Postautor: mika » 07 lut 2005, 02:26
Bartek22 ja tez mam podobne problemy. tyle ze moj ojciec pil od kiedy bylam mala, i coraz gorzej i dluzej, pozniej na dodatek brat zaczol cpac, mama poadla w depresje, stracilismy mieszkanie., rodzice sie rozeszli. Ojciec omalo nie zachlal sie na smierc, spal po jakis klatkach, parkach, dostal nawet wrzodow na skurze....ale ponad 3 lata temu wziol sie w garsc, przestal pic, uczeszcza na spotkania AA ktore mu bardzo pomaga, byl na kilku miesiecznej terapi zamknietej i utrzymuje stan trzezwosci do teraz. mimo to juz w wieku 13-14 lat musialam sie leczyc na depresje, i cierpie na nerwice. teraz mimo ze mam wspanialego chlopaka to boje sie ze pewnego dnia go strace, ze mnie zostawi, a jak nawet bede z nim bardzo dlugo to mam przeczucie ze on bedzie alkocholikiem. ostatnio zauwazylam ze mam duze problemy ze soba i juz nie umiem sobie z tym poradzic. na psychoterapelte nie mam kasy ale postanowilam poszukac czegos co mi by pomogle, jakiegos psychologa czy cos. jezeli ktow wie gdzie mozna sie z takimi problemami zglosic w szczecinie byla bym wdzieczna za podpowiedz bo czasami na prawde mam juz dosyc tego zycia....