byc albo nie byc ???

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 20 sie 2004, 01:38

witam

hehe prosze nie mow do mnie klaudio bo mam wrazenie ze piszesz nie domie :D:P
>>>>>
I JESZCZE coż z tego iz znajdziesz partnerke co Ci bedzie odpowiadać , po dzieciach jak sie to tak mówi i tak sie wszystko zmieni ! i co wtedy ??? zostawisz ją ??? albo bedziesz łaził z taka miną jak ja na tym zdjęciu ??? bez przesady nie wiecie o czym mówicie !
<<<<<<<

no wlasnie i chodzi o to zeby zmienilo sie na lepsze a nie na gorsze

i w tym twki caly bol ze mamy partnerow ktorzy nam odpaowiadaja w jakims tam stopni ale blokuja w nas chec zabawy i czegos czego oni nie rozumieja czyli spontanicznosci

pozdrawima
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 20 sie 2004, 01:39

Czy otwarcie mówicie coo jest dla Was ważne, JAK BARDZO ważne i DLACZEGO ważne ?

Jesli to jest przedstawione w postaci "wymowki" to albo nie dotrze, albo zamieni w żart. W przypadku "kulminacji" (kiedy wyszłam w środku wesela, bo raz zatanczylam ze swoim chlopakiem, a bylo po 12-stej i on gdzies znikl) - wowczas powie, ze sie zmieni itd. ale pewnych odruchow nie wyuczysz!
po dzieciach jak sie to tak mówi i tak sie wszystko zmieni ! i co wtedy ??? zostawisz ją ???

zmienią się nasze potrzeby odrobinę, ale nie charakter! moj ojciec ma ponad 60 lat i nadal ma szalone pomysly! pewne rzeczy są trwałe, zakodowane gdzies. I jak Lorenzen gdzies powiedzial, iz mial nadzieje, ze nawzajem sie ze swoja kobietą zmienią i nic z tego nie wyszło.
greg
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: greg » 20 sie 2004, 01:39

co z tego ze ty powiesz tej drugiej osobie ze tobie sie nie podoba
nie ktorych rzeczy nie da sie wyuczyc tego nawet w jakims malym kawaleczku
dlatego ze ona nie czuje tej radsci z tej spontanicznosci dzialania
tylko poddenerwowanie ze trzeba sie spieszyc i ze mozna cos zapomniesc etc

Klaudiusz, masz rację. Spontaniczność jest coś warta, jeśli jest szczera. Zgadzam się, tylko wtedy to naprawdę doceniasz.
Jest jednak coś jeszcze. Pomiędzy mną i moją żoną nie było takich różnic jak między Wami, fakt (oboje jesteśmy "walnięci" w pozytywny sposób, czyli pełen sponton), ale ja również źle się czułem z niektórymi jej potrzebami, bo ich nie akceptowałem, a nie akceptowałem bo nie rozumiałem skąd się biorą i jak są dla niej ważne.
Banalne rzeczy: typu proszę połóż się ze mną spać, kiedy mi się nie chciało, zresztą zawsze byłem nocnym markiem. Ale potrafiła mi wyłożyc, dlaczego tego potrzebuje. Gdy zrozumiałem, nie miałem problemu tak zrobić, co więcej, sprawiało mi to przyjemność. To pierdoła, wiem, ale życie składa się właśnie z pierdół. Nie mówie, ze to zadziała przy Waszych kłopotach, tylko pytam czy próbowałeś pz nią orozmawiać, ale tak do bólu szczerze
greg
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: greg » 20 sie 2004, 01:45

Jesli to jest przedstawione w postaci "wymowki" to albo nie dotrze, albo zamieni w żart.

No jasne, ze nie. U mnie też by nie zadziało, bo jestem zadra. Nie znoszę wymówek. Ale szczera rozmowa o potrzebach ma szansę pt. taka jestem, nie potrafię być inna, tego potrzebuję, inaczej jestem nieszczęśliwa, ma szansę. Powtarzam, ma tylko szansę, może małą, ale ma, że jemu coś się w trybach przestawi.
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 20 sie 2004, 01:53

Ale szczera rozmowa o potrzebach ma szansę pt. taka jestem, nie potrafię być inna, tego potrzebuję, inaczej jestem nieszczęśliwa, ma szansę.

Jak pisałam była taka rozmowa, były łzy, ale nie histeryczne, raczej łzy bezsiności. Bo to się nawarstwiało z tysięcy sytuacji. I jeszcze mi tego nie zdążył udowodnic, że się coś zmieni, ale między wierszami widzę, że nie. I nawet jesli będzie robił to czego zapragnę, nigdy sam nie wpadnie na drobny, ale regenerujący pomysł <- bo po co jechac nad morze? żeby sie tylko wykąpać? Wszystko musi być poukładane i konstruktywne. Nie ma mowy o zrobieniu czegoś - dla przyjemności robienia.

