Znaczne różnice wieku w związkach

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Krystian
Uzależniony
Uzależniony
Znaczne różnice wieku w związkach

Postautor: Krystian » 12 lut 2005, 01:06

Tyle się niedawno nagadałem i cóż. W końcu czas na mój temat :) Oczywiście jak wszystkim wszem i wobec jest wiadomo ja się na niczym nieznam i cały czas gadam głupoty tak więc proszę was o wypowiedzi. Tylko na temat :)

Co sądzicie o związkach typu:

- 18 letnia dziewczyna z 40 letnim mężczyzną
- 45 letnia kobieta z 20 letnim chłopakiem

Czyli po prostu związki z dużą różnicą wieku. Czy są lepsze od związków "rówieśniczych"? Czy mają szanse przetrwania? A może ktoś z was już przeżył coś takiego lub jest w takim związku?

Ja sam niedawno przerabiałem bliższą znajomość ze starszą o 6 lat dziewczyną, w zasadzie to już kobietą, może nie jest to aż taka duża różnica jak w temacie. Jednakże ona mnie traktowała jak chłopczyka :). Śmiała się i mówiła do mnie mój malutki szczuplutki chłopaczku, przynosiła jedzenie do pracy, byłem dla niej milutką zabawką pieszczotką :) Jednak nie mogliśmy być razem.
Awatar użytkownika
Mr freeze
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Mr freeze » 12 lut 2005, 02:08

OO ciekawe!
Ktoś z mojeg ootoczenia ma starszą dziewczyne.
Krotko mówiąc Chłopak jest wporzo: stały w czuciach, dojrzały jednak dziewczyna oczekuje od niego mniejszych lub większych deklaracji.
Jakim cudem może przewidzieć co będzie za parę tygodni, a co dopiero za parę lat?
Może jest to chwilowa odskocznia od poprzeniego związku...

Moim skromnym zdaniem związki w których istnieje aż tak duża przepasć powiedzmy szczerze pokoleniowa nie mają racji bytu.
Są wyjątki, ale dotyczą one osób na tym samym poziomie wtajemniczenia czyli
zainteresowania 2 osobą.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 12 lut 2005, 02:21

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”