Wasze kompleksy

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 23 lip 2004, 00:39

ja uważam, że jestem za wysoka

a ja przez długi czas narzekałam ze jestem za niska (165cm) ale potem jak sie rozegrałam w siatkówce i sie okazało ze nie idzie mi najgorzej to przestalam sie przejmowac wzrostem :)
a moja babcia zawsze mi powtarza"małych Pan Bóg stworzył a duze osły same wyrosły" ;) co oczywiscie nie tyczy sie wszystkich ;) moja babcia mówiła to o moim nauczycielu od angielskiego który miał 207cm i nie lubiłam go :)
SueEllen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: SueEllen » 23 lip 2004, 00:59

Moje kompleksy... o rany!

Bardzo nie lubię być przyłapana na niewiedzy, ale chyba najgorszą rzecza dla mnie jest to, ze wiecznie się kompromituję chlapiąc jakieś głupstwo w nieodpowiednim miejscu, w nieodpowiednim czasie, do nieodpowiedniej osoby. Potem się z tego śmieję, ale w momencie bezpośrednio po palnięciu głupoty nie jest mi wcale do śmiechu. No cóz, przypałowa jestem strasznie.

Co do stroju. Zawsze zazdrościłam dziewczynom wysokich obcasów. Sama nie chdzę bo... za dużo chodzę ;) , są niewygodne, nie umiem i nie mam cierpliwości się nauczyć. Na obcasach powinno się chodzić elegancko, z gracją, a ja się wszędzie zawsze śpieszę (swoją drogą, niektóre panny wygladają komicznie i raczej żałośnie w szpileczkach).

Zawsze się przejmowalam swoimi szramami, które nabyłam podczas różnorakich akrobatycznych wyczynów. Moje Kochanie uważa jednak, że są bardzo seksowne i... przestałam się przejmować :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 23 lip 2004, 08:30

selene pisze:a ja uważam, że jestem za wysoka :547:

:D :D :D "MAŁYCH LUDZI PAN BÓG STWORZYŁ , A TE WIELKIE OSŁY ..... SAME POROSŁY !!" ;) ;) ;) ;) ;) ;)

:D :D :D "MAŁE DO PIESZCZOTY ......WIELKIE .....DO ROBOTY !" ;) ;) ;) ;)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 23 lip 2004, 08:47

i też nigdy nie wierzę że piękna, tylko ze tak mowi zeby mi było miło

No, przestań. Dla niego jesteś najpiękniejsza inaczej by go przy Tobie nie było.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 23 lip 2004, 10:38

Krzysiu...a myślałam ze mnie lubisz :( ;)
kochałam kiedys faceta który miał 175 a ja mam 176...i on miał na tym punkcie taaaaaaaaaki kompleks ;)
A w butach na obcasie nie umiem chodzić i nie chodzę bo po co:) Tak jak pisała Sue trzeba chodzić z gracją a ja jak sie uczyłam na półmetek chodzić to się poł godziny ze mnie moj kochany smiał :) Ale potem juz było podobno lepiej ;)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 23 lip 2004, 10:42

kochałam kiedys faceta który miał 175 a ja mam 176...

To jeszcze nic :)
Ja mam 170 a byłem z dziewczyną Twojego wzrostu. Ale jakoś kompleksów przy tym nie miałem.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 23 lip 2004, 10:45

dla mnie meżczyzna musi byc wyższy ode mnie i postawniejszy, nie przekonują mnie chuchra :D
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 23 lip 2004, 10:48

No, tak się przyjeło i faktycznie bardziej "estetycznie" to wygląda :)
Awatar użytkownika
Mr freeze
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Mr freeze » 23 lip 2004, 11:21

Wysycy mają łatwiej. Podobno stwarzają bardziej pozytywne wrażenie.
Zgadzam się z tym ale w przypadku mężczyzn, ale nie kobiet.
selene
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: selene » 23 lip 2004, 11:53

z tymi osłami, to się uśmiałam :547:
A co do manii wielkości :547: :547: :547: to tylko na tym korzystam.
Tam, gdzie niżsi nic nie widzą [np na koncertach, imprezach masowych] wzrost się przydaje :D