Próbowałm tez innej metody - na zaskoczenie:). Czyli ja cos inicjowałam i przynosiłam radosną nowinę, ale reakcja zwykle jest jednoznaczna: "Misiu - nie teraz".
klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 20 sie 2004, 01:57

witam

podam przyklad

np siedziemy rano przy sniadaniu i wpadam na pomysl zeby pojechac na splyw kajokowy (przyklad dzisiejszy)
nie bo mam egzamin i musze sie uczyc . dlaczego mi nie powiedziales wczesniej bym sie przygotowala

etc takich rzeczy chyba sie nie da wyuczyc
chyba ze ktos wyuczyl to prosze o przepis

pozdrawiam
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 20 sie 2004, 02:00

np siedziemy rano przy sniadaniu i wpadam na pomysl zeby pojechac na splyw kajokowy (przyklad dzisiejszy)
nie bo mam egzamin i musze sie uczyc . dlaczego mi nie powiedziales wczesniej bym sie przygotowala

heh przykład taki sobie, bo to faktycznie powod, aby nie jechac. Ale wiem jak to jest - zawsze jest usprawiedliwienie - jak nie urok, to sraczka. Czasem nawet z kinem jest problem, bo seans o 22 to za pozno:P Choc sam czasem lubi wystawy, teatr, dobry musical, jednak wszytko to musi byc zaplanowane z kilkutygodniowym wyprzedzeniem!
klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 20 sie 2004, 02:05

witam

a jaki macie stosunek do horoskopow partnerskich
ja np widze bardzo wiele prawdy w tym co pisze w horoskopie http://rozrywka.onet.pl/horoskopy/11,lista.html

i widze np jak to nie ktore znaki po prostu do siebie nie pasuja i tyle
moze nie wszystko jest prawda
http://rozrywka.onet.pl/horoskopy/16,lista.html

tak jak gracja pisze ta druga osoba nie widzi potrzeby robienia czegos
po prostu dla robienia
ja sie nudze ze swoja partnerka
teraz zaczynam to dostrzegac patrzac do tylu

pozdro
klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 20 sie 2004, 02:09

witam

dla mnie to zadne usprawiedliwienie egazmin 18 wrzesnia a wycieczeka na spylw to jeden dzien
a zreszta i tak pozniej roblia nic pouczyla sie 2 godziny i koniec

pozdrawiam
greg
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: greg » 20 sie 2004, 02:14

ja sie nudze ze swoja partnerka

Klaudiusz, wytoczyłeś najcięższe działa. To zdanie zamyka temat. Nie ma nic gorszego niż nuda w związku. Teraz musisz już sam podjąć życiowe decyzje, które niestety sprowadzają się do wyboru mniejszego nieszczęscia.
Kurczę sorry, chciałem jak zwykle szukać pozytywnego wyjścia z sytuacji, ale nie znalazłem
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 20 sie 2004, 02:21

a jaki macie stosunek do horoskopow partnerskich

ja się średnio identyfikuję, ale moj wlasny sekshoroskop trafny :)
Szczegolnie zdanie jak ulał do tego topicu:

Waga jako wytrawny strateg nigdy do końca nie zajmie jednoznacznego stanowiska w miłości. Nawet po długim czasie będzie rozważać wszystkie za i przeciw.
:551:

ps jeszcze cos z horoskopu ;)
Partnerami najodpowiedniejszymi dla Wag są Bliźnięta i Wodniki. Znajdą z nimi wspólny język i będą mogły żyć na zasadach partnerstwa i wolności. Tylko z Wodnikami natomiast zrozumieją się Wagi bez słów.

to juz wiem dlaczego mamy ten sam problem ;)
Ostatnio zmieniony 20 sie 2004, 02:41 przez gracja, łącznie zmieniany 1 raz.
klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 20 sie 2004, 02:24

wiesz nie raz i tak bywa
ale wlasnie teraz ujzawlem ile mnie ominelo i ile poswiecilem dla tej drugiej osoby

jeszcze musze sie zastanowic czy to co stracilem jest warte zburzania tego co razem zbudowalismy

sporobje jeszcze kilka metod w tym metody inwazyjnej czyli na hama :P

ale watpie pewnie skutkiem tego bedzie : Jedz sobie sam :P

pozdrawiam
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 20 sie 2004, 02:32

ale wlasnie teraz ujzawlem ile mnie ominelo i ile poswiecilem dla tej drugiej osoby

