Wydaje mi sie ze sam sobie wyczerpujaco odpowiedziales na postawione przez siebie pytanie.mariusz pisze:Jaka jest wasza definicja nieśmiałości??? Kto jest nieśmiały, a kto nie? Czy waszym zdaniem da się to pokonac i jak??
tutaj daje definicję wg. Słownika języka polskiego:
Nieśmiałość: brak śmiałości, pewności siebie; wstydliwość zażenowanie: wrodzona, chorobliwa.
Nieśmiałość
Moderator: modTeam
Re: Nieśmiałość
mariusz wg MNie niesmiałość to brak pewnosci siebie.
Mozna z tym walczyć - UWIERZYC W SIEBIE - na to potrzeba czasu i umiejetności uczenia sie pozytywnego nastawienia do samego siebie. Z czasem jednak przy odrobinie zdyscyplinowania w kształtowaniu siebie jest to mozliwe
Jak dla Mnie nie jest to zaleta, ale wada też nie. To po prostu cecha, która czasami przeszkadza w kontaktach z innymi, choć wcale nie musi, jesli dany osobnik ją kontroluje.
Mozna z tym walczyć - UWIERZYC W SIEBIE - na to potrzeba czasu i umiejetności uczenia sie pozytywnego nastawienia do samego siebie. Z czasem jednak przy odrobinie zdyscyplinowania w kształtowaniu siebie jest to mozliwe
Jak dla Mnie nie jest to zaleta, ale wada też nie. To po prostu cecha, która czasami przeszkadza w kontaktach z innymi, choć wcale nie musi, jesli dany osobnik ją kontroluje.
OnlyJusti
Jak dla Mnie nie jest to zaleta, ale wada też nie. To po prostu cecha
Dobrze powiedziane...ludzie mysla ze juz sa jacy inni.Tak sie po prostu ma i juz...i albo sie to z wiekiem zmieni albo nie.Charakter sie chyba co jakies 7 lat zmienia takze niech sobie chlopak wyliczy dobrze i zmieni sobie na odwazniejszy.
Nie mowci mu ze trzeba sie przelamac bo widzialem jzu niesmialych o sie przelamywali starajac sie powiedziec cos na sile i wychodzilo to do dupy takze na sile lepiej nic nie robic bo wyjdzie sztucznie

Kolec znowu jak sie nie bedziesz nikim przejmował to nie potrzebujesz akcptacji. Albo po prostu nie jest to dla ciebie wartosc priorytetowa. A osoba niesmiała, jest z regóły samotna. I po to chce znaleźć znajomych by nie być samym. Więc trudno mieć ludzi w powarzaniu, gdy się chce ich sobie zaskarbić.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Kolec22 pisze:Jesli myslisz ze akceptacja moze przyjsc tylko z zewnatrz, to .. knhm nie zazdroszcze takiej okropnej zaleznosci od otoczenia!
Zewnątrz czyli??
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”