Co myślicie o noszeniu srebrnych OBRĄCZEK przez pary?
Moderator: modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Tsai_nu pisze:No chyba ze jakies osobne wyjazdy to lepiej zalzyc zeby ktos podrywac nie probowal(wiekszosc jednak zwraca na to uwage)
Zapeniam Was, iż noszenie obraczki niczego nie zmienia , wrecz smiem twierdzic , ze męzczyzna staje sie (noszac taką obraczke ) bardziej atrakcyjniejszy , jest bardziej podrywany na dyskotekach , imprezach itd. sprawdzona ...prosze sie mi tu nie kłucić ! <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- Głęboka Purpura
- Entuzjasta
Tsai_nu pisze:co myślicie na temat noszenia srebrnych obrączek przez ślubem?
Nie widzę w tym nic złego, moja luba taką nosi. Nie jestem majętnym studentem, długo na nią pracowałem i za swoją piewszą wypłatę kupiłem jej taki prezent. Od tamtej pory nosi ją z dumą:D
"If you’re leaving close the door.
I’m not expecting people anymore..."
I’m not expecting people anymore..."
Tu chyba nie chodzi o jakas suber ekstra mega hiper drozyzne. Sam swoja nie jeden raz gubilem i od razu kupowalem nastepna(dzieki temu mam teraz takie 3
). Mam taka zwykla srebna zaokroaglana przy krawdedzie - taka mi sie najbardziej podoba. Nawet tak mysle zeby przed slubem kupic srebne obraczki(no tyle za jakies lepsze a taki ksztalt nam obojgu sie podoba) ew. z wygrawerowanymi imionami czy czyms takim na ktoras tam rocznice zlote(dokladnie takie same jak poprzednie) a jeszcze na ktoras z koleji rocznice z bialego zlota (platyna). Kiedys nauczyciel od angielskiego powiedzial : no ladnie ze nosisz obraczke - ja swojej juz nawet nie pamietam.... Chyba dosc wazny symbol w naszej kulturze...
I know it´s the last day on earth we´ll be together while the planet dies...
-
- Bywalec
mysle, ze to moze ladnie wygladac. jak bylam wolna to nosilam, ale zgubilam. a szkoda, bo to ladna obraczka byla
. generalnie uwazam ze ma to znaczenie symboliczne, jesli ktos chce - prosze bardzo.
a i moon z tym tatuazem ma racje. jakas kolezanka kolezanki kolezanki siostry przyjaciolki kuzynka
zrobila sobie bodajze I
Michal i on ja po tygodniu od tego rzucil. frajerstwo.

a i moon z tym tatuazem ma racje. jakas kolezanka kolezanki kolezanki siostry przyjaciolki kuzynka

- ksiezycowka
- Weteran
Czasami dobrze jest wiedziec, ze nasza ukochana osoba ma na reku cos identycznego, jak my. Tu nie chodzi o manifestowanie czegos, tymbardziej ze obraczka zalozona przed slubem niczego nie symbolizuje. Wychodze z zalozenia, ze pocalunek to nie kontrakt, podarunki to nie obietnice, a obraczka w czasach dzisiejszych to niekoniecznie symbol malzenstwa. Jest to jedynie czesc bizuterii, a jezeli para dobrze sie czuje noszac przypominajace im o ich milosci rzeczy to czemu nie? I jest mi zupelnie obojetne czy to jest lancuszek, bransoletka czy tez srebrna obraczka 
KC Skarbie!
kattia pisze:Czasami dobrze jest wiedziec, ze nasza ukochana osoba ma na reku cos identycznego, jak my. Tu nie chodzi o manifestowanie czegos, tymbardziej ze obraczka zalozona przed slubem niczego nie symbolizuje. Wychodze z zalozenia, ze pocalunek to nie kontrakt, podarunki to nie obietnice, a obraczka w czasach dzisiejszych to niekoniecznie symbol malzenstwa. Jest to jedynie czesc bizuterii, a jezeli para dobrze sie czuje noszac przypominajace im o ich milosci rzeczy to czemu nie? I jest mi zupelnie obojetne czy to jest lancuszek, bransoletka czy tez srebrna obraczka
oraz
lizaa pisze:tez uwazam ze to bardzo mily symbol. moze nie musi byc to koniecznie obraczka..ale jakas mala rzecz ktora caly czas przypomina nam o tej Osobie.
W pelni sie podpisuje pod powyzszymi wypowiedziami, wlasnie z takich, a nie innych powodow nosze takie malutkie, srebrne cos na palcu. Moje scepyczne podejscie do tej propozycji mojego mezczyzny szybko pryslo, a teraz robi mi sie cieplo na sercu za kazdym razem, gdy spojrze na swoja dlon. Tym bardziej, ze nie jest latwo, gdy dzieli nas kilkaset kilometrow...Jednak nie damy sie i mamy nadzieje na wspolna przyszlosc, a kto wie moze zmienimy kiedys srebro na zloto.
S.
Wejdź we mnie falą wpłyń we mnie
Pod serce dojdź az do krzyku
Krwi potem spokój wróć znurzeniem
Półsennie niech płynie w żyłach ...
Pod serce dojdź az do krzyku
Krwi potem spokój wróć znurzeniem
Półsennie niech płynie w żyłach ...
Nie wiem co myśleć o srebrnych obrączkach. Ja mojej już spiłowałem ładną nakrętkę - będzie jak znalazł. 

Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Yasmine pisze:Najladniejsze i tak sa uszczelki
Uszczelki są z gumy. Niektórym mogą się źle kojarzyć.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Uwazam ze takie obraczki to nie tylko oznaka ze mamy kogos kto nas kocha ale tez cos takiego przydaje sie gdy jestesmy daleko od naszej ukochanej osoby i wtedy patrzac na taka obraczke czujemy ze mamy kogos kto nas kocha.Oczywiscie nie ktorzy nie potrzebuja takiego przedmiotu bo czuja ze maja osobe ktora kochaja i sa przez nia kochani.Mi sie cos takiego podoba.
Na miłość trzeba sobie zasłużyć całym życiem.
Ja wlasnie na 18-ste urodziny w piatek dostalem taka srebrna obraczke od dziewczyny.Ja dalem jej srebrny pierscionek miesiac wczesniej.Bylem bardzo zaskoczony bo chcialem cos takiego od niej dostac ale zaskoczyla mnie jeszcze tym ze 2 wrzesnia chce abym jej go dal
bo ona chce go dac jubilerowi i napisac swoje imie.Fajna rzecz gdy spogladasz na taka obraczke i widzisz imie swojej ukochanej osoby.
bo ona chce go dac jubilerowi i napisac swoje imie.Fajna rzecz gdy spogladasz na taka obraczke i widzisz imie swojej ukochanej osoby.
Na miłość trzeba sobie zasłużyć całym życiem.
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”