Randki internetowe co o nich sądzicie?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
UCash
Początkujący
Początkujący
Postautor: UCash » 05 wrz 2005, 17:13

Mysiorek pisze:
UCash pisze:nałogiem? Sposobem na „poznanie i przetestowanie”

Wszystko jest dla ludzi. Dlaczego nie?
Dla normalnego człowieka z "kręgosłupem" nie ma znaczenia czy znajomość nawiązuje przez net czy w realu.

Osobiście uważam podobnie. Wszystko jest dla ludzi i od ludzi zależy. Nie można przecież na życie patrzeć tylko w dwóch barwach - białej albo czarnej.
Ja sam poznałem dzięki internetowi i różnym jego usługą wiele wartościowych osób. Wiem też o kilku osobach, którze w ten sposób poznały swoją sympatię/przyszłą żonę :D Niestety ich znajomi podchodzą do tej formy znajomości podobnie jak niektórzy z Was, przez co tylko ich najbliższe otoczenie wie jak się poznali.

Faktycznie czasami ma się wrażenie, że Admini sprawujący pieczę nad portalami jakby nie widzieli skrajności - od razu przypomina mi się przykład mojej koleżanki która znalazła profil uczestnika pewnego realisty show kompletnie łamiącego regulamin - ale to przecież przyciąga i ma wymierne przełożenie na zyski. :\

kasiaW28 pisze:Nic na siłe 

No właśnie. Niestety problem ten nie dotyczy tylko płci brzydkiej.
Co powiecie jeśli ładna i inteligentna dziewczyna z dobrego kierunku ma na każdym z takich portali ma po 2 różne konta (wszystkie aktywne!) + kilka wizytówek w Internecie?
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać (Walt Disney)
Awatar użytkownika
niewielka
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: niewielka » 05 wrz 2005, 17:25

UCash pisze:Co powiecie jeśli ładna i inteligentna dziewczyna z dobrego kierunku ma na każdym z takich portali ma po 2 różne konta (wszystkie aktywne!) + kilka wizytówek w Interneci

jeśli to lubi to czemu nie,wszystko jest dla ludzi
jak zwykły żelek...taka pusta w środku...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 wrz 2005, 17:57

UCash pisze:Niestety ich znajomi podchodzą do tej formy znajomości podobnie jak niektórzy z Was, przez co tylko ich najbliższe otoczenie wie jak się poznali.

Temu się troszkę nie dziwię, bo znam az za dużo ludzi w moim wieku którzy nie rozróżniają Worda od Exela i dla nich poznanie drugiej połówki przez neta jest rzeczą albo żałosną [na zasadzie,że już nie było gdzie] czy też od razu nasówa sie skojarzenie,że to na jakims mętnym czacie dla erotomanów poznana osoba.
Trochę to żałose, ale naprawdę to takie reakcje wzbudza.
Awatar użytkownika
kaczka
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: kaczka » 12 wrz 2005, 20:05

Randki internetowe... Fakt to sposób jak każdy inny.
Lecz z badań wynika,że spora grupa ludzi którzy w to wchodzą ma problemy z komunikowaniem się z ludźmi.
Ja sprawdziłam kilka razy jak to jest być na rance.
Są rózni ludzie, ci z którymi utrzymuję znajomość nie maja problemów.
Co jak co ... faktycznie jest tak ,że ludzie się postarzają, odmładzają (patrz dają zdjęcie z przed kilku lat) po za tym wkładaja w głowę obraz siebie, J
ak to napisał Coeho w "Zahirze" tworzą swoja osobistą historię :)
Po weryfikacji można sie nieżle zdziwić.
Polecam lekturę artykułu Bugajskiej z czasopisma Metro :Jak szukałam męża.
Prawie jak... czerwony kapturek. Prawie robi różnicę.
Awatar użytkownika
karmen
Maniak
Maniak
Postautor: karmen » 15 wrz 2005, 11:46

dla mnei takie randki to zadna frajda... i na dłuzsza mete nie maja większych szans... chociaż moja starsza koleżanka poznała swojego faceta na czacie własnie.... od roku są małzeństwem...

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”