Bliska mi osoba

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

KontoUsuniete

Bliska mi osoba

Postautor: KontoUsuniete » 23 cze 2006, 10:04

Witam,
Dawno nie zagladalem na to forum, ale mam problem i chcialbym zaciagnac rady od was..

Otoz jest pewna dziwczyna na ktorej mi Bardzo zalezy, dogadujemy sie swietnie, praktycznie jak jest mozliwosc to sie widzimy. Z tym ze pracuje w innym miescie. Powiedziala mi ostatnio ze znalazla sobie chlopaka tam,ale bardzo krotko go zna, i nie wie co ma teraz zrobic..bardzo bym chcial zeby nie jechala tam bo dostane straszny CIOS:(...dzis sie bede z nia widzial i pewnie jutro..jak jej powiedziec ze nie chce zeby wyjechala?..Czuje ze jest ona dla mnie wszystkim..Zalezy mi na niej strasznie...po prostu chce z nia byc...Ona widzi ze ja czuje cos do niej i ciezko jej bylo powiedziec to ze ma kogos..bo wiedziala ze zle sie poczuje i tak faktycznie bylo...prosze pomozcie? co mam jej powiedziec? jak ja przekonac ze tak Bardzo bardzo jej potrzebuje:(:(
Mamy po 20 lat i znamy sie troche dlugo...

Ciezko mi jest z tymi myslami:(

bardzo przepraszam za błedy....POZDRAWIAM
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 23 cze 2006, 10:07

Przepraszam ale sytuacja jak z marnego romansu <belt>

Podoba Ci się? Powiedz jej to, jak ona powie że nic z tego to nie próbuj na siłę zmieniać jej zdania bo tylko na tym stracisz. Jak ma pracę, w dodatku dobrą, to chcesz swoim egoizmem potencjalnie niszczyć jej przyszłość? Skoro tak Ci na niej zależy to może spróbuj też tam poszukać pracy, zmień siebie dla niej a nie ją dla siebie. To Tobie na niej zależy, ona ma faceta :]
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 23 cze 2006, 10:07

Moze powiedz jej to co tutaj napisałeś :>
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 23 cze 2006, 10:15

jagunia pisze:Moze powiedz jej to co tutaj napisałeś :>

Dokładnie, może ona chce to usłyszeć, ale dowiesz się dopiero jak z nią o tym porozmawiasz. Raz kozie śmierć, nie mozna się wiecznie czaić, za to działać działać. Najgorsze jest czekanie i patrzenie na to, co się wydarzy. Twoje zycie, bierz je w łapy. Powiedz to wszystko co napisałeś.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
KontoUsuniete

Postautor: KontoUsuniete » 23 cze 2006, 10:16

Gorgon, Nie juz nie pracuje, tylko uczy sie tam...Myslalem o tym zeby tam wyjechac, tylko narazie nie jest to mozliwe dopiero we wrzesniu.

Ona w Poniedzialek wyjezdza...ale mysli czy nie zostac tutaj i nie znalezc pracy...

Powiem tyle ze jak by mnie miala gdzies to pewnie by nie zadzwonila zeby sie spotkac i porozmawiac...wiec chyba nie mam złego obrazu w jej oczach...

[ Dodano: 2006-06-23, 10:18 ]
jagunia, natasza, jestescie kobietami i wnoskuje ze wiecie co chcecie uslyszec od faceta...musze dac rade i powiem to jej !
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 23 cze 2006, 10:19

Tak, jesteś pewnie jej dobrym przyjacielem dlatego chce się spotkać zanim wyjedzie :]

Według mnie za dużo myślisz co ona może do Ciebie czuć i czy może Cię kocha i chce zostać z Tobą, gdy naprawdę to tylko przyjaźń i ona ją tak okazuje :]
<zakochany>
Obrazek
KontoUsuniete

Postautor: KontoUsuniete » 23 cze 2006, 10:24

Gorgon, ....przyjaznimy sie ok 7 lat...a to normalne ze przyjazn moze zamienic sie w cos wiecej, znam takie przypadki, mysle ze u mnie tez to jest mozliwe..

Ja juz nie wiem nic! Jestem troche zdołowany
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 23 cze 2006, 10:25

Grabie, ja Ci nie życzę źle, naprawdę <browar>

Idź i powiedz jej to co nam tutaj, powiedz co czujesz. Ale przemyśl to wcześniej, żeby ewentualne zderzenie z rzeczywistością nie było zbyt twarde.