Wiesz, ja nie mam ograniczen z jego strony, ze nie moge się wyszumieć. O tyle dobrze, iż mam możliwości imprez. Ale w pewnym momencie, w srodku wspaniałej zabawy, gdzie ludzi tłum, w uszach szum, myslisz sobie: dlaczego tu jestem sam/a?
I wszytkie tego typu przyjemności muszę organizowac POZA związkiem, nie dzieląc się radością z partnerem. Przykro mi czasem i tyle. :549:
Ostatnio zmieniony 20 sie 2004, 02:41 przez gracja, łącznie zmieniany 1 raz.
klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 20 sie 2004, 02:39

no a ja smigam na imprezki za jej plecami bo inaczej nie da rady bo bedzie wiecej planow niz to warte zreszta pewnie znasz to ze swojego zycia

zycze powodzenia wszystkim ( ide spac :P )

pozdrawiam
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 20 sie 2004, 10:15

kladiusz przeczytaj to wszystko co napisales nam, a sam znajdziesz odpowiedz. Tak naprawde Ty juz podjales decyzje tyylko boisz sie zrobic ten krok ktory niestety zmieni duzo ale za jakis czas znowu bedziesz z kims, z kimś kto Cie nie bedzie nudzil.
Badz mezczyzna i zakoncz to... masz jeszcze duzo czasu zeby znalesc troche odpowiedniejsza partnerke- nie pisze idealnej bo takiej nie ma. ALE pamietaj nie marudz i nie badz wybredny bo jak pisal krzys zostaniesz sam
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 20 sie 2004, 10:25

Albo znajdzie dziewczynę która go tak omota i zauroczy iż strzała amora trafiony bedzie chodził jak pobity pies ! tylke tylko iż on dla niej bedzie za mało rozrywkowy , lubo za mało coś tak itd. itd. i to ona go zostawi !! :567: :566: :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 20 sie 2004, 10:49

jak bym widziała w niektórych momentach siebie i meża, tylko że ja to ta 'szajbnieta wariatka' :D
nam nie udał sie taki układ, młody jesteś i będziesz miał jeszcze inne kobiety ale ta nie jest dla Ciebie.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 28 sie 2004, 02:40

Wg mnie to jeszcze nie jestes gotowy na taki powazny zwiazek, i to bez wzgledu z jaka dziewczyna. No chyba ze z taka o ona tez podejdzie do wszystkiego na luzie itd. Aha, jak facet widzi w swojej dziewczynie matke to bardzo zle - bo matka zazwyczaj faceta nie pociaga, wiec nie dziwota, ze szukasz u innej ;)
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 28 sie 2004, 11:44

Nie zgodz sie z Tobą Mav. Włąsnie tak jest ze podswiadomie wypatrujemy cech u kobiety które sa u nas w domu, i nie mowie o kompleksie edypa. Tak samo dziewczeta szukają w swoich mezczyznach cech braci i ojca tak samo i my robimy to z naszymi kobietami. :564:
klaudiusz
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: klaudiusz » 03 wrz 2004, 22:38

witam

Maverick
no chyba nie jestem gotowy na taki zwiazek :P hehe czas sie wyszalec

wlasnie nastapila ta chwilaprobowalem jeszcze cos zrobic zeby bylo dobrze

ale dzis juz nie wytrzymalem :P

ona teraz placze szkoda mi jej i to bardzo bo jeszcze ja kocham
ona biedulka siedzi w domu i sie martwi
a ja w sumie odczuwam to jakos dziwnie tak ani zle ani dobrze

wiem ze byla wspaniala kobieta i jest i na pewno chcialbym ja miec w 80% ale te 20% mnie zawsze doprowadzlo do szalenstwa

zawsze po jej stronie musialem byc
zawsze ulozony ksiaze z bajki
zawsze w wyprasowanej koszuli w czystym samochodzie
nigdy na imprezach zadnych dragow

bleeeeeeeeeee koniec z tym w sumie chyba sie ciesze chociaz nie ma z czego
hehe ciekawe co napisze za kilka dni :P

a tym czasem czas na jakies wieczorne emocje moze jakis amorek mnie ustrzeli :P:P :D
albo moze policja z radarem :P

pozdrawiam
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 06 wrz 2004, 09:03

widze klaudiusz, że tryskasz swietnym humorem. w sumie dobrze, tylko tej dziewczyny troche szkoda, ale zycie to nie je bajka. ;)
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Adam

Postautor: Adam » 07 wrz 2004, 16:41

Zazwyczaj jest tak, że facet "mocno stąpa po ziemi", natomiast kobieta "buja w obłokach". Według mnie takie rozbieżności są znacznie lepsze niż dwoje racjonalistów czy też dwoje marzycieli. Mężczyzna powinien pilnować kobiete, żeby nie poleciała za wysoko, natomiast kobieta mężczyzne żeby ten nie przyrósł do ziemi.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 wrz 2004, 17:07

Mężczyzna powinien pilnować kobiete, żeby nie poleciała za wysoko, natomiast kobieta mężczyzne żeby ten nie przyrósł do ziemi.
Niezle to ujales :)
sallvadore
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: sallvadore » 07 wrz 2004, 18:56

Maverick pisze:
Mężczyzna powinien pilnować kobiete, żeby nie poleciała za wysoko, natomiast kobieta mężczyzne żeby ten nie przyrósł do ziemi.
Niezle to ujales :)

dobrze powiedziane ale w praktyce wyglada to zupelnie inaczej.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”