Problem z wyglądem

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Iglooo
Bywalec
Bywalec
Postautor: Iglooo » 09 sty 2007, 17:49

Sarevok1000 pisze:pozostawie sprawe narazie sobie niech sie rozwija
Haro pisze:Blad. Powinnysmy rozmawiac ze swoimi partnerami o tym, co nas boli. Po co tlumic w sobie uczucia? Jesli cos Cie boli to z miejsca powinienes o tym powiedziec swojej dziewczynie. Przeciez szczerosc to podstawa.

Wg mnie czasem jednak przed poważną rozmową trzeba conieco przemyśleć. Sam miałem wiele przypadków, gdy wstrzymywałem się z natychmiastową rozmową, następnie po kilku godzinach uświadamiaem sobie, że jestem totalnie przewrażliwiony... że ta rozmowa akurat w tym przypadku w ogóle nie miała sensu...
Czasem jednak, gdy nie udawało się powstrzymać natychmiastowej "szczerej" rozmowy ... wóczas zdawałem sobie sprawę z mojego przewrażliwienia dopiero po długiej i męczącej kłótni...

Wniosek: Teraz już każdą "uwagę", każde zwrócenie jej na coś uwagi poprzedzone jest krótką refleksją ;PP
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 09 sty 2007, 19:12

Iglooo pisze:po kilku godzinach uświadamiaem sobie, że jestem totalnie przewrażliwiony... że ta rozmowa akurat w tym przypadku w ogóle nie miała sensu..

ja bym chciała wiedziec na co mój partner jest przewrazliwiony, pomogła bym mu z tym
Iglooo pisze:dopiero po długiej i męczącej kłótni...

tylko jak juz pisałam rozmawiac trzeba umiec. Taka rozmowa ma odsrzucac złosliwosci, to ma wyjaśniac, a ie byc kłótnia w której staracie sie bronic i oddawac sobie
Iglooo pisze:Teraz już każdą "uwagę", każde zwrócenie jej na coś uwagi poprzedzone jest krótką refleksją ;PP

tak jest: nie umiecie rozmawiac jak cywilizowani ludzie :]
Awatar użytkownika
Iglooo
Bywalec
Bywalec
Postautor: Iglooo » 10 sty 2007, 12:47

tylko jak juz pisałam rozmawiac trzeba umiec. Taka rozmowa ma odsrzucac złosliwosci, to ma wyjaśniac, a ie byc kłótnia w której staracie sie bronic i oddawac sobie

Tak, to prawda. Tylko, że do takich rozmów trzeba być niesłychanie cierpliwym i opanowanym. Trzeba potrafić w jednej chwili się uspokoić i zacząć logiczne, spokojne myślenie.. Ja tak nie umiem...
Może zacznę ćwiczyć jogę, albo jakieś medytacje praktykować, żeby się uspokoić , hehe <jestdobrze>
tak jest: nie umiecie rozmawiac jak cywilizowani ludzie :]

Do cywilizowanego czowieka to mi jeszcze daleko :P

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”