gadgety, żeby ... coś tam...
To tak jak przestępca lubi wracać na miejsce zbrodni.
Takie tam...

Oj tak .. nie tylko takie tam gadżety ... najlepiej wszystko ... :D
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 24 paź 2004, 14:36

Czyżby tak jak w filmie "zakochany bez pamięci" ?
Niestety nie da się :(
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 24 paź 2004, 16:55

Fish : a szkoda że się nie da, było by k***a duzo łatwiej ...
bleeeeeeeeeeeee

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”