Póki co więcej starań a mniej gadania, do roboty a my trzymamy kciuki <diabel>
<zakochany>
Obrazek
KontoUsuniete

Postautor: KontoUsuniete » 23 cze 2006, 10:29

Gorgon, kurcze dzieki:) <browar> Postaram sie jak tylko moge.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 23 cze 2006, 13:28

Najlepiej bedzie jak powiesz jej wlasnie to co napisalesc :). Jeli mowisz, ze trudno jej bylo powiedziec Ci ze znalazla sobie chlopaka tam, moze tez cos do Ciebie czuje, ale czekala wlasnie na Twoj ruch? Z ta przyjaznia damsko-meska to nigdy nic nie wiadomo... Koniecznie napisz jak zareagowala :)
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 23 cze 2006, 15:18

grab - to co napisałeś na forum powiedz Jej w prost! szczerosć to podstawa w końcu a te sowa są ważne dla kobiety wyznanie faceta jest czymś bezcennym! a na końcu dodaj ze decyzja należy do Niej i jakkolwiek postąpi zaakceptujesz to mimo wszystko...nie nazucaj się, nie zmuszaj Jej do podjecia szybkiej decyzji, daj czas...może akurat zmądrzeje i wybierze tak zakochanego w Niej faceta ;) powodzonka :*
OnlyJusti
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 23 cze 2006, 18:17

chlopie masz 20 lat i tak latwa rzecz tak ciezko ci powiedziec? :) w garsc sie wez..uczucie to nie wstyd... mysle ze gdybys wszystko jasno i ladnie powiedzial to raczej bys wyszedl na plus <browar> .. przeciez ona go nie zna.
z drugiej strony skoro go nie zna to moze miec chec poznac kogos nowego...ale opisales wasza przyjazn w ten sposob ze jestem przekonany ze lepiej ty na tym wyjdziesz niz ten gosc.
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
radzio000
Początkujący
Początkujący
Postautor: radzio000 » 23 cze 2006, 19:28

o matko czlowieku jak ciezko ci powiedziec to jej napisz...ogarnij sie masz 20 lat (tak jak ja!) i masz takie problemy mow prostu z mostu o co ci chodzi i tyle!!
aaha jeszcze cos.. mozliwe sa jeszcze dwie opcje
mowisz ze ona wie ze sie w niej zakochales czy cos takiego, mogla ci powiedziec o tym chlopaku zeby zmusic cie do dzialania bo juz nie moze patrzec na twoja bezradnosc albo chce zebys sobie odpuscil i dal jej spokoj....wybor nalezy do ciebie!!! ale ja wybralbym ta pierwsza opcje bo sprobowac nic nie kosztuje!
Darz Bór!! ;)
KontoUsuniete

Postautor: KontoUsuniete » 26 cze 2006, 10:29

Czesc...to znowu ja..dzis wyjezdza do Poznania..
Przegadlem z nia troche czasu..mysle ze dziewczyna musi to przemyslec wszystko..
ma metlik w glowie widze to...
Pozostaje mi tylko kontakt tel...i czekac az przyjedzie...tylko ze ja juz tesknie jak cholera

Musze ja odwiedzic tam...moze to tez bedzie lepiej swiadczyc ze naprawde mi zalezy...

Pozdr,
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 26 cze 2006, 10:42

grab - na pewno dobrze zrobisz odwiedzajac ją, oboje ulżycie tęsknocie i rzeczywiscie bedzie bardziej pewna Twoich uczuć. Reszta należy do niej, w końcu musi po swojemu ułożyć sobie życie by być szczęśliwa tam gdzie chce i z kim chce. 3mja się!!:*
OnlyJusti
matys20
Bywalec
Bywalec
Postautor: matys20 » 26 cze 2006, 11:02

bedzie dobrze:)
KontoUsuniete

Postautor: KontoUsuniete » 26 cze 2006, 11:10

onlyjusti, kurcze dzieki ci za słowa otuchy..buziak :)
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 26 cze 2006, 18:35

grab - nie ma za co, jesli tylko Moja opinia całkowicie szczera pomogła tym bardziej sie cieszę ;) :*
OnlyJusti

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”