Czy dziewczynie wypada robić ten pierwszy krok ????
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
Moon pisze:[...]wiele dziewczyn po podejściu do niesmiałego faceta nie podejdzie do niego nigdy więcej.
A według mnie, jeśli dziewczynie podoba się chłopak to nieśmiałość wcale nie musi stanowić bariery nie do przebycia. Jeżeli natomiast kobieta jest nieśmiała, a chłopak do niej podchodzi, to ta jej nieśmiałość jest pociągająca. Przynajmniej dla mnie
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Moon pisze:Cóż niesm,iałość jest chorobą, którą należy leczyc.
<brawo1>
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
<3m_się> no cóż to jest ciężkie pytanie.. myśle że warto robic perwszy krok aby czegos nie stracić, aczkolwiek wiem jakie to trudne dla dziewczyn, bo ja sama nigdy nie zrobiłam niczego pierwsza, ale to może wynikał bardziej z dumy niz z jakiejs niemocy. Trzeba to wreszcie głośno powiedziec, kobiety maja swoja dume i wiekszość z nich nie podejmie sie żadnych działań, często przy tym tracąc... <brawo1>
AlicE! pisze:Ale ogolnie to faceci powinni:P
Powinni.. A gdzie to jest napisane?
deyla pisze:aczkolwiek wiem jakie to trudne dla dziewczyn,
Dla facetów też jest to trudne, na początku. Potem już samo idzie.
deyla pisze:Trzeba to wreszcie głośno powiedziec, kobiety maja swoja dume i wiekszość z nich nie podejmie sie żadnych działań,
Bo conajmniej jak jakaś feministyczna propaganda

mariusz pisze:AlicE! napisał/a:
Ale ogolnie to faceci powinni:P
Powinni.. A gdzie to jest napisane?
O rety...Czy ja sie urwalam z jakiejs innej eopki i teraz to dziewczyny mają podrywać?
Rety..Panowie się rozleniwili troszkę przez to całe równouprawnienie:D
mariusz pisze:deyla napisał/a:
Trzeba to wreszcie głośno powiedziec, kobiety maja swoja dume i wiekszość z nich nie podejmie sie żadnych działań,
Bo conajmniej jak jakaś feministyczna propaganda
Dla mnie to nie nie jest feministyczna propaganda:P Ja po prostu jestem strasznie nieśmiała a nie unoszę się dumą:P No ale ok, skoro ja mam z tym problem to inni tez mogą i ja się juz kłocic nie będę:P
- ksiezycowka
- Weteran
cubasa pisze:A według mnie, jeśli dziewczynie podoba się chłopak to nieśmiałość wcale nie musi stanowić bariery nie do przebycia. Jeżeli natomiast kobieta jest nieśmiała, a chłopak do niej podchodzi, to ta jej nieśmiałość jest pociągająca. Przynajmniej dla mnie
Nie wiem ja lubię ludzi konkretnych, stanowczych, z jajami a nie zahukanych. Tych po prostu uważam za słabych i nie wartych uwagi. I 95% moich koleżanek moze nie jest tak radykalnych jak ja, ale nieśmiałych facetów nie lubią tak samo.
- ksiezycowka
- Weteran
staraj sie ryzykowac, jak raz ci sie uda to juz inaczej bedziesz do tego podchodził.I nie myśl o porazkach jakie moga cie spotkać , palniesz gafe smiej sie z tego
Daj na luz wkońcu to nie koniec swiata nawet jesli cos nie wyjdzie...
A uwierz mi im wiecej bedziesz z tym walczył tym nieśmiałość zniknie....

Daj na luz wkońcu to nie koniec swiata nawet jesli cos nie wyjdzie...
A uwierz mi im wiecej bedziesz z tym walczył tym nieśmiałość zniknie....
you touch me
in special places...
in special places...
- ksiezycowka
- Weteran
Doradziłabym Ci, ale sama nie do końca pamiętam jak to było u mnie.
Tak, tak..też kiedyś byłam chorobliwie nieśmiałym odludkiem
Mi chyba pomogło dojście i trzymanie się myśli "censored mam dośc, raz kozie śmierć a jak nie to biada wszystkim wkoło" coś w tym stylu. Doszłam do tego,że musze zaryzykowac, bo tak jak jest dalej być nie moze.
Tak, tak..też kiedyś byłam chorobliwie nieśmiałym odludkiem
Mi chyba pomogło dojście i trzymanie się myśli "censored mam dośc, raz kozie śmierć a jak nie to biada wszystkim wkoło" coś w tym stylu. Doszłam do tego,że musze zaryzykowac, bo tak jak jest dalej być nie moze.
Ok, piszecie ,ze dziewczynie wypada zrbić ten pierwszy krok
,że nawet powinna go wykonać -ogólnie w porządku .
Gdyby nie fakt,iż osoba,która
okazuje uczucia bądź zainteresowanie ta drugą osobą z góry jest skreślona przez to ,ze
wyszła z inicjatywą .
okazuje uczucia bądź zainteresowanie ta drugą osobą z góry jest skreślona przez to ,ze
wyszła z inicjatywą .
Czasem miłość bywa milczącym wyrzeczeniem[...] lecz bez miłości nie można żyć .
- ksiezycowka
- Weteran
Natalia pisze:okazuje uczucia bądź zainteresowanie ta drugą osobą z góry jest skreślona przez to ,ze wyszła z inicjatywą .
Właśnie, ja też nie łapię. To jest tylko podjęcie ryzyka. Kto nie ryzykuje ten nie ma. Zawsze może się okazać, że jest np zajęty/-a, ale może być tez tak że się zainteresuje
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Natalia pisze:Ok, piszecie ,ze dziewczynie wypada zrbić ten pierwszy krok
wyszła z inicjatywą
Natala ale tak robia osoby ktore same nie wiedza czego chca;]
Kumple maja 15 lat i szukaja sobie lasek ale zawsze dziwnym trafem zakochuja sie w takich ktore nie chca na nich patrzec...A te ktore ich zaczepiaja odpadaja "bo tak" ...
Załamujące ale tak robią;/
Dobra nie kazdy ale znam takich;]
AlicE! pisze:Kumple maja 15 lat i szukaja sobie lasek ale zawsze dziwnym trafem zakochuja sie w takich ktore nie chca na nich patrzec...A te ktore ich zaczepiaja odpadaja "bo tak" ...
Z reguły wydaje mi się że jest tak, iż jak jedna strona się bardziej zaanagżuje to druga mniej. Być może jest to syndrom ofiary zdobytej, a coś zdobytego własnego mniej pociąga. Im jedna strona bardziej się stara, tym druga mniej. Hmm...
15 lat i zakochanie w laskach jakich ? Jesionowych czy dębowych, prostych czy wygiętych

"Bleeding heart, gloomy soul,
Who is he - that lonely man,
tainted mind, without hope...
staying there without faith."...
"Looking for, dying for..." - Redbart
Who is he - that lonely man,
tainted mind, without hope...
staying there without faith."...
"Looking for, dying for..." - Redbart
- ___ToMeK___
- Uzależniony
Natalia pisze:heh ...muszę Wam cos wyznać.
Zaryzykowałam i wgrałam!!! <jasne><browar> <jol>
dzidziusia? gratulacje!
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
utarlo sie ze to chlopak powinien wszystko zaczynac... ze te pierwsze kroki naleza do niego. co dla mnie jest troche glupie, bo przeciez czasem jest tak ze jesli dziewczyna czegos nie zacznie to chlopak mysli, ze albo nie chce albo nie wiem... po prostu martwi sie, ze dana rzecz moze sie zle skonczyc.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”