Poza tym wysoka dziwczyna fajnie wygląda w krótkich spodenkach :547: :P
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 23 lip 2004, 12:31

No ja mam jeden, ale taki wielowymiarowy i poważnych rozmiarów - na dodatek działa trochę jak samonapędzająca się maszyna - czyli nieumiejętność podołania pokładanym we mnie nadziejom i oczekiwaniom.
Presja narasta - dół się pogłębia, a człowiek się szamocze, od czasu do czasu mając tylko chwile wytchnienia.
Szczerze mówiąc nie wiem czy to kompleks, czy po prostu istota życia.
;)...
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 23 lip 2004, 13:41

Na obcasach powinno się chodzić elegancko, z gracją

Droga Sue! :)

Jak chcesz, mogę z Tobą pochodzić :D

Gracja :)
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 23 lip 2004, 20:40

Także nie chodze na obcasach zbyt często. Głównie dlatego, że musiałabym się nauczyć w nich chodzić a jak narazie nie mam po co. Chociaż niektórym kobietą współczuje jak muszą w nich chodzić prawie codziennie.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Mr freeze
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Mr freeze » 23 lip 2004, 22:05

Czarno - Czarni:
...A ty pokaż swoje noogi, nogi nogi;P
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lip 2004, 00:28

Eeee... tam.
Ostatnio nie wydepilowałem ;)
KOCHAJ...i rób co chcesz!
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 24 lip 2004, 00:29

dla mnie meżczyzna musi byc wyższy ode mnie

dla mnie równiez :)
nie przekonują mnie chuchra
a ja mam takie chucherko i nie zmieniłabym go za zadne skarby ;)
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lip 2004, 00:38

agata pisze:
dla mnie meżczyzna musi byc wyższy ode mnie

dla mnie równiez :)

Dziwne... a co tu ma wzrost?
Tak się składa, że moja partnerka jest trochę wyższa ode mnie (choć najmniejszy nie jestem). Ale bardzo lubię gdy ubiera szpilki. Wtedy dopiero jest długa :D
To mi imponuje. I niech kazdy to widzi, że w naszym związku nie chodziło o stereotyp tylko chyba o miłość.
:P
Awatar użytkownika
Duszek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Duszek » 24 lip 2004, 01:09

caly czas mam wrazenie, ze tyje, ze waze za duzo ale teraz dopiero zaczelam wazyc normalnie.. oby waga nie rosla dalej :-) Mialabym kilka uwag do swojej figury i do zebow... UGH-jakies przebarwienia i kolor be-zowy :-D ale na szczescie sa w miare rowne i zdrowe :-)
Z charakteru to zbyt mala stanowczosc, czasem zbytnia impulsywnosc-niestety nie do tych ludzi co potrzeba :-)
Ze slownictwem i jezykiem tez mam problem - wydaje mi sie, ze mowie bardzo prosto i ze moj slownij jest ubogi - a tu przeciez rosnie pani od polskiego.. HMM.. :-/

co do szpilek to sie nie musialm uczyc - po prostu wlozylam i wyszlam, na codzien jednak ich nie nosze bo nie naleza do najwygodnieszych, najlepsze sa "cichobiegi"
natomiast jesli chodzi o wzrost to kiedys chcialam byc wyzsza - mam 157(?) ale teraz jest to dla mnie normalne.. moge miec wysokiego i niskiego faceta.. i moge kupowac ubrania w sklepach dla dzieci (moj nabytek to bluzeczka XXXL - rekaw 3/4 :-D ale fajna :-) )
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 24 lip 2004, 10:02

Dziwne... a co tu ma wzrost?

