Obojętność

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Mateusz
Początkujący
Początkujący
Obojętność

Postautor: Mateusz » 31 sty 2007, 18:17

W sumie to jest to zarówno problem jak i pytanie do zebranych. Ogółem to uważam się za osobę otwarta pewna siebie i wartościawa ale zarazem niezwykle gadatliwa(w temacie innym przeczytalem ze to nie meskie :D)a problem mój polega na fakcie ze jestem niezwykle otwarty i że tak powiem"sprzedaje się" dość szybko jeśli chodzi o osobowość.
No i w związku z powyższym coś mi nie idzie z Płcią Piękną :P(w sumie to mnie to bawi :)). Moze sie myle ale mam wrazenie ze osoby tajemnicze trzymajace na dystans druga osobe a zarazem obojetne maja wieksza łatwość w zainteresowaniu swoja osoba płci przeciwnej.
Ponoc gdzies uslyszalem ze facet który ma wszystko w poważaniu jest bardziej atrakcyjny od takiego hmmm moze nie desperata ale osobe o podobnym wydzwieku. No i teraz setno sprawy co mogę zrobić żeby być że tak powiem bardziej zdystansowany i obojetny zeby nie dac po sobi nic poznac ale z drugiej strony zeby jakoś relacje mimo wszystko szły do przodu ?? Jak juz kiedys poruszony został ten temat to przepraszam :)
piotr147
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: piotr147 » 31 sty 2007, 18:31

Osobiście uważam, że faceci tajemniczy mają większe powodzenie - kobiety chyba to lubią.
Ja jestem otwarty i bezpośredni i nie raz miałem problem.
[Oczywiście z ta bezpośredniością bez przesady.]

ps. Kobiety też lubią z tego co zauważyłem moje przenikliwe spojrzenie.

<edit> U mnie jest jeszcze problem.
Żeby mnie poznać potrzeba dużo czasu [od strony kobiet do za dużo].
Mimo wszystko nie jestem łatwy w rozgryzieniu.
Ja się nauczyłem szybko poznawać na ludziach dzięki Japońskim Sztukom Walk.
Awatar użytkownika
Judyta
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Judyta » 31 sty 2007, 19:08

Ehh z reguły kobiety wolą tajemniczych facetów, bo to jest pociągające, gdy wydaje się, że skrywa jakąś tajemnice.

Mateusz pisze: co mogę zrobić żeby być że tak powiem bardziej zdystansowany i obojetny zeby nie dac po sobi nic poznac ale z drugiej strony zeby jakoś relacje mimo wszystko szły do przodu

To jest trudne, jeśli naprawde ci się jakaś dziewczyna podoba, a z natury nie bywasz zdystansowany. Wydaje mi się, że lepiej nie rób nic na siłe, jeśli nie potrafisz być taki to się nie zmieniaj, na pewno kiedyś poznasz tą jedyną.
Ale jesli ci naprawde na tym zeleży, to po prostu nie opowiadaj o swojej osobie za dużo, chyba, że cie o coś zapyta. Nie bądz zbyt wylewny w uczuciach. Hmm... nie dzwon od razu po spotkaniu, i nie odpowiadaj od razu na jej wiadomośći :P Choć musisz uważać, bo trzeba też wziąść pod uwagę, że nie każda kobieta jest taka sama i każdej podoba się co innego...
Mateusz
Początkujący
Początkujący
Postautor: Mateusz » 31 sty 2007, 19:45

Nie bądz zbyt wylewny w uczuciach
Jeśli mam być szczery to jeśli chodzi o wylewanie z siebie uczuc to nie mam z tym problemów bo to mi sie nie zdaza (stare przezycia:P) tylko chodzi mi właśnie o to żeby mieć pewien dystans w tym co robie i mówie(dużo mówie.... za dużo) i chciałbym wiedziec jak sie go nauczyc ewentualnie ograniczyc sie. Bo nie wiedziec czemu mam wrazenie tudzież przekonanie ze jak malo mówie to nie bede w stanie zaintrygowac sobą drugiej osoby. Sam osobicie nie lubie malomównch ludzi i uważam ich za nudziarzy, lecz musze przyznac iz im mniej Dziewczyna mówi tym bardziej mnie pociąga chec jej poznania :). Mówiac prosto chciałbym sprawiac wrazenie osoby po której przysłowiowo "ścieka" wszystko, lecz niedokonca musi tak w rzeczywistosci byc :D

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”