w ogole zauważyłem że często faceci mają jakieś obiekcje co do przeszłosci swoich partnerek, a rzadko kiedy sami są prawiczkami
A skąd wiesz że on nie jest prawiczkiem dla swojej dziewicy? Materacem byłeś?
Moderator: modTeam
Zrobiła bład mówiąc mi jak to było za jej pierwszym razem i że kolesia nigdy nie kochała.
Pomyślałem sobie wówczas 19 latka oddaje swój skarb bo miesiącu znajomości komuś kogo nie kocha? ooooo to nie było zbyt mądre z jej strony.
Krystian pisze:"A dlaczego ty z tamtym, przecież mogłaś na mnie poczekać" albo "nigdy tego nie zaakceptuję". Zasada jest prosta biorę to co potrzebuję. Każdy ma prawo wybrać to co mu się podoba.
Sęk w tym, że jeśli naprawdę kocham, to jest mi trudno....
bo czy mam rujnować piękne uczucie
Mądry chłopak natomiast jak chce mieć dziewicę to będzie szukał tam gdzie można ją znaleść i ją w końcu znajdzie
Tak czy inaczej podkreślam że mężczyźni którzy na tym punkcie są przewrażliwieni, mają słabą psychikę, powinni szukać dziewczyn które jeszcze nie uprawiały seksu.
A gdzie Ty Krystian w swoim wieku a tym bardziej moim, znajdziesz dziewicę?
Tu nie chodzi o przewrażliwienie, czysta zazdrość moim zdaniem.
Krystian pisze:Uważam że jest mało prawdopodobne szczerze kochać kogoś kto pod tym względem nie pasuje. Zakochanie się w osobie która nie pasuje to raczej zauroczenie a nie prawdziwa miłość. Prawdziwa miłość to między innymi pełna akceptacja, zrozumienie bez jakiś tam ciągłych wyrzutów.
Krystian pisze:Uważam że jest mało prawdopodobne szczerze kochać kogoś kto pod tym względem nie pasuje. Zakochanie się w osobie która nie pasuje to raczej zauroczenie a nie prawdziwa miłość.
Krystian pisze:bo czy mam rujnować piękne uczucie
Piękne uczucie? A co w tym pięknego jak są wyrzuty o byłego chłopaka?
Poza tym nie od razu się wszystko wie o człowieku, gdy się wstępuje z nim w związek...
Miltonia pisze:Byle przestaja mnie obchodzic w momecncie, kiedy czuje sie pewnie w zwiazku, tzn. kiedy wiem, ze jestem najwazniejsza, kochana i akceptowana.
jak rozpoznac wg was kiedy jest milosc a kiedy zauroczenie?
pewnie, piec razy byl prawiczkiemA skąd wiesz że on nie jest prawiczkiem dla swojej dziewicy? Materacem byłeś?
Zauroczenie jest dla mnie czymś nietrwałym - po prostu. Nie wytrzymuje cięższej próby. Człowiek mimo wszystko bardziej koncentruje się na sobie i na swoich uczuciach.
A miłość.... tu przede wszystkim liczy się "Ty", a nie "ja".
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 294 gości