hehe bo w moim wypadku jezeli miałabym nizszego faceta to on by był serio niski ;)
niech kazdy to widzi, że w naszym związku nie chodziło o stereotyp tylko chyba o miłość

no jasne!!! tez tak mysle i dlatego mój misiek jest chucherko a ja nadrabiam za nas oboje ;)
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 24 lip 2004, 10:06

chcialam byc wyzsza - mam 157

ja mam z 1 cm wiecej/ 40 kg wagi (sic!) - wbrew pozorom to wcale nie jest tak malo :), za to kazdy mnie nosi na rekach.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 24 lip 2004, 10:12

gracja pisze:
chcialam byc wyzsza - mam 157

ja mam z 1 cm wiecej/ 40 kg wagi (sic!) - wbrew pozorom to wcale nie jest tak malo :), za to kazdy mnie nosi na rekach.

O w morde :547: to masz tyle samo co ma zona , tyle tylko, iz wazych o całe 12 kilo mniej , musisz byc " porcją rosołową" ! :D :D :D :D
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 24 lip 2004, 15:14

A ja mam 167 cm wzrostu i zawsze chciałam być niższa. Choć już mi to przeszło. A jak widać ciężko jest człowiekowi dogodzić :].
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,

Awatar użytkownika
Mr freeze
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Mr freeze » 24 lip 2004, 19:25

Według mnie 167cm to idealny wzrost dla kobiety:)
Ale tylko wtedy gdy chłopak jest wyższy...
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 24 lip 2004, 22:18

gracja pisze:ja mam z 1 cm wiecej/ 40 kg wagi (sic!) - wbrew pozorom to wcale nie jest tak malo :), za to kazdy mnie nosi na rekach.

40 kg!
Chyba nie rzucasz cienia ;) ;)
agata pisze:hehe bo w moim wypadku jezeli miałabym nizszego faceta to on by był serio niski ;)

No faktycznie :564:, ale i tak dałoby się żyć ;)
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 25 lip 2004, 11:17

A wiecie wolałabym żeby mój ukochany był niższy, on ma 187 cm, więc jest wyższy o 20cm. Dla mnie fajnie byłoby gdyby facet był wyższy ode mnie ale tak o 5- 8 cm. Tak żebym jak była w butach na obcasach mielibyśmy ten sam wzrost.

Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 25 lip 2004, 11:41

no a ja bym chciała czasem zeby był wyzszy o 20 cm...mogłabym tak wysoko mu ręce na szyi zaplatać, pary tak ładnie wygladają :) Każda sytuacja ma swoje plusy... :D
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 25 lip 2004, 15:12

Najciekawsze jest to, że zawsze dostrzega się plusy w sytuacjach innych niż nasze :).

Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 25 lip 2004, 15:21

a mi zawsze powtarzano ze jestem za niska ....i ze musze cos z tym zrobic. ale nic jestem jaka jestem i tego nie zmienie..."male tez piekne":)

tylko tych kg za duzo , oj wiele za duzo!!!!! buuu jak sobie tylko o tym pomysle to zaczynam sie trzasc...
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 25 lip 2004, 17:27

a mi zawsze powtarzano ze jestem za niska
Mnie sie taka podobasz. Podobasz mi sie "nie za niska". Bo dla mnie za niska nie jestes :)
tylko tych kg za duzo , oj wiele za duzo!!!!! buuu jak sobie tylko o tym pomysle to zaczynam sie trzasc...

Wszystko jest do zrobienia :) Pod warunkiem, ze robi sie to z glowa. A poza tym i tak mi sie podobasz, wiec tym sie nie przejmuj :) Ale komu ja to mowie, przeciez dziewczyny sa na tym punkcie przewrazliwione :)
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 25 lip 2004, 19:30

Maverick pisze: Ale komu ja to mowie, przeciez dziewczyny sa na tym punkcie przewrazliwione :)

a najzabawniejsze jest to ze nam sie cos naprawde podoba i im to mowimy to mowia "nie zartuj sobie" :550:

bywa i tak :D

Ja Ne,

Gorgon

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”